7 filmtips för barn mellan 6–9 år

7 filmtips för barn mellan 6–9 år

Sofie Landgren
16 februari 2023 kl. 10:02

Den perfekta underhållningen för lovet!

Behöver du tips på filmer som kan underhålla barnen under skollovet? Då har du kommit rätt! Här samlar vi tipsen på filmer som du kanske har missat i streamingdjungeln, och som får barnen att sitta still en stund.

Bästa filmtipsen för 6–9-åringar

Tom och Jerry den försvunne draken barnfilm
Tom & Jerry: Den försvunna draken. Foto: Warner.

Tom & Jerry: Den försvunna draken 

Som första tips lyfter vi fram den mysiga filmen Tom & Jerry: Den försvunna draken. Äventyret börjar när Tom och Jerry hittar ett mystiskt glödande ägg. Snart kläcks ägget och "Baby Puff" kommer till världen, problemet är bara att Puff tror att Tom är hans mamma. Den arga drakmamman vill få tillbaka sitt barn, men hon är inte den enda – en mäktig häxa vill också ha drakungen. 

Filmen har en speltid på 54 minuter.
Här han du streama: Tom & Jerry: Den försvunna draken 

Operation Nordpolen Animerad familjefilm
Operation Nordpolen. Foto: Noble Entertainment AB.

Operation Nordpolen

C More kan du just nu se filmen om fjällräven Swifty som arbetar med att sortera brev på posten, men drömmer om att en dag få bli en "Järnjycke", en kurirhund. För att visa sig värdig för Järnjycke-rollen kapar Swifty i hemlighet en av slädarna och levererar ett mystiskt paket till en hemlig plats. Han snubblar på en dold fästning där han, ansikte mot ansikte, stöter på Otto von Valross – en otäckt figur som tar sig runt på mekaniska ben och styr över en lojal armé av märkligt artiga lunnefåglar. Swifty upptäcker snart att Otto von Valross har en plan att smälta polarisen för att översvämma världen och sedan regera som högsta ledare.

Nu måste Swifty få hjälp av sina vänner PB, Lemmy, Sal, Dakota och Jade Fox. Denna grupp utstötta djur måste slå sig samman för att stoppa Otto von Valross onda planer och rädda världen.

Filmen har en speltid på 1 timme och 28 minuter.
Här kan du streama: Operation Nordpolen

Asterix och vikingarna tecknad film
Asterix och vikingarna. Foto: SF.

Asterix och Vikingarna

Hövdingen Majestixs släkting Justforkix besöker den lilla byn i Gallien. Asterix och Obelix får uppdraget att utbilda den fega ynglingen från Lutetia till att bli en riktig kämpe. Samtidig funderar vikingarna i norr över vem som är mest rädd i världen. Enligt legenden ska denna person ha förmåga att flyga. Vikingarnas hövding vill lära sig att flyga och frågar sin schaman var han kan hitta den ängsligaste människan på jorden. Schamanen pekar, utan någon som helst känsla, på kartan och av en slump hamnar fingret på Asterix by. När vikingarnas fartyg når Gallien ser de Justforkix och tror att han är personen de söker. Vikingarna kidnappar Justforkix och Asterix och Obelix måste ge sig ut till vikingarnas land för att rädda honom.

Filmen har en speltid på 1 timme och 14 minuter.
Här han du streama: Asterix och Vikingarna

Framåt animerad familjefilm Disney+
Framåt. Foto: Disney+.

Framåt

Följ med till en fantasivärld fylld med alver. Där möter vi två tonårsbröder som ger sig ut på ett extraordinärt äventyr för att undersöka om det fortfarande finns magi i världen. Det här är en väldigt fin historia om syskonrelationer, problem, äventyr och givetvis kärlek. Har ni inte redan sett filmen Framåt så tycker jag verkligen att ni skall göra det.

Filmen har en speltid på 1 timme och 42 minuter.
Här kan du streama: Framåt

Tummelisa barnfilm på Disney+
Tummelisa. Foto: Disney+.

Tummelisa

Näst på tur har vi filmen Tummelisa, som är baserad på H.C. Andersens saga med samma titel. Precis som hennes namn antyder så är hon liten som en tumme och en natt blir hon kidnappad av en otäck padda som vill gifta bort henne till sin fula son. Med hjälp av vänliga djur lyckas hon rymma från att bli paddan Grundells fru, men blir istället fånge hos en skalbagge. Under sin långa och farofyllda resa för att ta sig tillbaka hem drömmer hon om att få återse sin kärlek Cornelius.

Filmen har en speltid på en 1 timme och 27 minuter.
Här kan du streama: Tummelisa

Havsmonstret, animerad barnfilm på Netflix
Havsmonstret. Foto: Netflix.

Havsmonstret

Filmen Havsmonstret tar oss till en fantastisk värld med innehåll av allt från monster till "lagliga pirater". Historien handlar om en ung flicka som rymmer från sitt barnhem och smiter ombord på en legendarisk havsmonster-jägares skepp. Hela flickans liv vänds upp och ner när hon, tillsammans med jägaren Crow ger sig ut på okänt vatten på jakt efter att fånga det största monstret i havet.

Filmen har en speltid på 1 timme och 59 minuter.
Här kan du streama: Havsmonstret

Tillbaka till vildmarken, Barnfilm på Netflix
Tillbaka till vildmarken. Foto: Netflix.

Tillbaka till vildmarken

En grupp av Australiens dödligaste varelser har tröttnat på att vara inlåsta på ett zoo där människor stirrar på dem som om att de vore monster när de i själva verket har ett hjärta av guld. Nu planerar de Istället en plan för att rymma från sitt fångenskap och bege sig ut till vildmarken där de egentligen hör hemma. 

Det här actionanimerade familjeäventyret har en speltid på 1 timme och 35 minuter.
Här kan du streama: Tillbaka till vildmarken

Är du på jakt efter fler barnfilmer så kan du med hjälp av vårt sökverktyg "Streamtopp" snabbt och enkelt hitta massor med fler titlar!

Klicka här så kommer du till Streamtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL