Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
William Spetz skapar svenska Netflix-serien Tore

William Spetz gör svenska Netflix-serien Tore: "fruktansvärt lycklig"

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 december 2022

Sopbilsolycka vänder livet upp och ner

Nu pågår produktionen av "Tore" – nästa nya, svenska Netflix-serie. Serien är skapad av William Spetz som även har huvudrollerna.

När den 27-årige Tore förlorar den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka gör han allt för att trycka undan sin sorg. Tore är skapad och skriven av skådespelaren och manusförfattaren William Spetz (Störst av allt, Dag för dag, Filip och Mona). Det är en svensk "feelgoodbad"-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont och samtidigt försöka ta reda på vem man egentligen är.

Inspelningen av Tore har precis påbörjats i Stockholm. Serien är regisserad av Erika Calmeyer och utöver William Spetz i titelrollen syns bland andra Sanna Sundqvist, Peter Haber, Hannes Fohlin och Carlos Romero Cruz.

Detta handlar svenska Netflixserien Tore om

Tore kretsar kring 27-årige Tore. När den viktigaste personen i hans liv blir påkörd av en sopbil och dör gör Tore allt han kan för att trycka undan sin sorg.

På dagarna jobbar han vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och flirtar friskt med den nye floristen. Om nätterna etablerar han sig på en gaybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger. En ny och vacker men riskfylld värld öppnar upp sig för Tore, men hans bästa vän Linn och kollegorna på begravningsbyrån börjar snabbt oroa sig för att han är på väg att tappa fotfästet i sina desperata försök att fly verkligheten.

Det är en coming-of-age-berättelse om längtan efter att bli älskad, om skottsäker vänskap och om att stjäla tillbaka sin labrador från en småbarnsfamilj i Uppsala.

William Spetz
William Spetz spelar Tore i serien med samma namn. Foto: Petter Johansson / Netflix

William Spetz berättar är "fruktansvärt lycklig" över arbetet med Tore

Seriens ledstjärna, WIlliam Spetz, uttalar sig om arbetet med serien och beskriver det sig som "fruktansvärt lycklig" över att få jobba med sitt tream.

“Jag tror inte att vi är skapta för att kunna hantera när någon vi älskar dör. Det blir liksom ett glapp i hjärnan där man inte vet var man ska ta vägen. Jag tror det glappet är upphovet till mycket smärta men också mycket komik. Och det var nog det glappet som inspirerade mig att skriva ”Tore”.

“Jag är så fruktansvärt lycklig över att få jobba med det här teamet och den här ensemblen. Jag kan knappt förstå att det händer nu”, säger William Spetz.

"Tore" har global premiär på Netflix under 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL