Alla svenska realityserier som kommer 2023

Alla svenska realityserier som kommer 2023

Sofie Landgren
Uppdaterad 16 januari 2023 kl. 14:00 | Publicerad 12 december 2022 kl. 20:00

Många realityprogram väntar oss under 2023

Här listar vi alla svenska realityserier som kommer utspritt under hela året. Artiklen uppdateras löpande.

Realityserier har aldrig varit så stort i Sverige som det är i dag och vi kan redan nu lista vilka svenska program vi kan förvänta oss under 2023. Discovery har tidigare varit den tjänst som tydligast i sin profilering satsat på reality och hederlig "skräp-tv" utifrån vad de spottar ur sig – kanske främst för att ungdomar och unga vuxna är deras viktigaste målgrupp. Nästa år får de dock ordentligt med konkurrens eftersom allt fler aktörer höjt insatserna. 

Nedan har vi sammanställt vilka olika realityprogram vi redan i dag vet kommer under 2023. Fler nyheter kommer dessutom att dyka upp framöver, så bokmärka gärna vår lista, som uppdateras löpande.

Farmen  – 8 januari

farmen TV4 2023
Deltagare Farmen 2023. Foto: TV4, C More.

Den 8 januari kl 20.00 börjar en ny sommar på Farmen på TV4. Tolv deltagare flyttar in på gården, där skåpen står näst intill tomma. Möjligheten att skaffa ytterligare mat finns när programledare Anna Brolin kommer och ställer till med en tävling som kräver teamwork. Nya deltagare är redo att leva ett liv utan uppkoppling, smarta telefoner, el och rinnande vatten – precis som man gjorde på 1800-talet. Men vistelsen är också en tuff tävling som kräver både taktik och rackarspel.

Renées brygga – 11 januari

Renées brygga
Foto: TV4, C More.

I sagolik skärgårdsmiljö under sommaren möter vi några av Sveriges mest älskade profiler. Reneé Nyberg bjuder in till fantastiska samtal om livets glädjeämnen och svårigheter, varvat med somriga aktiviteter, kulinariska rätter och många härliga skratt. I år möter Renée bland andra David Lagercratz, Charlotte Kalla, Tomas Brolin, Claes Eriksson, Sanna Nielsen, Kikki Danielsson och många fler. Renées brygga har premiär på TV4 den 11 januari klockan 21.00.

FBOY Island Sverige – 19 januari

Theresé Samuelsson, Awa Touray och Olivia Jakobsson. Foto: Warner Bros. Discovery.

Vi rivstartar med FBOY Island Sverige – programmet som redan från första inspelningsminut varit rejält omdiskuterat. Premiärdatumet är satt till den 19 januari på discovery+ och Kanal 11 samt HBO Max, och vi får följa tre tjejer som ska dejta 20 killar på en tropisk ö i jakten på äkta kärlek. Det finns bara ett problem: hälften av killarna har kommit för att hitta kärleken och resterande deltagare är endast där för vinstpengarna.

Good Luck Guys – 20 januari

Kodjo Akolor samt deltagare. Foto: Prime Video.

Vidare till Prime Videos nya realityserie Good Luck Guys, som leds av Kodjo Akolor och låter oss följa sex kända duos som kastas in i en helt ny och främmande verklighet. Deltagarna ska försöka överleva på en öde strand i Thailand. Bekvämligheterna från hemmaplan byts här mot ett liv med matbrist och mobilförbud.

"Good Luck Guys" bjuder på influencers i det vilda, och du ser den exklusivt på Prime Video den 20 januari. 

Superstars – 30 januari

Jessica Allmanäs superstars 2023 discovery +
Programledare Jessica Almenäs. Foto: Kanal 5, discovery+.

De är åtta av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och sinsemellan har de kammat hem OS-guld, VM-brons, EM-medaljer och en rad svenska rekord. När tittarsuccén Superstars återvänder väntar en ny utmaning för de svenska medalj- och rekordinnehavarna. De som kommer att göra upp om den åtråvärda Superstars-statyetten 2023 är inga mindre än Frida Hansdotter, Jenny Rissveds, Angelica Bengtsson, Helen Alfredsson, Lars Frölander, Kennet Andersson, Mathias Fredriksson och Michel Tornéus.

Välkommen Till Köping – 31 januari

Välkommen till köping
Foto: Kanal 5, discovery+.

Den 31 januari 2023 är det åter igen dags för oss att få följa vännerna från Köping på kanal 5 och discovery+. Serien är tillbaka och vi får följa med på gängets vardag och fest, glädje och sorg. Mats, Sofia, Linda och bröderna Bowling får sällskap av nya kompisar.

The Island Sverige – 2 februari

The Island Sverige
Foto: Kanal 5, discovery+.

Tre veckor på en öde ö långt ut i Stilla havet. Hårdare väder och svårare att hitta mat. Detta utlovas när tittarsuccén The Island Sverige återvänder till discovery+ och Kanal 5 för en säsong två av överlevnadsprogrammet. Årets deltagare som ska överleva på ön långt ut i Stilla havet är inga mindre än Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Lasse Kronér, Linda Pira, Dragomir Mrsic, Magdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger

Vild kärlek – 31 januari

Foto: Viapay.

I vår får vi även följa Viaplays nya kärleksreality Vild kärlek. Här får vi i tio avsnitt följa tio singlar från olika platser i Sverige, när de matchas i fem par, på fem träflottar, och tar sig fram längs med Klarälven. Det bjuds på vackra vyer, dramatiska landskap och en himla massa mygg. Den stora frågan är: kan naturen hjälpa dem att hitta kärleken? I Vild kärlek lämnar tio singlar en trygg vardag bakom sig för att tillbringa tio dagar tillsammans på träflottar.

Detta nervkittlande kärleksäventyr har premiär under våren 2023 på Viaplay och TV3. 

Bachelor Sverige – hösten 2023

Deltagare från Bachelor 2022. Foto TV4 Play, C more.

Nu har det bekräftats av TV4 att nytt gäng deltagare beger sig i väg i början av 2023, den här gången till Karibien, för att delta i Bachelor Sverige. Man kan redan nu söka till programmet på TV4:s hemsida och det ha premiär under hösten 2023. I och med den här informationen så kan vi inte annat än anta att det även kommer att dyka upp ytterligare en säsong av Bachelorette Sverige 2023.

Wahlgrens värld – 2 februari 2023

Pernilla Wahlgren. Foto: discovery +.

Discovery+ kommer att släppa Wahlgrens värld säsong 13 någon gång under året. Pernilla Wahlgren har själv varit väldigt öppen med att inspelningen av den nya säsongen har pågått och kommer att visas någon gång under 2023. Det har dessvärre inte släppts ett spikat datum, men serien brukar ha en vårsäsong och en höstsäsong, så mest troligt får vi ta del av säsong 13 redan i vår. 

Love Is Blind – någon gång 2023

Foto: Netflix.

Netflix är ytterligare en streamingtjänst som kommer att satsa på svensk reality i år. Love is Blind är den populära realityserien från USA där singlar som vill hitta kärleken och bli älskade för vilka de är, väljer att gifta sig – utan att någonsin ha träffat sin nya partner. Programmet har blivit en succé över hela världen och under 2023 är det dags för den svenska versionen. Premiärdatumet för den kommande säsongen är inte fastställt i dagsläget, men vi uppdaterar så fort vi har mer information. 

Naked Attraction Sverige – någon gång 2023

Foto: discovery +.

Vi vet även att discovery+ kommer att komma ut med en andra säsong av det omdebatterade programmet Naked Attraction Sverige. Sofia Wistam blev deltagarnas trygga hamn i säsong ett, när den nakna kroppen stod i fokus, och mest troligt kommer hon även vara det i säsong två. Naked Attraction Sverige fick en raketstart och ingen lokalproduktion har tidigare levererat lika starkt över alla plattformar under sitt första dygn, och samtidigt lyckats behålla sin topposition över mest konsumerade program genom hela säsongen. När programmet kommer att återvända vet vi inte i dagsläget, men att den kommer under 2023, det är vi säkra på.

Robinson – någon gång 2023

Foto: TV4, C more.

TV4 kommer även att bjuda på en ny säsong av svenska Robinson i ledning av Anders Lundin under våren 2023.

Fler svenska realityserier 2023

Fler realityserier vi kommer att få se återkomma under 2023 är:

 • Gränsbevakarna Sverige – premiär 31 januari på Kanal 5 och discovery+
 • Sveriges mästerkock – premiär 11 januari på TV4
 • Alla Mot Alla – premiär 30 januari på Kanal 5 och discovery+
 • Stugdrömmar – premiär 1 februari på Kanal 5 och discovery+
 • Fångarna på fortet – premiär 11 januari på TV4
 • Love Island Sverige – premiär 23 januari på TV4
 • Marko & Irma – premiär 12 januari på TV4
 • Hotell Romantik  – premiär 6 januari på SVT Play
 • Biggest Loser – premiär 30 januari på TV4
 • The Journey, Viaplay
 • Svenska Powerkvinnor, Viaplay
 • Expeditionen, TV4
 • Över Atlanten, discovery +
 • Älskar, Älskar inte, discovery +
 • Mulladen, discovery +
 • True Love, discovery +
 • Kompani Svan, discovery +
 • Allt för Sverige, SVT
 • Första dejten, SVT
 • Stjärnorna på slottet, SVT
 • Vi eller aldrig, SVT
 • Paradise, Viaplay

 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL