Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Farmen 2023 – så var första avsnittet

Premiär för Farmen 2023 – så var första avsnittet

  • C More
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
08 januari 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
08 januari 2023

Säsongsstart för Farmen – vi har sett det första avsnittet

I dag har "Farmen" 2023 premiär på TV4 och C More, och nu får vi följa resan där 12 deltagare reser tillbaka i tiden för att leva som på 1800-talet. Efter att ha sett det första avsnittet vill Filmtopps Sofie Landgren tro att det här blir en säsong väl värd att följa.

Nu är det dags för TV4 att sända sommarens inspelning av Farmen 2023. Under en idyllisk sommardag flyttar 12 deltagare in på gården Norra Brandstorp i Vaggeryds kommun, i Småland. Årets programledare är likt de senaste tre säsongerna ingen mindre än Anna Brolin, och vid hennes sida finner vi återigen Hans Wincent som deltagarnas mentor och vägledare under programmets gång.

Premiär för Farmen 2023 – så var första avsnittet
Årets deltagare av Farmen 2023. Foto: TV4, C More.

Så var första avsnittet av Farmen 2023

I det allra första avsnittet får vi se när deltagarna anländer till gården, och enligt tradition blir de lika förvånade som tidigare säsongers deltagare över hur smutsigt allting är. De inser snabbt att det kommer behövas en rejäl städning och när de öppnar köksluckorna hittar de endast en påse råg och kattmat i matväg.

Det första gänget som flyttar in på gården hittar även årets första brev. När alla deltagare anlänt till gården så tar Eddie Gecer, 46 år från Västerås, saken i egna händer och läser upp brevet från Anna för deltagarna:

– Hej och välkomna till Farmen och gården Norra Brandstorp. Jag önskar att ni klyver några stockar och hugger ved av dem, och era madrasser skall även fyllas med halm. Gör gården till en hemtrevlig plats och röj där det behövs. Lycka till med er första dag. Vi ses imorgon.

Viktor Bergström och Sandra Öder farmen 2023
Viktor Bergström och Sandra Öder. Foto: TV4, C More.

Under dagen bockar deltagarna av allt som stod i Annas brev, utan några som helst problem med att samarbeta. Men vi vet nog alla att det inte kommer att gå så här smärtfritt med sammanhållningen länge till.

Premiär för Farmen 2023 – så var första avsnittet
Deltagarnas första frukost. Foto: TV4, C More.

Dag två vaknar deltagarna upp och efter frukost kommer Anna och samlar dem utanför huset. Hon berättar att det finns ett torp, torpet Lillängen, och att deltagarna där kan tävla om amuletter som sedan kan bytas ut till fördelar på tinget redan från start. Sedan ber hon deltagarna att byta om och mötas på ängen för årets första tävling.

Matbord fyllt med delikatesser i Farmen 2023
Foto: TV4, C More.

Deltagarna samlas på ängen där de delar in sig i lag. Tävlingen går ut på att de ska lära sig "ta hand om sin egen skörd". Lagvis skall de med fastbundna händer ta sig så snabbt de bara kan till bordet med delikatesser och välja så lite, eller så mycket de vill, för att ta med sig upp till ett lusthus och placera ut sina val. Allt som placeras i lusthuset får deltagarna sedan behålla.

Vinnarna är de som lyckas ta sig först till lusthuset och placera ut sina val. Vinnarna får inte bara ta med sig maten utan de vinner även amuletter, att två deltagare får tävla i en duell på Lillängen och sist men inte minst får de välja en av lagmedlemmarna till årets första storbonde.

Vinnarna i årets första tävling i farmen
Vinnarna av årets första tävling. Foto: TV4, C More.

Vinnarna i årets första tävling blir Andreas Gauffin, 42 år, skådespelare från Stockholm, Nebil Davidsson, 39 år, distriktschef från Norrköping, restaurangägaren Eddie Gecer, 46 år från Västerås och Tova Andersson, 34 år, barnskötare från Stockholm. Laget väljer Eddie till årets första storbonde.

Viktor Bergström och Julia Joelsson Boänges Farmen 2023
Viktor Bergström och Julia Joelsson Boänges. Foto: TV4, C More.

Årets chans till romans

Det tar inte lång tid innan gnistor slår mellan Julia Joelsson Boänges, den 27-åriga montören från Stockholm och Viktor Bergström, 28-årig fritidspedagog från Varberg. Redan dag ett klickar duon med varandra och väljer att spendera första natten på tu man hand i hölogen, och mitt mellan halmstråna utbyter deltagarna säsongens första kyss – redan i det första avsnittet.

Mer om årets spännande deltagare:

Det är en härlig skara människor som checkar in på gården i år och jag tror att det kan bli en säsong väl värd att följa. Du ser "Farmen" 2023 på TV4 Play och TV4.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL