Premiär för den fartfyllda filmen Mumier på äventyr

Premiär för den fartfyllda filmen Mumier på äventyr

Uppdaterad kl. 15:01 | Publicerad 27 januari 2023 kl. 14:01

De tre mumierna tar oss på en livlig upplevelse i London vi sent kommer att glömma

En 300 år gammal mumiestad, en gömd vigselring och en arkeologisk expedition. Vad kan möjligen gå snett? Tillsammans med Thut, Nefer och Sekhem följer vi med på ett äventyr fyllt med fart och spänning.

I dag är det premiär för den animerade familjefilmen Mumier på äventyr. Filmen handlar om en prinsessa som törstar efter frihet och den avdankade hjälten Thut, som bor i en 300 år gammal mumiestad under jorden. Efter att Gudarna och Farao bestämt att de motvilligt måste gifta sig så gömmer Thut vigselringen i en grotta långt under jord.

Utanför Lord Sylvester Carnaby pågår samtidigt en arkeologisk expedition. Den ännu okände arkeologen gör sitt största fynd någonsin genom att hitta en gammal egyptisk grav med en antik vigselring som kan ta honom/henne till historien. Det arkeologen inte vet är att ringen redan har en ägare.

Mumier på äventyr biopremiär
Foto: Warner Bros.

Ett äventyr för hela familjen

Thut tar därför med sig Nefer och sin lillebror Sekhem tillsammans med husdjurskrokodilen Croc på ett äventyr vi sent kommer att glömma. Tre mumier infiltrerar människovärlden i sökandet på den antika vigselringen. Tror ni att de löser uppdraget på den förlorade ringen? 

Rösterna för den Svenska versionen står  Peter Eggers, Mimmi Sandén, Julian Gadelius, Rafael Pettersson, Anton Olofsson Raeder, Christian Hedlund, Mikael Regenholz, Johan Schinkler, Vicki Benckert och Mia Hana Hansson för.

Filmen är lämpad för alla åldrar och den tar oss med på ett drygt en och en halv timmes långt animerat äventyr. 

Premiär för filmen är 27 januari på bio. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL