Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Viaplay bästa filmerna

Viaplay bästa filmerna

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017
Filmtopp
Filmtopp | Lista
06 april 2017

Använder du Viaplay som streamingtjänst? Den här artikeln kartlägger tjänstens omfattande utbud.

Viaplay har under de senaste åren blivit en av Sveriges främsta plattformer för sport, film- och seriebruk. Vad gäller deras film-och seriesortiment märks det att de jobbar flitigt med att ha ett brett utbud. I den här artikelns ära vill vi kika närmare på deras de bästa filmerna på VIaplay.

Originalfilmer på Viaplay

Viaplay jobbar på rejält med eget producerade serier och flera av dem har visat sig framgångsrika. Inte minst Partisan, MaskinerietÄlska mig, Advokaten och Den inre cirkeln. Men de har ännu inte kommit hela vägen dit vad gäller originalfilmer. Nu har streamingtjänsten släppt sin första film Orca, som är gjord av Josephine Bornebusch. Vi har även fått veta att komedin Suedi är på väg under 2021 med bland annat Suzanne Reuter och Johan Ulveson på rollistan. 

Ja, Viaplay har under årens gång helt enkelt haft ett större fokus på serier, för mer läsning om höjdpunkterna i denna delen av segmentet spana in vår lista med de bästa serierna 2022 på Viaplay. Nu blir det film i fokus!

Kommande filmer på Viaplay 2022

Under året släpper streamingtjänsten originalfilmer. Förhoppningsvis kommer de att tillhöra Viaplays bästa filmer när vi väl summerar filmåret. Här följer de:

Hilma (2022)

Viaplay bästa filmerna
Foto: Viaplay.

Den första egenproducerade Viaplay-filmen vi får se i år är Chocolat-regissören Lasse Hallströms biografiska drama om den berömda konstnären Hilma af Klint. Filmen berättar om hennes liv i Stockholm och hur hon var före sin tid som konstnär och därför blev en föregångare till manliga konstnärer under tidigt 1900-tal. 

Hilma af Klint ska spelas av Hallströms fru Lena Olin och deras dotter Tora Hallström genom olika stadier av hennes liv. 

–Jag delar Hilmas fascination för det andliga och jag kände ett starkt begär efter att få berätta hennes historia. Det var menat för min fru Lena Olin att spela den äldre Hilma och för vår dotter Tora att spela den yngre Hilma, säger Lasse Hallström i ett pressmeddelande.

Hilma har premiär på Viaplay senare i år.

Guldtransporten (2022)

Viaplay bästa filmerna
Foto: Viaplay.

En av de kommande filmerna på Viaplay 2022 som flest ser fram emot är det norska dramat Guldtransporten. En film om en otippad grupp motståndshjältar som i hemlighet räddade de norska guldreserverna från tyska soldater och deras bombplan.

I huvudrollen ser vi Jon Øigarden från norska succéserien Exit. Han spelar riksdagssekreteraren Fredrik Haslund som blev utvald till att leda den farliga expeditionen. Under endast några kaotiska timmar på ockupationsdagen fick han sätta ihop slumpmässigt utvalda människor som inte hade någon militärutbildning. Det rörde sig om  en sjuksköterska, banktjänstemän, lastbilschaufförer och den tidens kanske största norska kändis – poeten Nordahl Grieg. Tillsammans gav alla sig ut på en högst farlig resa som kom att bli helt avgörande för Norge som land.

Guldtransporten har premiär på Viaplay senare i år.

Bästa originalfilmerna på Viaplay

Suedi (2021)

Suedi – en av de bästa filmerna på Viaplay
Foto: Viaplay.

Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar? Förortskillen Mahmut tar snabbt beslutet att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Men Mahmut har ett problem. Pengarna är alla 500-kronorssedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Det nya svenska drömlivet hotas och frågan är: Hur tvättar man 30 miljoner kronor på två veckor?

Glaciär (2021)

I en inte allt för avlägsen framtid härjar ett virus som utplånat halva mänskligheten. Viruset sprider sig via kroppsberöring, så de kvarlevande människorna har tvingats in i total isolering från varandra. På ett glamoröst hotell i Stockholm bor några av överlevarna i steril lyx. Men vad är det egentligen för liv? Den frågan ställer sig Anna (Lena Endre) och Erik (Alexander Karim), två boende på hotellet.

Orca (2020)

Orca – en av de bästa filmerna på Viaplay
Foto: Viaplay.

Efter succén med Älska mig är Josephine Bornebusch nu aktuell med den första långfilm hon både skrivit och regisserat, Orca, som handlar om social distansering. Filmen är inspelad med en skådis i taget och utgörs till stora delar av videosamtal. Det är från början till slut engagerande. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Bornebusch själv, Johan RheborgGustav LindhMarie GöranzonGustav Lindh och flera.

Bästa filmerna Viaplay 2022

Sveriges ledande streamingtjänst har ett gediget filmutbud även det här året. Bland nya filmer på Viaplay hittar vi förstås ett gäng klassiker, från Martin Scorseses mästerliga Taxi Driver och James Camerons ursköna sci-fi thriller Total Recall med allas älskling Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Vi hittar förstås också nya hyllade filmer, som Avengers: EndgameBohemian Rhapsody och BooksmartOlivia Wildes tonårskomedi som jämförs med Supersugen, den här gången med två kvinnor i huvudrollerna. 

Här är originalfilmerna vi kan se fram emot på Viaplay 2022:

 • Hilma – hösten 2022
 • Guldtransporten – hösten 2022

Fler snabba tips på nya filmer på Viaplay: 

 • Hjärter Dam: Lysande danskt drama med svenske Gustav Lindh i en ledande roll. Här inleder han en affär med en äldre, gift kvinna, något som bara kan sluta illa. Eller?
 • The Dry: Spännande thriller från Australien där Eric Bana spelar polis som återvänder till sin hemort för att reda i ett mystiskt dödsfall.
 • Room: Oscarsvinnande drama om en ung kvinna som hålls fången hos en man, tillsammans med hennes son. Gastkramande på alla sätt och vis och helt klart en av de bästa filmerna Viaplay har att erbjuda.
 • We Own the Night: Gangsterdrama med Joaquin Phoenix om nattklubbsvärlden på 80-talet i Queens, New York. Ett regelrätt krig om kontrollen över nattlivet pågår mellan NYPD och den ryska maffian. 
 • About Time: Romantiskt drama med Rachel McAdams. När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta "den rätta", uppvakta henne och starta en familj.
 • Carol: Romantiskt drama med Cate Blanchett och Rooney Mara. Om Therèse Belivet som jobbar i ett av Manhattans många varuhus och en dag träffar den förföriska och vackra Carol Aird som är fast i ett misslyckat äktenskap. Deras kärlek visar sig ha ett högt pris.
 • Whiplash: Intensivt musikdrama om en stor trummistalang som pushar sig själv genom alla barriärer för att bli bäst i världen.
 • The Post: Politisk spänningsfilm om hur USA:s stora tidningar under början på 70-talet modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier. 
 • Happy Death Day: Som tidigare nämnda Palm Springs är detta också en film som leker med "måndag-hela-veckan"-konceptet. Men istället för att behöva genomlida en trött bröllopsfest i all evighet, måste vår hjältinna överleva sin egna död. Om och om och om och om och om… och om och om och om… och om igen.

Missa inte att du även kan få tips på nya serier på Viaplay.

Aktuella filmtips på Viaplay

 • Amundsen
 • The Card Counter
 • Zeros and Ones
 • Nobody
 • No Time to Die
 • Nocturnal Animals
 • The Green Night
 • The Courier

Tips på komedier

The King of Staten Island – en av de bästa filmerna på Viaplay
"The King of Staten Island" är en av de bästa filmerna på Viaplay. Foto: Universal Pictures.

Tidigare har vi tyckt att Viaplays utbud på riktigt bra komedier varit aningen tunt, så är inte läget idag. Vad gäller nya filmer har vi fantastiskt sköna The King of Staten Island om en hopplös snubbe som vägrar att växa upp, tills han bestämmer sig för att jaga drömmen om att bli tatuerare. 

Vi har också en riktigt skön titel i mid90s, coming of age-komedin skriven och regisserad av Jonah Hill. Den handlar om en grabb som växer upp i Los Angeles och mest hänger runt på skatebanor och måste hantera allt vad det innebär att närma sig vuxendomen.

Fler riktigt vassa nya komedier på Viaplay är Du gör mig galen! med Bradley Cooper och Jennifer Lawrence, Jumanji med Dwayne Johnson och den eviga klassikern Smala Sussie.

FLER TIPS: Kick-Ass, Burn After Reading, Paddington 2, Släkten är värst, Snatch

Tips på spännande filmer

"It Follows" – en av de bästa filmerna på Viaplay
"It Follows". Foto: RADiUS-TWC.

Är det något vi älskar i Sverige är det spännande kriminalare. Men sådana tips ska vi inte fokusera på den här gången. Däremot behåller vi vårt fokus på spänningen. Vill du slänga dig in i något kvickt och känna adrenalinets flås? Då ska du passa på att se John Wick-trilogin, som helt klart tillhör de bästa filmerna på Viaplay. Det är oförskämt underhållande att se Keanu Reeves jaga skurkarna som mördade hans hund. Samtliga filmer finns på streamingtjänsten, men den tredje rullen får du hyra där. En annan 

En annan film vi vill lyfta fram är den innovativa rysaren It Follows som anses vara en av de bästa under 2010-talet. En som däremot ogillar den är Quentin Tarantino, men låt inte den egensinnige regissören sätta käppar i hjulet för dig. Det här är en film som fullständigt lyser av skaparglädje.

Letar du efter ett mellanting kan vi varmt rekommendera Mel Gibsons mästerverk Apocalypto, där en mayaindian flyr från en stam som jagar honom genom den trassliga djungeln. Bland andra sevärda thrillers hittar vi Non-Stop med Liam Neeson och Wind River med Jeremy Renner.

Övriga tips på bra Viaplay filmer från Filmtopps redaktion:

Drama: Rain Man, Lion, Molly's Game, Ali
Action: Wrath of Man, Spider-Man: Homecoming, The Grey, The Nice Guys
Barn/familj: Madagaskar, Shrek, Peter Pan (2003), Dumma mej
Thriller: The Hurt Locker, The Bourne Identity, The Prestige, The Imitation Game

Summering av de bästa filmerna på Viaplay

De bästa filmerna på Viaplay är nyanserade och innebär titlar för alla. Och sett till hur flitigt de jobbar med att förnya deras bibliotek, kanske mest med sina originalserier, är det enkelt att säga att en prenumeration på Viaplay rekommenderas. 

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL