Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplay bästa filmerna

Viaplay bästa filmerna

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017

Använder du Viaplay som streamingtjänst? Den här artikeln kartlägger tjänstens omfattande utbud.

Viaplay har under de senaste åren blivit en av Sveriges främsta plattformer för sport, film- och seriebruk. Vad gäller deras film-och seriesortiment märks det att de jobbar flitigt med att ha ett brett utbud. I den här artikelns ära vill vi kika närmare på deras filmtitlar.

Originalfilmer på Viaplay

Viaplay jobbar på rejält med eget producerade serier och flera av dem har visat sig framgångsrika. Inte minst Partisan, MaskinerietÄlska mig, Advokaten och Den inre cirkeln. Men de har ännu inte kommit hela vägen dit vad gäller originalfilmer. Nu har streamingtjänsten släppt sin första film Orca, som är gjord av Josephine Bornebusch. Vi har även fått veta att komedin Suedi är på väg under 2021 med bland annat Suzanne Reuter och Johan Ulveson på rollistan. 

Ja, Viaplay har under årens gång helt enkelt haft ett större fokus på serier, för mer läsning om höjdpunkterna i denna delen av segmentet spana in vår lista med de bästa serierna på Viaplay. Nu blir det film i fokus!

Glaciär

I en inte allt för avlägsen framtid härjar ett virus som utplånat halva mänskligheten. Viruset sprider sig via kroppsberöring, så de kvarlevande människorna har tvingats in i total isolering från varandra. På ett glamoröst hotell i Stockholm bor några av överlevarna i steril lyx. Men vad är det egentligen för liv? Den frågan ställer sig Anna (Lena Endre) och Erik (Alexander Karim), två boende på hotellet.

Orca

Orca
Foto: Viaplay.

Efter succén med Älska mig är Josephine Bornebusch nu aktuell med den första långfilm hon både skrivit och regisserat, Orca, som handlar om social distansering. Filmen är inspelad med en skådis i taget och utgörs till stora delar av videosamtal. Det är från början till slut engagerande. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Bornebusch själv, Johan RheborgGustav LindhMarie GöranzonGustav Lindh och flera.

Bästa filmerna Viaplay 2021

Sveriges ledande streamingtjänst har ett gediget filmutbud även det här året. Bland nya filmer på Viaplay hittar vi förstås ett gäng klassiker, från Martin Scorseses mästerliga Taxi Driver och James Camerons ursköna sci-fi thriller Total Recall med allas älskling Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Vi hittar förstås också nya hyllade filmer, som Avengers: EndgameBohemian Rhapsody och BooksmartOlivia Wildes tonårskomedi som jämförs med Supersugen, den här gången med två kvinnor i huvudrollerna. 

Fler snabba tips på nya filmer på Viaplay: 

 • Palm Springs: En modern tagning av "måndag-hela-veckan"-konceptet men på en helvetes bröllopsfest. Fånigt? Ja, men också väldigt roligt.
 • Waves: Fantastiskt drama med urläckra färger och löjligt träffsäkert skådespel. Småskaligt men omtumlande.
 • Aniara: Svensk sci-fi, finns verkligen det? Javisst! Aniara är baserad på Harry Martinsons världsberömda prosa om ett fraktskepp som plötsligt förlorar alla möjligheter att ta sig hem.
 • The Wife: I svenske Björn Runges Oscarsnominerade film ser vi Glenn Close som författaren Joseph Castlemans hustru. När han ska ta emot Nobelpriset i litteratur börjar det spricka i parets sömmar.
 • Unga kvinnor: Denna klockrena Oscarsfilm bygger på en historia som filmatiserats många gånger om – men nog aldrig såhär bra. Emma Watson och Saoirse Ronan briljerar.
 • The Death of Stalin: Briljant, skruvad satir om krisen som uppstod i Sovjetunionens toppskick när Stalin hittas död. Vem ska ta över? Vem ska leda moderslandet? Kaos! Komplotter! Galna britter!
 • Happy Death Day: Som tidigare nämnda Palm Springs är detta också en film som leker med "måndag-hela-veckan"-konceptet. Men istället för att behöva genomlida en trött bröllopsfest i all evighet, måste vår hjältinna överleva sin egna död. Om och om och om och om och om… och om och om och om… och om igen.

Tips på komedier

Baby driver
Baby Driver är en lysande komedi på Viaplay. Foto: Sony Pictures.

Tidigare har vi tyckt att Viaplays utbud på riktigt bra komedier varit aningen tunt, så är inte läget idag. Vad gäller nya filmer har vi fantastiskt sköna Baby Driver om en ung kille som specialiserar sig på att köra flyktbilar. Stjärnspäckat, skitbra musik och überläckert foto! Vi hittar också Deadpool 2, den starka uppföljaren med Josh Brolin som Ryan Reynolds motståndare. 

Vi har också en riktigt skön titel i JoJo Rabbit, komedin om en grabb som växer upp i Hitlers herravälde och som tvingas konfrontera sina egna värderingar när han upptäcker att hans mamma gömmer en judisk man i deras källare.

Fler riktigt vassa nya komedier på Viaplay är Long Shot med Seth Rogen och Charlize Theron, Jumanji med Dwayne Johnson och den eviga klassikern Smala Sussie.

FLER TIPS: The Nice Guys, Snatch, Du gör mig galen, O Brother Where Art Thou?

Tips på spännande filmer

Stillbild ur "The Intruder"
"The Intruder". Foto: Sony Pictures.

Är det något vi älskar i Sverige är det spännande kriminalare. Men sådana tips ska vi inte fokusera på den här gången. Däremot behåller vi vårt fokus på spänningen. Vill du slänga dig in i något kvickt och känna adrenalinets flås? Då ska du passa på att se John Wick-trilogin, som helt klart tillhör de bästa filmerna på Viaplay. Det är oförskämt underhållande att se Keanu Reeves jaga skurkarna som mördade hans hund. Samtliga filmer finns på streamingtjänsten, men den andra rullen får du hyra där.

Stämningsbyggande spänning hittar du i Ex MachinaThe Intruder och Skalvet, den norske storfilmen där en stor vattenvåg kastar omkull en stad. Letar du efter ett mellanting kan vi varmt rekommendera Mel Gibsons mästerverk Apocalypto, där en mayaindian flyr från en stam som jagar honom genom den trassliga djungeln. En annan sevärd spänningsbyggare, där helvetet senare bryter ut, är Jordan Peeles rysare Us om en familj som får deras liv upp och nervänt när ett gäng dubbelgångare plötsligt dyker upp på deras tomt. Vi vill även lyfta fram Greta och HansOz Perkins stilistiskt säkra tagning på den läskiga sagan om två barn som letar efter mat och arbete ute i skogen, men istället korsar väg med en ond häxa.

Bästa filmerna på Viaplay (enligt IMDb)

Den internationella filmsajten IMDb är världens mest besökta. Därmed har den flest användare som röstar på filmer. Viaplay är raka mot sina prenumeranter och visar sina titlars omdömen efter IMDb:s användare. Vi listar deras 25 filmer med högst IMDB-betyg idag:

   1. Pulp Fiction (8.9/10)
   2. Den gode, den onde, den fule (8.9/10)
   3. När lammen tystnar (8.6/10)
   4. Gladiator (8.5/10)
   5. Tillbaka till framtiden (8.5/10)
   6. En oväntad vänskap (8.5/10)
   7. Pianisten (8.5/10)
   8. Senna (8.5/10)
   9. The Shining (8.4/10)
   10. Indiana Jones (8.4/10)
   11. Alien (8.4/10)
   12. Apocalypse Now (8.4/10)
   13. Snatch (8.3/10)
   14. Aliens (8.3/10)
   15. Jakten (8.3/10)
   16. The Wolf of Wallstreet (8.2/10)
   17. A Beautiful Mind (8.2/10)
   18. There Will Be Blood (8.2/10)
   19. För några få dollar mer (8.2/10)
   20. Kill Bill Vol. 1 (8.1/10)
   21. The Truman Show (8.1/10)
   22. Mad Max: Fury Road (8.1/10)
   23. Draktränaren (8.1/10)
   24. 12 Years a Slave ((8.1/10)
   25. Million Dollar Baby (8.1/10)

Förra årets bästa filmer på Viaplay (enligt IMDb):

Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet".
Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet". Foto: Atlantic Film.
 1. Nyckeln till frihet (9.3/10)
 2. Avengers: Infinity War (8.5/10)
 3. Memento (8.5/10)
 4. Coco (8.4/10)
 5. Free Solo (8.3/10)
 6. Logan (8.1/10)
 7. Blade Runner 2049 (8/10)
 8. Children of Men (7.9/10)
 9. Apocalypto (7.8/10)
 10. Dolda tillgångar (7.8)
 11. The Fighter (7.8/10)
 12. Little Miss Sunshine (7.8/10)
 13. Mary Poppins (1964) (7.8/10)
 14. Miller's Crossing (7.8/10)
 15. Röjar-Ralf (7.7/10)
 16. Superhjältarna 2 (7.7/10)
 17. The Hurt Locker (7.6/10)
 18. Maudie (7.6/10)
 19. Mulan (7.6/10)
 20. Molly's Game (7.5/10)

Övriga tips på bra Viaplay filmer från Filmtopps redaktion:

Drama: Trainspotting, Into the Wild, Rocky, Spotlight, Mandomsprovet
Action: Hacksaw Ridge, Rush, Platoon, Sin City, Casino Royale
Barn/familj: Draktränaren 2, Paddington 2, Legofilmen, Dumma mej
Thriller: The Handmaiden, Låt den rätte komma in, Drive, Nightcrawler, Wind River

Summering

De bästa filmerna på Viaplay är nyanserade och innebär titlar för alla. Och sett till hur flitigt de jobbar med att förnya deras bibliotek, kanske mest med sina originalserier, är det enkelt att säga att en prenumeration på Viaplay rekommenderas. 

Scrolla vidare för mer läsning -->