Peter Andersson bekräftar: använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson

Peter Andersson bekräftar – använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson

Filmtopp
07 april 2023 kl. 11:04

"Sa det i positiv mening"

I en intervju med Aftonbladet bekräftar den tidigare Robinson-deltagaren Peter Andersson att han kallade Christina Onuora vid N-ordet.

Peter Andersson lämnade Robinson 2023 efter knappt två veckor på ön. I programmet framställs det som ett självmant att beslut från hans sida att avbryta sin medverkan, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska han i själva verket ha blivit hemskickat. Detta på grund av att han kallat deltagaren Christina Onuora för N-ordet. I en intervju med tidningen medger han sitt misstag.

Peter Andersson bekräftar – använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson
Foto: TV4.

Peter Andersson bekräftar att han använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson 2023

De senaste åren har vi fått se flera deltagare lämna Robinson på grund av andra skäl än tävlingssammanhang. Den senaste i ledet är alltså Peter Andersson, Lag Nord-kaptenen som Aftonbladet menar fick gå efter att ha tagit till N-ordet mot Lag Syd-medlemmen Christina Onuora. I hans mening ska det dock ha varit i positiv mening: 

– Jag sa det i positiv mening för att hon var så grymt duktig i vår första tävling när hon kastade basket. 

Peter menar att det är en generationsfråga och medger att det var ett misstag. 

– Det klart att det är olyckligt sagt, det erkänner jag. När man är i min ålder så har det alltid varit ett fint ord, men det är inte det idag, så jag köper det. Jag har gjort bort mig på så sätt, säger Peter till Aftonbladet.

Vidare berättar Peter att det tog honom tre veckor efter äventyret innan poletten föll ner för honom och han insåg vad han hade sagt.

Peter Andersson bekräftar – använde N-ordet mot Christina Onuora i Robinson
Christina Onuora. Foto: TV4.

"Jätteledsen och chockad"

Peter Anderssons ordval var inget som i stunden de lämnade hans mun träffade Christina Onuora. Hon berättar för Aftonbladet att hon inte hörde det, men att hon blev "jätteledsen och chockad" när det han hade sagt blev känt för henne på ön.

– Jag blev såklart jätteledsen och chockad för att han hade ju kommit fram till mig och berömt mig, så att vi i lag syd tyckte verkligen att han var jättetrevlig. Det är obehagligt hur folk kan vara så annorlunda när man inte är där, säger Christina till Aftonbladet.

Vidare säger hon till tidningen att produktionen skötte det hela på ett sätt som kändes väldigt skönt för hennes del:

De tog första båten ut till mig, pratade med mig och sa att de skulle följa upp med det här. Sen kom de tillbaka nästa dag och sa att Peter kommer få lämna, så att det var de som skötte det och det känns jätteskönt.

Medan Peter är ute ur "Robinson" 2023 kämpar Christina Onuora nu i "Gränslandet" för att ta sig tillbaka till huvudtävlingen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL