Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022 – Allt vi vet

Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022 – Allt vi vet

Filmtopp
Uppdaterad 13 maj 2022 kl. 12:31 | Publicerad 10 maj 2022 kl. 18:50

Bröt mot programmets regler

Efter att ha betett sig på ett sätt som bryter mot reglerna står det klart att Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022.

Tommie Gyllin var en av utmanarna som kom in i programmet efter tre veckor. Han har under sina elva dagar i programmet visat sig vara den starkaste av dem alla i tävlingar. Han har också tagit en del oväntade beslut som rört upp känslor ute på ön. Under tisdagens avsnitt var det däremot han själv som råkade ut för en chock. Programledaren Anders Öfvergård dök nämligen upp för att meddela att Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022.

Det hela går tillbaka till när Tommie, som lagkapten i högborgen, valde att ta med Angela Praxedes för att hon är en kvinna som kan ta hand om män. Även om han inte verkade mena något illa med det, så var det flera som störde sig på hans sätt att uttrycka sig. När det senare vankades öråd började Tommie och den andra deltagaren Hanna Bergwall att bråka. Hon menade då att han har en patriarkal kvinnosyn och fick viss medhåll av Angela själv som sade att det såklart är tråkigt att höra att man bara är bra på att laga mat. 

Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022 – Allt vi vet
Tommie Gyllin var märkbart ledsen morgonen efter örådet. Foto: TV4.

Morgonen därpå var det en uppgiven och tårögd Tommie som kom från högborgen för att möta deltagarna i rucklet. Han uttryckte då att han och Hanna egentligen ser på saker och ting likadant, bara att det blivit fel i kommunikationen. Samt att han vill tacka henne för att hon klivit fram och sagt vad han gjort för fel. 

Tommie fick tröst av Joel som kunde se att Tommie kände uppriktig ångest:

– Jag tror inte att Tommie lämpad för att ha den här sortens diskussion med de här människorna. Han känns som en ledsen hund som inte vet att det är fel att bita. Han fattar inte själv att det han säger är väldigt kontroversiellt, sade Joel Häggblom till tittarna.

Han fortsatte: 

– Tommies tårar känns så genuina för att han inte riktigt fattar vad det är som händer.

Anders Öfvergård dök upp för att meddela att Tommie lämnar Robinson 2022

Anders Öfvergård berättar för de andra att Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022.
Anders Öfvergård berättar för de andra att Tommie Gyllin är ute ur Robinson 2022. Foto: TV4.

Morgonen efter örådet fick sig en oväntad vändning när Anders Öfvergård kom fram och meddelade att Tommie måste lämna Robinson 2022. 

– Under morgonen har det framkommit att Tommie för några dagar sedan har uttryckt sig på ett sätt mot en annan deltagare som strider mot reglerna i Robinson. Det här gör att Tommie med omedelbar verkan kommer att få avbryta sin medverkan i Robinson och resa hem till Sverige, sade Anders Öfvergård till tittarna.

– Det här kommer att medföra helt andra spelregler inför veckan. Det är antagligen jag, Henke och Elin som står näst på tur, sade deltagaren Joel Häggblom till tittarna.

Vad sade Tommie Gyllin i örådet i Robinson?

Av respekt för deltagaren i fråga kunde Anders Öfvergård inte berätta för de andra deltagarna vad det var Tommie hade sagt som bryter mot programmets regler. Tommie valde heller inte att förneka några anklagelser. Vi förstår också att det han sade inte visades för tittarna, och flera deltagare verkar ha missat det också. Hanna Bergwall kallade örådet för "brutalt", vilket är en indikation på att det var mycket som sades.

Tommie Gyllin är ute ur Robinson 2022. Snart vankas vad som ser ut att bli en ruggigt spännande finalvecka. 

Uppdatering: Angela avslöjar – därför stängs Tommie av från Robinson

Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022 – Allt vi vet
Angela Maria Pereira Praxedes. Foto: TV4.

Nu har det kommit fram uppgifter om vad som fick Tommie avstängd från Robinson. I en intervju med Aftonbladet berättar deltagaren Angela Maria Pereira Praxedes att Tommie vid två tillfällen uttryckt sig rasistiskt mot henne. Om första gången säger hon följande: 

– Där vi bor blir det kolsvart om man inte sitter vid elden... Då säger jag till Tommie att akta så han inte trampar på mig. Då säger han ”då får du le så jag ser dina vita tänder”. Jag blir tom och förstår inte vad han menar. Jag blir bara tyst och börjar gråta direkt. 

Om andra gången Angela som menar att Tommie uttryckt sig rasistiskt mot henne säger hon:

– Jag sitter ner vid elden och kammar mitt hår. Då hör jag hur Tommie kommer bakom mig och säger ”varför sitter du där med ditt n*gerhår?”. 

Angela berättar vidare att hela situationen fick henne i gungning och att Tommie gick fram till henne för att be om ursäkt, men att hon inte kunde släppa det. Väl tillbaka i Gränslandet med Hayes Jemide och Shevin Urgun fann hon då trygghet mitt i sin sorg. Avslutningsvis berättar hon följande: 

– Jag accepterar inte sånt. Jag har lärt mina barn att vi är precis lika värda, och så åker jag till Robinson och drabbas av det här.

Tommie svarar Angela – har en helt annan version

Enligt Tommie själv stämmer inte Angelas version av vad som hände. Snarare är den helt felaktig, menar han i ett samtal med Aftonbladet och trycker på att han inspelat material som stärker hans ord:

– Jag har pratat med produktionen om det här och de sa att jag och Angela hade sagt samma sak, och det är ju inte i närheten av det här. 

Han berättar vidare att han inte vet varför Angela skulle påstå dessa saker och att produktionen behandlat honom felaktigt. Samt att han råkade säga n-ordet när han egentligen ville säga "afrohår", och att han då refererade till sitt eget hår när han var liten och permanentade det. Detta menar han egentligen är en kommentar om sig själv – och att det inte bryter mot något kontrakt.

När deltagarna i avsnittet frågar Anders Öfvergård om vad Tommie nu sagt som fått honom avstängd är garanterat sant, svarar programledaren att det är helt sanningsenligt då Tommie själv erkänt det. Om det han sagt är just det Angela uppger framkommer inte i avsnittet. 

TV4 kommenterar händelsen som gör att Tommie lämnar Robinson

I en kommentar till Aftonbladet väljer TV4 inte att varken dementera eller bekräfta uppgifter om att Tommies uttalanden skulle ha varit rasistiska, utan hänvisar till det man har låtit tittarna veta:

– Tommie uttryckte sig på ett vis som går emot Robinsons förhållningsregler, och därför togs beslutet att han fick lämna Robinson, säger den exekutive producenten Gustav Carlsson.

Filmtopp rapporterar så snart vi vet mer om Tommie Gyllins avstängning från "Robinson". Håll utkik på sajten eller följ oss på Youtube för senaste nytt.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL