Daniel Granlund gripen – Allt om kaoset runt Robinson-deltagaren

Daniel Granlund gripen – Allt om kaoset runt Robinson-deltagaren

Filmtopp
Uppdaterad 24 april 2023 kl. 11:27 | Publicerad 31 mars 2022 kl. 10:43

Har lämnat programmet

Robinsons Daniel Granlund greps med över ett kilo knark och lämnade inspelningen av Robinson 2022. Detta vet vi om deltagaren som nu döms till fängelse.

Daniel Granlund är en av deltagarna i årets Robinson. Han lämnade programmet av vad som kallades för "personliga skäl". Nu vet vi att det handlar om en arrestering. Granlund döms för innehav av 1,5 kilo knark, avslöjar Aftonbladet. TV4-producenten Gustav Carlsson kommenterar händelsen.

Den 38-årige deltagaren fick favoritskap under de inledande avsnitten av Robinson 2022 och surret kring honom på nätet växte markant. Nu kan vi konstatera att snacket om honom skjutit i höjden. Detta i samband med att det kommit fram varför han plötsligt lämnade det omåttligt populära programmet. 

Redan innan inspelningen av den nya säsongen drog igång blev Granlund gripen av polisen med över 1,5 kilo cannabis i en ryggsäck.

Har själv erkänt brottet – höll det hemligt för TV4

Daniel Granlund lämnar Robinson. Foto: TV4.
Daniel Granlund lämnar Robinson. Foto: TV4.

Enligt Aftonbladet kom det fram redan i polisens förundersökning att Granlund erkänner sitt brott. Han sa då att han trodde marijuanan istället var industrihampa, som är lagligt att bruka. Han erkände också att han skulle leverera de påsar i vilka man hittade knark, men till vem ville han inte avslöja.

"Det är tråkigt att han lämnar"

När programledaren Anders Öfvergård meddelade de andra deltagarna om att Granlund lämnar Robinson uttryckte han följande: 

– Daniel har lämnat lägret av personliga skäl Det är tråkigt men det är hans val och det får vi så klart respektera.

Så här säger deltagarna i programmet om Daniel Granlunds då mystiska försvinnande:

– Jag är chockad över att Daniel lämnar Robinson. Det kom som en käftsmäll, säger Shevin Urgun

– Våran bästa kock lämnar. Det måste vara någonting privat som vi inte fått veta. Måste man gå, då går man, säger Angela Praxedes

De slagna deltagarna enas om att Granlund hade vunnit Robinson om han stannat kvar. 

TV4 själva om kaoset runt Robinson-deltagaren: 

– I det här fallet fick vi inte veta att Granlund var misstänkt för ett brott. Han berättade det heller inte för oss och han valde själv att lämna inspelningen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Daniel Granlund till fängelse

Inspelningen av Robinson 2022 pågick under tiden Daniel Granlunds ärende hanterades. Rättegången hölls först efter att den tog slut, och då fastställdes en fängelsedom. Daniel Granlund är dömd till åtta månaders fängelse för både innehav och transport av narkotika.

Granlund själv har inte gjort något offentligt uttalande sedan skandalen uppdagades i media.

I skrivande stund har tio avsnitt av den nya säsongen av Robinson sänts. Vem som nu kommer att vinna tävlingen verkar genast vara ett mer öppet lopp.

Förutom Daniel Granlunds dom står det tidigare klart att Anders Öfvergård slutar som programledare för "Robinson". Detta efter att han fått sparken av TV4 på grund av en händelse under en fest där man firade att den nuvarande säsongen var färdiginspelad.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL