Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtips

Här hittar du Filmtopps filmtips!

Serietips

Här hittar du Filmtopps serietips!

Viaplay bästa filmerna

Viaplay bästa filmerna

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017

Använder du Viaplay som streamingtjänst? Den här artikeln kartlägger tjänstens omfattande utbud.

Viaplay har under de senaste åren blivit en av Sveriges främsta plattformer för sport, film- och seriebruk. Vad gäller deras film-och seriesortiment märks det att de jobbar flitigt med att ha ett brett utbud. I den här artikelns ära vill vi kika närmare på deras filmtitlar.

Originalfilmer på Viaplay

Viaplay jobbar på rejält med eget producerade serier och flera av dem har visat sig framgångsrika. Inte minst Svartsjön, Hassel, Det som göms i snö, MaskinerietÄlska mig, Advokaten och Den inre cirkeln. Men de har ännu inte kommit hela vägen dit vad gäller originalfilmer. Faktum är att de fortfarande väntar på att producera deras första film. Vad de än kokar ihop ska bli väldigt spännande att följa.

Bästa filmerna Viaplay 2019

Tittar vi på förra årets bästa filmer på Viaplay var det många spännande titlar. Ett utropstecken var den nya dokumentären Free Solo som följer den första personen att bestiga El Capitan, helt utan hjälpredskap. Den här rafflande upplevelsen finns fortfarande kvar på streamingtjäsnten. Ett annat grymt nummer var Pixars animerade film Coco om en pojke som letar efter sin farfar i de dödas land.

Bästa filmerna Viaplay 2020

Sveriges ledande streamingtjänst har ett gediget filmutbud även det här året. Bland nya filmer på Viaplay hittar vi förstås ett gäng klassiker, från Martin Scorseses mästerliga Taxi Driver och James Camerons ursköna sci-fi thriller Total Recall med allas älskling Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Vi hittar förstås också nya hyllade filmer, som Avengers: EndgameBohemian Rhapsody och BooksmartOlivia Wildes tonårskomedi som jämförs med Supersugen, den här gången med två kvinnor i huvudrollerna. 

Fler snabba tips på nya filmer på Viaplay: 

  • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri: en mamma i en småstad, vars dotter blivit mördad, gör uppror mot polisen som inte lyckas hitta mördaren.

  • Green Book: Fjolårets Oscarsvinnare, med Viggo Mortensen och Mahershala Ali i huvudrollerna. Om en vit taxichaufför som kör runt en
    afroamerikansk pianist på hans turné i den amerikanska södern på 60-talet.
  • Helan & Halvan: John C. Riley och Steve Coogan spelar en ikonisk komikerduo som försöker väcka liv i deras filmkarriär.

  • Spider-Man: Far From Home: Den nya trilogin fortsätter och Peter Parker ställs inför nya hot, den här gången Mysterio som spelas av Jake Gyllenhaal. Obs! Just nu finns hela Spider-Man-kollektionen, inklusive spinoffen "Into the Spider-Verse", att se på Viaplay.

  • Yesterday: En “what if-komedi” om en ung musiker som vaknar upp en morgon och är den enda som känner till The Beatles låtskatt. Vilken karriär han har framför sig, men är han redo för uppmärksamheten, och kan han leva med lögnen?

  • Ad Astra: Brad Pitt spelar astronaut som beger sig ut i rymden för att hitta sin försvunna pappa, men upptäcker någonting högst oroväckande för Jordens existens.

Tips på komedier

Seth Rogen och Charlize Theron i "Long Shot".
Seth Rogen och Charlize Theron i "Long Shot". Foto: Summit Entertainment.

Tidigare har vi tyckt att Viaplays utbud på riktigt bra komedier varit aningen tunt, så är inte läget idag. Vad gäller nya filmer har vi fantastiskt sköna Ready or Not där en nybliven hustru tvingas ta del av en intensiv och brutal dödslek arrangerad av svärföräldrarna. Vi hittar också Deadpool 2, den starka uppföljaren med Josh Brolin som Ryan Reynolds motståndare. 

Fler riktigt vassa nya komedier på Viaplay är Long Shot med Seth Rogen och Charlize Theron, Oscarsbelönade The Favourite och Vice med Christian Bale.

Backar vi bandet och lyfter locket på äldre komedier i Viaplays bibliotek hittar vi inte minst högljudda Spinal Tap om bandet med gitarrförstärkaren som går hela vägen till elva. Andra sköna klassiker är Adaptation med en briljerande Nicolas Cage, underbara familjefilmen Wallace & Gromit – Varulvskaninens förbannelse och action-revolutionerande Kung Fu Hustle.

Tips på spännande filmer

Stillbild ur "The Intruder"
"The Intruder". Foto: Sony Pictures.

Är det något vi älskar i Sverige är det spännande kriminalare. Men sådana tips ska vi inte fokusera på den här gången. Däremot behåller vi vårt fokus på spänningen. Vill du slänga dig in i något kvickt och känna adrenalinets flås? Då ska du passa på att se John Wick-trilogin. Det är oförskämt underhållande att se Keanu Reeves jaga skurkarna som mördade hans hund. Samtliga filmer finns på streamingtjänsten, men den andra rullen får du hyra där.

Stämningsbyggande spänning hittar du i MaThe Intruder och Skalvet, den norske storfilmen där en stor vattenvåg kastar omkull en stad. Letar du efter ett mellanting kan vi varmt rekommendera Mel Gibsons mästerverk Apocalypto, där en mayaindian flyr från en stam som jagar honom genom den trassliga djungeln. En annan sevärd spänningsbyggare, där helvetet senare bryter ut, är Jordan Peeles rysare Us om en familj som får deras liv upp och nervänt när ett gäng dubbelgångare plötsligt dyker upp på deras tomt. 

Filmerna med högst betyg på IMDb

Den internationella filmsajten IMDb är världens mest besökta. Därmed har den flest användare som röstar på filmer. Viaplay är raka mot sina prenumeranter och visar sina titlars omdömen efter IMDb:s användare. Vi listar deras 20 filmer med högst IMDB-betyg idag:

Arnold Schwarzenegger i "Terminator 2: Domedagen".
Arnold Schwarzenegger i "Terminator 2: Domedagen". Foto: 20th Century Fox.

Terminator 2: Domedagen (8.5/10)
Pianisten (8.5/10)
Avengers: Endgame (8.4)
Apocalypse Now (8.4/10)
Spider-Man: Into the Spider-Verse (8.4/10)
Kapernaum (8.4/10)
Taxi Driver (8.3/10)
Before the Flood (8.3/10)
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (8.2/10)
Green Book (8.2/10)
Free Solo (8.2/10)
Jurassic Park (8.1/10)
Draktränaren (8.1/10)
Fargo (8.1/10)
The Deer Hunter (8.1/10)
The World's Most Famous Tiger (8.1/10)
Terminator (8.0)
Her (8.0)
The Perks of Being a Wallflower (8.0/10)
Bohemian Rhapsody (8.0/10)

Förra årets högst rankade filmer på Viaplay:

Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet".
Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet". Foto: Atlantic Film.

Nyckeln till frihet (9.3/10)
Avengers: Infinity War (8.5/10)
Memento (8.5/10)
Coco (8.4/10)
Free Solo (8.3/10)
Logan (8.1/10)
Blade Runner 2049 (8/10)
Children of Men (7.9/10)
Apocalypto (7.8/10)
Dolda tillgångar (7.8)
The Fighter (7.8/10)
Little Miss Sunshine (7.8/10)
Mary Poppins (1964) (7.8/10)
Miller's Crossing (7.8/10)
Röjar-Ralf (7.7/10)
Superhjältarna 2 (7.7/10)
The Hurt Locker (7.6/10)
Maudie (7.6/10)
Mulan (7.6/10)
Molly's Game (7.5/10)

Övriga tips från Filmtopps redaktion:

Drama: Her, Dogville, Lion, Babel, Hell or High Water
Action: Rambo: First Blood, End of Watch, Desperado, The Bank Job, Död Snö 2
Science Fiction/Fantasy: Captain Marvel, Children of Men, Men in Black, Flykten från New York, Alita: Battle Ange
Barn/familj: Shrek, Kung Fu Panda, Jumanji, Alpha, Mysteriet om Herr Länk
Thriller: Searching, The Man Who Wasn't There, Den skyldige, Basic Instinct, Dragged Across Concrete

Summering

Viaplays filmutbud är nyanserat och har titlar för alla. Och sett till hur flitigt de jobbar med att förnya deras bibliotek, kanske mest med sina originalserier, är det enkelt att säga att en prenumeration på Viaplay rekommenderas.