Filmtopp på premiären av Thunder in my heart säsong 2

Viaplay bästa serier just nu – Filmtopp tipsar!

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 17 november 2023 kl. 14:11 | Publicerad 07 november 2023 kl. 14:11

Det finns många riktigt bra serier på Viaplay

Den svenska streamingtjänsten Viaplay har ett stort utbad av serier och filmer. I denna artikeln fokuserar vi på den första kategorin och lyfter fram Viaplays bästa serier just nu. Det rör sig både om så kallat "originalinnehåll" och inköpte serier som bolaget distribuerar.

I skrivande stund finns det hundratals serier att ta del av på Viaplay. Med andra ord en ofattbar mängd säsonger och avsnitt. Men hur spenderar man egentligen sin tid bäst på den populära streamingtjänsten? Nedan följer Viaplays bästa serier sorterade efter utgivningsår. Se också Filmtopps lista med nya serier på Viaplay för ännu fler tips!

Filmtopp listar de bästa serierna på Viaplay

Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)
Valter Skarsgård som Börje Salming. Foto: Viaplay

Börje – The Journey of a Legend (säsong 1)

Viaplay är i absolut toppform med en av sina bästa serier någonsin. Historien om Börje Salming – här gestaltad av Valter Skarsgård – är fantastiskt berättad med strålande skådespel och riktigt läcker produktionsdesign. En serie att njuta av.

 

Ingen ängel
Foto: Viaplay

Ingen ängel (säsong 1)

Med begränsad budget har debutanten EliSophie Andrée lyckats ta fram en välgjord och underhållande serie om en kvinnlig seriemördare i plugget. Växer produktionen tillsammans med speltiden kan framtida säsonger av Ingen ängel bli riktigt vassa.

Viaplay bästa serier just nu
Foto: Viaplay

Thunder in My Heart (säsong 2)

Förra säsongen av Thunder in My Heart berörde verkligen. Den andra säsongen berör ännu mer. Allt är på sin spets, vässat och förhöjt. Handlingen är mörkare och det mörka mer påtagligt. Ett absolut måste!

Leva Life – en av de bästa serierna på Viaplay just nu
Foto: Viaplay

Leva Life (säsong 1)

I huvudrollen ser vi Hanna Ardéhn i rollen som Nora, en ung kvinna som en dag får ett cancerbesked och måste anpassa sig till en helt ny verklighet. Lättare sagt än gjort. Leva Life gestaltar sin huvudkaraktärs utmaningar gripande och välbalanserat.

The Head
Stillbild ur "The Head". Foto: Viaplay

The Head (säsong 2)

Efter en alldeles för lång väntan, den första säsongen hade premiär 2020, är det äntligen dags för The Head att återvända med nya avsnitt. Serien bjuder ännu en gång på The Thing-liknande spänning och beskrivs av vår skribent som "lika underhållande som den första säsongen". En perfekt serie för alla som är sugna på något kusligt!

Viaplay bästa serier just nu
Foto: Viaplay

Litvinenko (miniserie)

2006 ägde giftmordet på den tidigare KGB-översten Alexander Litvinenko rum, något som nu har dramatiserats i en gripande och mycket spännande TV-serie i fyra delar. Mycket sevärt!

Riket – En av de bästa serierna på Viaplay 2022
Tuva Novotny i Riket – En av de bästa serierna på Viaplay.

Riket: Exodus (säsong 3)

25 år efter att serien lades ner till följd av Ernst-Hugo Järegårds plötsliga bortgång är Lars von Trier på det hemsökta rikshospitalet i Köpenhamn. Med sig har han en rejäl ensemble med bland andra Mikael Persbrandt, Alexander Skarsgård, Tuva Novotny, Willem Dafoe, Ida Engvoll och Lars Mikkelsen.

Last Light är en av Viaplays bästa serier
Felix Sandman i "Last Light". Foto: Viaplay

Last Light (säsong 1)

Här följer vi oljekemisten Andy Yeats (Matthew Fox), som kallas in till en akut affärsresa i Mellanöstern. Oljeförsörjning är under hot och Andy måste ge sig ut på ett riskfyllt uppdrag för att hitta orsaken innan det värsta tänkbara scenariot blir ett faktum. Parallellt kämpar hans familj på varsitt om att rida ut den storm som försätter världen i en omfattande kris. Därtill ser vi Felix Sandman som en radikal miljöaktivist.

Pojkar
Foto: Viaplay

Pojkar (säsong 1)

Danmark imponerar återigen – denna gången med serien Pojkar, som handlar om en gosskör, som vid sidan av skönsång i kyrkan inte håller igen med festande och andra förbjudna nöjen. Kören är en en sammansvetsad grupp, men medlemmarnas lojalitet till varandra prövas när en av dem drunknar.

Billy the Kid (säsong 1)

Viaplays engelskspråkiga originalserie om en av vilda västerns mest mytomspunna karaktärer – Billy the Kid. Vem var han och hur kom han att bli en odödlig legend?

Harmonica (2022)

Josephine Bornebusch har ännu en gång skapat något utöver det vanliga – och denna gång tillsammans med Jonas Karlsson. Serien handlar om bandet "Harmonica", som för 16 år sedan var i blickfånget och spelade på stora arenor runt om i hela världen. Men det var då det. Nu sitter bandets två frontfigurer, som är gifta, i sitt hus i Sverige och med ett äktenskap i kris. När de åter får chansen att åka på turné i Europa är det en möjlighet att rädda förhållandet – eller avsluta det helt och hållet.

Trom
Foto: Viaplay

Trom (2022– )

Viaplays första färöiska serie (dansk-färöisk om vi ska vara petiga) är en effektfull kriminalthriller som är lätt att fastna för. Handlingen kretsar kring en grävande journalist som tillsammans med polisen försöker få klarhet i vad som har hänt en försvunnen djurrättsaktivist.

Maskineriet
"Maskineriet" är en av alla bra, nya serier på Viaplay. Foto: Viaplay

Maskineriet (Säsong 2)

I serien nervkittlande avsnitt följer vi familjemannen Olle (Kristoffer Joner), som en dag vaknar upp i bilen på färjan mellan Sandefjord och Strömstad med en väska innehållandes en pistol och en stor summa kontanter. Vad hände? Hur kom han dit? Han vet ingenting. Har han begått ett brott? Se serien så får du veta mer!

Ida tar ansvar
Foto: Viaplay

Ida tar ansvar (2022– )

I Ida tar ansvar följer vi psykologistudenten Ida som ser fara vart hon än vänder blicken. När hon lär känna en ny vän blir honom övertygad om att han ska utföra en skolskjutning. Hon ser det därför som att hon måste stoppa honom till varje pris och förhindra en stor tragedi. 

Det som göms i snö säsong 2 – en av de bästa serierna på Viaplay
Foto: Viaplay

Det som göms i snö (2018- )

Viaplays Originalserie Det som göms i snö baseras på Leif G.W. Perssons bokskatt. I huvudrollen som den deprimerade polisen Peter Wendel ser vi Robert Gustadsson, som bjuder på ovanligt nedtonat skådespel. Som vanligt när Gustafsson tar sig an mer dramatiska roller, gör han det superbt. En helt klart sevärd deckarhistoria!

Henrik Schyffert i Furia på Viaplay
Henrik Schyffert i "Furia". Foto: Viaplay

Furia (2021- )

Norska dramathrillern Furia må kretsar kring politik, men lyckas samtidigt vara rejält intensivt och pulshöjande. En tillbakadragen polis lever i tillsammans med sin dotter, men allt står inte riktigt rätt till i det lilla samhället – en högerextrem grupp med sina rötter i staden visar sig farligare än vad någon kunnat ana. En brand på ett flyktingboende öppnar dörren för en resa omgärdad av högerextrema krafter som tar oss hela vägen till Berlin.

Threesome är en av de bästa serierna på Viaplay.
Foto: Viaplay

Threesome (2021- )

Bland de bästa serierna på Viaplay hittar vi trekantsdramat Threesome med Matilda Källström och Simon Lööf i huvudrollerna. Seriens skapare Lisa Linnertorp satsade hårt på att få till en autentisk känsla i berättelsen om en tidigare trygg kärleksrelation som nu testas. Vi kan bara konstatera att hon lyckades med detta fullt ut och lite till. Serien sprudlar av äkthet, och likaså enorma och modiga insatser av dess två huvudrollsinnehavare. 

Zebrarummet (2021- )

Henrik Schyffert har utformat idén till den här populära dramaserien om internatskolan Tuna Kvarn. Det är spänt från början till slut i vad som är en berättelse om en total rädsla för att inte passa in. Här ryms flera stora prestationer, bland annat av Alva Bratt, Valter Skarsgård, Edvin Endre och Schyffert själv, som gör en mer seriös roll än de vi vanligtvis förknippar honom med. 

Max Anger på Viaplay – en av de bästa serierna på Viaplay
Foto: Viaplay

Max Anger: With One Eye Open (2021- )

Adam Lundgren ta sig an rollen som actionhjälten Max Anger och det fungerar alldeles utmärkt. Här bjuds det på allt från actionspäckade biljakter till konspirationer och lömska ryssar. Dessutom är Evin Ahmad med i en bärande biroll.

Pörni på Viaplay – en av de bästa serierna på Viaplay
"Pörni " – en av Viaplays bästa serier. Foto: Viaplay

Pörni (2021- )

Pörni lever ett liv med så många bollar i luften att det är omöjligt att inte tappa någon då och då. Samtidigt som hon uppfostrar barn och tar han om sin åldrande pappa försöker hon dessutom ge sig ut på marknaden igen för att hitta kärleken. Något som minst sagt är lättare sagt än gjort.

The Defeated tillhör bästa serier på Viaplay
Foto: Viaplay

The Defeated (2020- )

I Viapalays internationella originalserie The Defeated följer vi polisen Max McLaughlin som får i uppdrag att organisera en polisstyrka i Berlin under Andra världskrigets tuffa eftermäle. Det finns gott om historiska berättelser som utspelar sig under det andra världskriget, men Måns Mårlinds The Defeated ger oss istället en spännande historia som utspelar sig precis efter dess slut.

Ambassadören – en av de bästa serierna på Viaplay just nu
"Ambassadören" är en av de bästa serierna på Viaplay.

Ambassadören (2020- )

Han ljuger, överdriver och lovar allt till alla utan att tveka. Thomas Hofwander (Mikael Tornving) är Sveriges ambassadör i Mexiko och han gör precis allt för att representera sitt land på bästa möjliga sätt… och att ta nästa steg för att nå drömjobbet som ambassadör i Washington. Nu måste han landa en eftertraktad flygplansaffär med den mexikanska regeringen, samtidigt som han snurrar in sig i ett nät av lögner av sällan skådat slag.

Älska mig
Josephine Bornebusch i "Älska mig". Foto: Viaplay

Älska mig (2019- )

Älska mig följer överläkaren Clara, som befinner sig i en dålig dejtingspiral tills hon träffar en spännande man, hennes lillebror Aron som kämpar med de explosionsartade i första kärleken och pappa Sten som tvingas hantera förlusten av sin fru. 

På en lista som framförallt är präglad av spännande serier, hittar vi här något som bryter av stämningen. Josephine Bornebuschs romantiska dramakomedi Älska mig kan vara den allra bästa serien på Viaplay. Den är originell, har nära till skratt men också svår att inte gråta till. I ensemblen glänser framförallt Bornebusch, Johan Ulveson och Gustav Lindh. Vad man måste kalla för ett mästerverk i genren.

Partisan – en av de bästa serierna på Viaplay
Stillbild ur "Partisan". Foto: Viaplay

Partisan (2020)

Hyllade thrillerserien Partisan har lyckats med konststycket att både bli en kritiker- och publikfavorit. Serien handlar om ett isolerat, ekologiskt jordbruk där allt märkligare saker börjar ske. Fares Fares spelar en undercover-snut som försöker luska i skumraskaffärerna medan Johan Rheborg spelar den mystiske mannen som bossar på gården. Vi ser även Sofia Karemyr i rollen som en föräldralös tonåring som ska fostras på gården. Ett måste för alla thrillerälskare där ute!

Den inre cirkeln (2019- )

Det hör inte direkt till vanligheterna att vi får ta del av en svensk tv-serie om politiska skandaler och maktspel, men det är precis vad vi får göra genom Viaplays senaste originalserie "Den inre cirkeln". Serien baseras på Per Schlingmanns bok "I maktens öga", om det politiska och mediala spelet bakom kulisserna under Almedalsveckan på Gotland.

Detta var alltså vår lista med de bästa serierna på Viaplay. Om du behöver fler tips kan du här se de bästa filmerna på Viaplay!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL