Robinson 2022: Mattias Pettersson

Mattias Pettersson ute ur Robinson 2022 – detta hände

Filmtopp
Uppdaterad 10 maj 2022 kl. 19:28 | Publicerad 01 maj 2022 kl. 09:00

Återförenas med Hayes i Gränslandet

Efter kvällen avsnitt kan vi konstatera att Mattias Pettersson är ute ur Robinson 2022. Lag Östs kapten färdas nu mot Gränslandet tillsammans med Shevin.

Han har varit den stora ledaren i Lag Öst, men nu står det klart att Mattias Pettersson är ute ur Robinson 2022. Detta efter att ha blivit utröstad i örådet och förlorat sin duell mot Jessica Johansson

Mer läsning:

Mattias Pettersson är – som Lag Nords ledare Peter Szabo så väl uttryckte det – huvudet på ormen som är Lag Öst. Därför kom det inte som någon större överraskning att motståndarna ville skicka honom till kvällens öråd. 

Trodde sig vara på det torra

Mattias Pettersson ute ur Robinson 2022 – detta hände
Mattias Pettersson och Jessica Johansson i Robinson 2022. Foto: TV4.

Inför örådet skulle det i traditionell ordning äga rum en immunitetstävling, där vinnaren inte kan bli röstad på under ett öråd. Tävlingen gick den här gången ut på att hänga på en påle där den som hänger längst blir immun – och den som faller först får en extra röst på sig till örådet. Mattias Petterssons enda mål var att inte komma sist, vilket han heller inte gjorde när Jessica Johansson var den som tappade greppet först. 

Men trots att Mattias Pettersson nu var övertygad om att han skulle överleva örådet då han och hans medlemmar i Lag Öst kan rösta ut Jessica som är i underläge, så skulle det hela falla. Väl på örådet meddelade nämligen programledaren Anders Öfvergård att inte bara en utan två personer kommer att få lämna Robinson 2022.

Fick inte immunitetshalsbandet

Mattias Pettersson ute ur Robinson 2022 – detta hände
Mattias Pettersson lämnar Robinson 2022. Foto: TV4.

När chocken kom om att två deltagare skulle få lämna, förstod Mattias Pettersson att hans enda chans var att antingen få immunitetshalsbandet av lagkamraten Tommie Gyllin, eller ha turen med sig och få till en duell. Något halsband fick han inte, men valet av urna gav honom mycket riktigt en chans att få duellera sig kvar. Han valde då att gå upp emot Jessica Johansson. 

Duellen gick ut på att balansera en boll ovanpå en kub på pannan. Medan Jessica såg riktigt stabil ut dröjde det inte många sekunder för Mattias att tappa sin boll. Ja, det var en insats han själv kände att det mest bara gick att skratta åt.

Mattias Pettersson ute ur Robinson 2022
Foto: TV4.

Mattias Pettersson ute ur Robinson 2022 – nu väntar Gränslandet

Han må lämna Robinson, men resan är inte slut riktigt ännu. Nu väntar Gränslandet för Mattias Pettersson som där ska förenas med sin svurne fiende på ön, Hayes Jemide. Om de två kommer att begrava stridsyxan känns kanske inte sannolikt, men vem vet... programmet påminner oss gång på gång om att allting kan hända.

Shevin Urgun lämnar Robinson 2022 tillsammans med Mattias Pettersson och gör honom sällskap bort till Gränslandet.

Senaste nytt:

Du följer Shevin Urgun och Mattias Pettersson i Gränslandet på C More och TV4 Play.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL