LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna

Filmtopp
Uppdaterad 14 november 2023 kl. 11:11 | Publicerad 24 april 2023 kl. 14:04

Dessa gick över gränsen och tvingades lämna ön

Genom åren har vi fått se en hel del profiler kastas ut ur "Robinson" för att ha brutit mot reglerna. Här listar vi alla som diskvalificerats under 2020-talet.

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Charlie Wiberg. Foto: TV4.

Charlie Wiberg – hösten 2023

Den senaste deltagaren att tvingas lämna Robinson är Charlie Wiberg, som åkte ut precis innan sammanslagningen. Anledningen? Vid ett tillfälle ska han ha kallat Wilmer Tuoremaa för lappj*vel, vilket är ett stort regelbrott. Programledaren Petra Malm kunde därför inte göra annat än att bege sig till stranden för att meddela att Charlies tid i programmet är över. 

– Om han nu mot förmodan tar illa upp så ber jag om ursäkt, och till alla andra med som tar illa vid sig. Det har aldrig varit min intention att såra någon, sade Charlie Wiberg när han tog farväl av ön.

Mer läsning: Deltagaren kastas ut ur Robinson – slängde fram kränkande ordet

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Zeki Demir. Foto: TV4.

Zeki Demir – våren 2023

Den 46-årige egenföretagaren Zeki Demir, som till vardags huserar i Södertälje, hamnade tidigt i hetluften när han röstades ut ur Lag Nord och började bråka med Sanna Strand. Under Zekis tid i Gränslandet gjordes vi flera gånger påminda om hans heta temperament – som nådde sin kulmen när Dennis Boelius dök upp på ön. I en sekvens som inte fångades på kameran ska Zeki ha brottat omkull Dennis och varit nära att slå till honom, vilket fick programledaren Anders Lundin att genast skicka ut honom.

– Hade jag velat slå Dennis då hade jag gjort det, vem hade kunnat hindrat mig, han var under mig. Jag bara släppte, gick och satte mig åt sidan, sade Zeki i försvar. Zeki påstod även att Dennis provocerade honom.

Mer läsning: Slagsmål i Gränslandet – deltagare tvingas lämna Robinson

Peter Andersson lämnar Robinson 2023 – vänder det för Lag Nord nu?
Peter Andersson. Foto: TV4.

Peter Andersson – 2023

En annan deltagare som fått lämna Robinson under årets första säsong är Peter Andersson. Under programmet framstod det som att han inte längre orkade med att medverka i programmet, men enligt Aftonbladet ska det ha varit en annan anledning bakom hans utgång. Tidningen menar att den tidigare Lag Nord-kaptenen fick gå efter att ha tagit till N-ordet mot Lag Syd-medlemmen Christina Onuora. I hans mening ska det dock ha varit i positiv mening: 

– Jag sa det i positiv mening för att hon var så grymt duktig i vår första tävling när hon kastade basket. 

Mer läsning: Peter Andersson bekräftar – använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson

Robinson 2022: Tommie Gyllin
Tommie Gyllin. Foto: TV4.

Tommie Gyllin – 2022

Deltagaren Tommie Gyllin var en av de som spåddes kunna vinna Robinson våren 2022 då han var oerhört stark i tävlingar. Men med tiden rörde han upp allt fler känslor: antingen genom sina strategiska beslut, eller enligt många förlegade tankar och åsikter. När Tommie Gyllin fick lämna Robinson var det just på grund av att han hade sagt saker som strider mot programmets policy. I en intervju med Aftonbladet sade deltagaren Angela Maria Pereira Praxedes att Tommie vid två tillfällen uttryckte sig rasistiskt mot henne.

Tommie Gyllin hade däremot en helt annan version. 

– Jag har pratat med produktionen om det här och de sa att jag och Angela hade sagt samma sak, och det är ju inte i närheten av det här, sade Tommie Gyllin till Aftonbladet.

Mer läsning: Tommie Gyllin tvingas lämna Robinson 2022

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Daniel Granlund. Foto: TV4.

Daniel Granlund – 2022

Innan Tommie Gyllin kastades ut ur Robinson våren 2022 fick vi se Daniel Granlund göra samma resa hem till Sverige, men av en annan anledning. Han lämnade programmet av vad som kallades för "personliga skäl", men senare kom det fram att det handlade om en arrestering. Granlund dömdes för innehav av 1,5 kilo knark. Enligt TV4-producenten Gustav Carlsson hade de ingen aning om att Granlund var misstänkt för brott.

– Han berättade det inte för oss och han valde själv att lämna inspelningen, sade Carlsson om situationen med Granlund.

Mer läsning: Daniel Granlund gripen – Allt om kaoset runt Robinson-deltagaren

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Anders Öfvergård. Foto: TV4.

Anders Öfvergård – 2022

Vårsäsongen 2022 var onekligen en stormig sådan. Så pass stormig att vi även nåddes av beskedet om att dåvarande programledaren Anders Öfvergård tvingades lämna programmet. Det var i samband med produktionens firade av att säsongen var färdiginspelad, som han uppgavs ha behandlat en kvinna våldsamt och senare velat köra onykter ifrån tillställningen på ett terrängfordon. Anders Öfvergård fick då sparken av TV4, och säsongen efteråt ersattes han av Petra Malm.

I dag är Öfvergård anställd av Kanal 5.

Mer läsning: TV4 sparkar Anders Öfvergård – Allt om kaoset runt Arga snickaren

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Tova-Sophia Aronsson och Alexander Chennaoui. Foto: TV4.

Tova-Sophia Aronsson & Alexander Chennaoui – 2021

Under Robinson-säsongen som ägde rum i Sverige fick vi ta del av ett ordentligt fusk involverande två av deltagarna: Tova-Sophia Aronsson och Alexander Chennaoui. I Gränslandet tog de vara på den unika möjligheten att smita iväg från området för att ta sig till första bästa ICA-butik i Haparanda och handla på sig en massa mat.

Den då 36-åriga Tova-Sophia och 49-åriga Alexander tog sig först bort till en camping i närheten, och fick därigenom tag på telefon så att de kunde be Alexanders fru att swisha pengar till några som gav dem kontanter. Vidare fick Tova-Sophia och Alexander skjuts till butiken där de enligt eget utsago ska ha handlat på sig mat för 1500 kronor. När fusket blev känt kastades de båda ut ur programmet med omedelbar verkan.

LISTA: Alla som kastats ut ur Robinson – dessa bröt mot reglerna
Jonas Carlsson. Foto: TV4.

Jonas Carlsson – 2020

Avslutningsvis på listan hittar vi den 40-årige deltagaren Jonas Carlsson som gjorde sig skyldig till regelbrott. Detta när han under ett tävlingsmoment, där man skulle få ner en säck från en hög höjd, plötsligt spårade ur och tog tag om motståndaren Mattias Pettersson för att senare kasta omkull honom. Programledaren Anders Öfvergård var då snabb på att blåsa i visselpipan och ropa ut att Jonas blivit diskvalificerad. 

– Det kändes inte bra för lagets skull, sade Jonas då i programmet.

Listan med alla som kastats ut ur "Robinson" sedan 2020-talet är redan lång. I denna takt vore det inte förvånande om den fylls på ytterligare innan pågående säsongen når sitt slut.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL