Bästa familjefilmerna för påsklovet 2024 – Filmtopp tipsar!

Bästa familjefilmerna för påsklovet 2024 – Filmtopp tipsar!

Sofie Landgren
27 mars 2024 kl. 20:03

Animerade äventyr för familjen

Det har åter igen blivit dags för lov för våra skolelever runt om i landet och för att underlätta för er föräldrar har vi sammanställt en lista med tips på sevärda familjefilmer som har gått lite under radarn och inte riktigt fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Den makalöse Maurice (2022)
Den makalöse Maurice (2022). Foto: Lucky Dogs.

Den makalöse Maurice (2022)

Vi börjar med det animerade äventyret där vi får följa Maurice, en stor orange katt med talets gåva, som reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen. Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar för att tjäna lite pengar. Deras planer går som på räls tills de kommer till en helt ny stad där de träffar bokmalen Malicia, som leder dem på ett fartfyllt äventyr där de blir insyltade i att lösa stadens mystiska problem.

Filmen har en åldersgräns på 7 år och en speltid på 1 timma och 33 minuter.

Här kan du streama: "Den makalöse Maurice"

Mumier på äventyr (2023)
Mumier på äventyr (2023). Foto: Warner Bros. Pictures.

Mumier på äventyr (2023)

Långt ner under marken i Egypten finns en 300 år gammal mumiestad där den frihetstörstande prinsessan Nefer och den avdankade hjälten Thut bor. Gudarna och farao bestämmer att de två främlingarna ska gifta sig med varandra, mot sin vilja. Thut gömmer därför den dyrbara vigselringen på ett säkert ställe i en grotta. Samtidigt, uppe på jordens yta, gör lord Silvester Carnaby en arkeologisk expedition, och för första gången någonsin hittar han något relevant: en egyptisk grav med en antik vigselring. Äntligen får han möjlighet att bli en känd arkeolog och gå till historien! Men han räknar inte med att ringen redan har en ägare ... När Thut märker att ringen har blivit stulen, blir han tvungen att klättra upp till människornas värld och infiltrera nutidens London. Med sig har han Nefer, sin lillebror Sekhem och husdjurskrokodilen Croc, och tillsammans får de tre mumierna vara med om ett äventyr som de sent ska glömma!

Filmen är anpassad för alla åldrar och har en speltid på 1 timma och 28 minuter.

Här kan du streama: "Mumier på äventyr"

Tandfen i trubbel (2022)
Tandfen i trubbel (2022). Foto: Lucky Dogs.

Tandfen i trubbel (2022)

När Violetta misslyckas katastrofalt med sitt tandfe-prov, accepterar inte den kaxiga lilla fen resultatet utan flyr i stället in i människornas värld. Hon hamnar av misstag i 12-åriga Maxies sovrum, och när hon blir upptäckt så bestämmer Maxie sig för att hjälpa Violetta att återvända till fe-världen. Detta drar igång en magisk jakt och en kamp mot klockan.

Filmen är anpassad för alla åldrar och har en speltid på 1 timma och 19 minuter.

Här kan du streama: "Tandfen i trubbel"

Framåt (2020)
Framåt (2020). Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures.

Framåt (2020)

Vi får följa med de två tonåriga älvbröderna Barley och Ian Lightfoot, som ger sig ut på en märklig färd för att ta reda på om det fortfarande finns lite magi kvar i världen.

Filmen är anpassad för alla åldrar och har en speltid på 1 timma 19 minuter.

Här kan du streama: "Framåt"

Victor och Josefine: Resan till Snackistan (2022)
Victor och Josefine: Resan till Snackistan (2022). Foto: Scanbox Entertainment Sweden.

Victor och Josefine: Resan till Snackistan (2022)

Victor och Josefine är bästa vänner, trots att han är en stor hungrig björn och hon en mycket liten mus. När Victors värdefulla fiol går sönder, reser de till hans hemland Snackistan för att få den lagad. Här bor världens bästa musiker, som brukar sprida glädje med härliga toner, men väl på plats upptäcker Victor och Josefine att all musik är bannlyst sedan flera år. Det finns dock modiga invånare som kämpar mot förbudet, och tillsammans med dem samt en mystisk maskerad hjälte försöker de två vännerna att se till att musiken åter släpps fri i björnarnas land.

Filmen är anpassad för alla åldrar och har en speltid på 1 timma och 20 minuter.

Här kan du streama: "Victor och Josefine: Resan till Snackistan"

Fler tips för barn:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL