5 film- och serietips för barn mellan 3–5 år

5 film- och serietips för barn mellan 3–5 år

Sofie Landgren
15 februari 2023 kl. 14:00

Bonus: Alla är nedladdningsbara hos streamingtjänsterna

Skall du iväg på en längre bilresa med barnen? Här kommer tipsen på den perfekta underhållningen att tanka hem till paddan – allt för att minimera risken för "när är vi framme"-terrorn.

Här kommer fem snabba tips till bilresan med barnen!

Grizzy och lämlarna barnserie på netflix
Grizzy och lämlarna. Foto: Hari International.

Grizzy och lämlarna (serie) – Netflix

Den superstarke björnen Grizzy får chansen att flytta in i skogens bästa lya, en övergiven skogvaktarstuga. Äntligen ska han få njuta av alla moderna bekvämligheter! Det är bara det att en stor lämmelfamilj fått precis samma idé.

Du hittar två säsonger på Netflix med hela 156 nedladdningsbara avsnitt. Speltiden ligger på 7 minuter per avsnitt, så det här är en perfekt serie för den rastlöse.

Lekdags med valpvänner animerad serie på Disney Junior
Lekdags med valpvänner. Foto: Disney+.

Lekdags med valpvänner (serie) – Disney+

Kom och lek med valparna i Lekdags med valpvännerDisney Junior. Vad gör Bingo och Rolly när de inte är på uppdrag? De leker, såklart! Häng med Bingo, Rolly, Hissy och deras vänner när de leker lekar och har kul.

Du hittar två säsonger med åtta avsnitt vardera på Disney+, under kategorin Disney Junior. Speltiden ligger mellan 3–4 minuter per avsnitt vilket gör serien till extremt lämpad för barn med mycket spring i benen!

Långbens galna gäng barnserie på Disney +
Långbens galna gäng. Foto: Disney+.

Långbens galna gäng (serie) – Disney+

Är du själv född under 90-talets glada dagar så känner du säkerligen igen Långbens galna gäng. Det är serien där vi får möta de gamla Disney-karaktärerna Långben och Petter, som nu har flyttat med sina familjer till Spoonerville, en typisk amerikansk småstad. Petter porträtteras dock inte riktigt som den ondskefulla typ vi är vana att se honom som, utan som en vanlig, lite lättretad och "små-fifflande" familjefar. Vi får även träffa Max, Långbens son, P.J, Petters son och deras husdjur Våfflan och Tuffsan.

Du hittar 78 stycken 23 minuters-avsnitt att tanka hem på Disney+.

Paw Patrol barnserie på Viaplay
Paw Patrol. Foto: United International Pictures AB.

Paw Patrol (serie) – Viaplay

Ett ess i rockärmen är att tanka hem den stora barnfavoriten Paw Patrol till bilresan. Inget jobb är för stort, ingen valp är för liten! Paw Patrol följer en läroplan som fokuserar på gemenskap, sociala färdigheter och problemlösning.

Du hittar hela sju säsonger med 26 avsnitt vardera på Viaplay. Speltiden ligger mellan 23–26 minuter per avsnitt.

Sing Animerad barnfilm på Netflix
Sing. Foto: Universal Studios.

Sing (film) – Netflix

Som sista tips listar vi den animerade filmen Sing (2016). I en stad full av djur, som lever precis som oss människor, försöker en livlig teater-improvisatör rädda sin teater med en sångtävling som råkar bli mycket större än vad han förväntat sig. Det här är en supermysig film för hela familjen, men se den på egen risk, sångerna i filmen har en tendens att sätta sig på barnens hjärnor.

Du har två val, antingen packar du ner ett par hörselkåpor till resan, eller så tar du ton själv och sjunger med – det finns trots allt några låtar som även du kommer att tycka om.

"Sing" har en speltid på 1 timme och 48 minuter så det krävs barn med lite tålamod för att kunna sitta igenom hela. Finns att tanka hem hos Netflix.

Hoppas att du och resten av gänget i bilen kan få lite lugn och ro med hjälp av dessa tips. Fler tips på filmer och serier för barn kommer på Filmtopp inom kort, så stay tuned!

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL