Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplay bästa filmerna

Viaplay bästa filmerna

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017

Använder du Viaplay som streamingtjänst? Den här artikeln kartlägger tjänstens omfattande utbud.

Viaplay har under de senaste åren blivit en av Sveriges främsta plattformer för sport, film- och seriebruk. Vad gäller deras film-och seriesortiment märks det att de jobbar flitigt med att ha ett brett utbud. I den här artikelns ära vill vi kika närmare på deras filmtitlar.

Kristen Stewart i "Underwater".
Kristen Stewart i "Underwater". Foto: 20th Century Fox.

Originalfilmer på Viaplay

Viaplay jobbar på rejält med eget producerade serier och flera av dem har visat sig framgångsrika. Inte minst Partisan, MaskinerietÄlska mig, Advokaten och Den inre cirkeln. Men de har ännu inte kommit hela vägen dit vad gäller originalfilmer. Nu har streamingtjänsten släppt sin första film Orca, som är gjord av Josephine Bornebusch. Vi har även fått veta att komedin Suedi är på väg under 2021 med bland annat Suzanne Reuter och Johan Ulveson på rollistan. 

Ja, Viaplay har under årens gång helt enkelt haft ett större fokus på serier, för mer läsning om höjdpunkterna i denna delen av segmentet spana in vår lista med de bästa serierna på Viaplay. Nu blir det film i fokus!

Orca

Orca
Foto: Viaplay.

Efter succén med Älska mig är Josephine Bornebusch nu aktuell med den första långfilm hon både skrivit och regisserat, Orca, som handlar om social distansering. Filmen är inspelad med en skådis i taget och utgörs till stora delar av videosamtal. Det är från början till slut engagerande. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Bornebusch själv, Johan RheborgGustav LindhMarie GöranzonGustav Lindh och flera.

Bästa filmerna Viaplay 2021

Sveriges ledande streamingtjänst har ett gediget filmutbud även det här året. Bland nya filmer på Viaplay hittar vi förstås ett gäng klassiker, från Martin Scorseses mästerliga Taxi Driver och James Camerons ursköna sci-fi thriller Total Recall med allas älskling Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Vi hittar förstås också nya hyllade filmer, som Avengers: EndgameBohemian Rhapsody och BooksmartOlivia Wildes tonårskomedi som jämförs med Supersugen, den här gången med två kvinnor i huvudrollerna. 

Fler snabba tips på nya filmer på Viaplay: 

 • The Gentlemen: Regissören Guy Ritchies senaste verk om ett gangsterkrig i London mellan amerikaner och britter. 
 • The Lighthouse: Psykologisk thriller om två fyrväktare som drivs till vansinne ute på en havsö. I huvudrollerna storspelar Robert Pattinson och Willem Dafoe.
 • Bloodshot: Actionrulle med Vin Diesel i huvudrollen där han spelar en soldat som väcks till liv med superkrafter. 
 • Midway: Kungen av bombastiska katastroffilmer – Roland Emmerich – är tillbaka. Denna gången med en dundrande krigsfilm om slaget vid Midway.
 • The Dead Don't Die: Vem hade kunnat tro att Jim Jarmusch skulle göra en zombiefilm? Lägger vi till Bill Murray, Adam Driver och Iggy Pop i rollistan så känns det så klart lite mer troligt.
 • Underwater: Kristen Stewart har huvudrollen i denna överlevnadsthriller där ett team havsforskare arbetar för ett djuphavs-borrföretag. Efter att en mystisk jordbävning förstör deras bas som ligger på botten av Marianergraven, måste de nu ta sig till säkerhet. 
 • Quick: En av de största rättsskandalerna i svensk historia har blivit film. Här följer vi journalisterna som grävde i Thomas Quick-fallet och avslöjade den stora skandalen.

Tips på komedier

Seth Rogen och Charlize Theron i "Long Shot". En av de bästa filmerna på Viaplay.
Seth Rogen och Charlize Theron i "Long Shot". Foto: Summit Entertainment.

Tidigare har vi tyckt att Viaplays utbud på riktigt bra komedier varit aningen tunt, så är inte läget idag. Vad gäller nya filmer har vi fantastiskt sköna Ready or Not där en nybliven hustru tvingas ta del av en intensiv och brutal dödslek arrangerad av svärföräldrarna. Vi hittar också Deadpool 2, den starka uppföljaren med Josh Brolin som Ryan Reynolds motståndare. 

Vi har också en riktigt skön titel i JoJo Rabbit, komedin om en grabb som växer upp i Hitlers herravälde och som tvingas konfrontera sina egna värderingar när han upptäcker att hans mamma gömmer en judisk man i deras källare. 

Fler riktigt vassa nya komedier på Viaplay är Long Shot med Seth Rogen och Charlize Theron, Oscarsbelönade The Favourite och Vice med Christian Bale.

FLER TIPS: Deadpool 2, Yesterday, The Dead Don't Die, Eight Grade, Död snö, Isle of Dogs.

Tips på spännande filmer

Stillbild ur "The Intruder"
"The Intruder". Foto: Sony Pictures.

Är det något vi älskar i Sverige är det spännande kriminalare. Men sådana tips ska vi inte fokusera på den här gången. Däremot behåller vi vårt fokus på spänningen. Vill du slänga dig in i något kvickt och känna adrenalinets flås? Då ska du passa på att se John Wick-trilogin, som helt klart tillhör de bästa filmerna på Viaplay. Det är oförskämt underhållande att se Keanu Reeves jaga skurkarna som mördade hans hund. Samtliga filmer finns på streamingtjänsten, men den andra rullen får du hyra där.

Stämningsbyggande spänning hittar du i Ex MachinaThe Intruder och Skalvet, den norske storfilmen där en stor vattenvåg kastar omkull en stad. Letar du efter ett mellanting kan vi varmt rekommendera Mel Gibsons mästerverk Apocalypto, där en mayaindian flyr från en stam som jagar honom genom den trassliga djungeln. En annan sevärd spänningsbyggare, där helvetet senare bryter ut, är Jordan Peeles rysare Us om en familj som får deras liv upp och nervänt när ett gäng dubbelgångare plötsligt dyker upp på deras tomt. Vi vill även lyfta fram Greta och HansOz Perkins stilistiskt säkra tagning på den läskiga sagan om två barn som letar efter mat och arbete ute i skogen, men istället korsar väg med en ond häxa.

Bästa filmerna på Viaplay (enligt IMDb)

Den internationella filmsajten IMDb är världens mest besökta. Därmed har den flest användare som röstar på filmer. Viaplay är raka mot sina prenumeranter och visar sina titlars omdömen efter IMDb:s användare. Vi listar deras 25 filmer med högst IMDB-betyg idag:

   1. Gudfadern (9.2/10)
   2. Gudfadern del II (9.0/10)
   3. Terminator 2: Domedagen (8.5/10)
   4. Pianisten (8.5/10)
   5. Django Unchained (8.4/10)Spider-Man: Into the Spider-Verse (8.4/10)
   6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (8.3/10)
   7. Taxi Driver (8.3/10)
   8. Before the Flood (8.3/10)
   9. Green Book (8.2/10)
   10. Free Solo (8.2/10)
   11. The World's Most Famous Tiger (8.2/10)
   12. Jurassic Park (8.1/10)
   13. Draktränaren (8.1/10)
   14. The Deer Hunter (8.1/10)
   15. Le Mans '66 (8.1/10)
   16. Terminator (8.0/10)
   17. Her (8.0/10)
   18. The Perks of Being a Wallflower (8.0/10)
   19. Bohemian Rhapsody (8.0/10)
   20. Mulholland Drive (8.0/10)
   21. Lion (8.0/10)
   22. Dpgville (8.0/10)
   23. My Man Godfrey (8.0/10)
   24. Game of Lions (8.0/10)
   25. In Bruges (7.9/10)

Förra årets bästa filmer på Viaplay (enligt IMDb):

Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet".
Morgan Freeman och Tim Robbins i "Nyckeln till frihet". Foto: Atlantic Film.
 1. Nyckeln till frihet (9.3/10)
 2. Avengers: Infinity War (8.5/10)
 3. Memento (8.5/10)
 4. Coco (8.4/10)
 5. Free Solo (8.3/10)
 6. Logan (8.1/10)
 7. Blade Runner 2049 (8/10)
 8. Children of Men (7.9/10)
 9. Apocalypto (7.8/10)
 10. Dolda tillgångar (7.8)
 11. The Fighter (7.8/10)
 12. Little Miss Sunshine (7.8/10)
 13. Mary Poppins (1964) (7.8/10)
 14. Miller's Crossing (7.8/10)
 15. Röjar-Ralf (7.7/10)
 16. Superhjältarna 2 (7.7/10)
 17. The Hurt Locker (7.6/10)
 18. Maudie (7.6/10)
 19. Mulan (7.6/10)
 20. Molly's Game (7.5/10)

Övriga tips på bra Viaplay filmer från Filmtopps redaktion:

Drama: Her, Dogville, Lion, Babel, Hell or High Water
Action: Rambo: First Blood, End of Watch, Desperado, The Bank Job, Död Snö 2
Science Fictian/Fantasy: Captain Marvel, Children of Men, Men in Black, Flykten från New York, Alita: Battle Ange
Barn/familja Shrek, Kung Fu Panda, Jumanji, Alpha, Mysteriet om Herr Länk
Thriller: Searching, The Man Who Wasn't There, Den skyldige, Basic Instinct, Dragged Across Concrete

Summering

De bästa filmerna på Viaplay är nyanserade och innebär titlar för alla. Och sett till hur flitigt de jobbar med att förnya deras bibliotek, kanske mest med sina originalserier, är det enkelt att säga att en prenumeration på Viaplay rekommenderas. 

Scrolla vidare för mer läsning -->