Biopremiär för Den makalöse Maurice

Biopremiär för Den makalöse Maurice

Sofie Landgren
22 februari 2023 kl. 09:02

Animerad familjefilm om katten Maurice

Berättelsen om den feta, fluffiga och självgoda katten Maurice, som är god vän med ett gäng råttor och den flöjtspelande pojken Keith, har biopremiär i dag. Tillsammans reser gänget land och rike runt för att lura människor på pengar genom att lösa deras plötsliga råttinvasioner.

Den makalöse Maurice – Biopremiär den 22 februari
Den makalöse Maurice. Foto: Lucky Dogs.

"Den makalöse Maurice" går från barnbok till biofilm

I dag är det biopremiär för den animerade barnfilmen Den makalöse Maurice, som är baserad på Terry Pratchetts bok med samma titel. Maurice, en tjock, fluffig och självgod katt med talets gåva, reser från stad till stad och erbjuder sig att lösa deras plötsliga råttproblem. Keith, en ung pojke som kan spela flöjt, får med sig råttorna ut ur staden med hjälp av tonerna från hans instrument, medan Maurice tar emot betalningen.

Vad människorna inte vet är att Maurice och Keith är vänner med råttorna och samarbetar med dem för att tjäna lite pengar.

Deras planer går som på räls tills de kommer till en helt ny stad där de träffar bokmalen Malicia, som leder dem på ett fartfyllt äventyr där de blir insyltade i att lösa stadens mystiska problem. Det här är ett animerat äventyr med en åldersrekommendation från 7 år och filmen har en speltid på 1 timme och 33 minuter.

Den makalöse Maurice – biopremiär den 22 februari
Den makalöse Maurice. Foto: Lucky Dogs.

Missa inte den charmiga historien om Den makalöse Maurice som har biopremiär idag på alla svenska biografer. 

Mer Läsning:

NÄSTA ARTIKEL