Viaplay bästa filmerna – Filmtopp tipsar

Viaplay bästa filmerna – Filmtopp tipsar

 • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 06 november 2023 kl. 18:11 | Publicerad 06 april 2017 kl. 17:04

Använder du Viaplay som streamingtjänst? Den här artikeln kartlägger tjänstens omfattande utbud.

Viaplay har under de senaste åren blivit en av Sveriges största plattformer för sport, film- och seriebruk. Vad gäller deras film-och seriesortiment märks det att de jobbar flitigt med att ha ett brett utbud. I den här artikelns ära vill vi kika närmare på deras de bästa filmerna på VIaplay.

Först ut listar vi streamingtjänstens rekommenderade originalfilmer, därefter följer en lista med värda titlar som de har köpt in. För att filmerna ska kunna listas på den här sidan måste de ha fått minst 3 av 5 i betyg av Filmtopp.

Originalfilmer på Viaplay

Camino
Foto: Viaplay

Camino (2023)

I regi av Birgitte Stærmose är Camino en dansk dramakomedi om en far och dotter – som efter att moderns sista önskan var att de skulle ge sig ut på en omfattande pilgrimsfärd – måste lägga sin oenigheter åt sidan.

Munch
Foto: Viaplay

Munch (2023)

I en sorts I'm Not There-tappning gestaltas här konstnären Edvard Munchs liv med hjälp av vitt skilda skådespelare. Samtidigt som vissa delar är bättre än andra går det inte att ignorera filmskaparen Henrik Martin Dahlsbakkens ambitioner.

Tack för senast
Lisa Carlehed och Oscar Töringe i "Tack för senast". Foto: Viaplay 

Tack för senast (2022)

Renodlade, romantiska komedier har på något märkligt vis blivit något av en bristvara. Därför är det extra skönt att Viaplay faktiskt ha sett till att leverera en sevärd sådan. I stjärnspäckade Tack för senast följer vi med på flera mer eller mindre dramatiska möten mellan två potentiella turturduvor vars vägar korsas vid olika högtider.

Guldtransporten
Foto: Viaplay

Guldtransporten (2022)

Under fjolåret var det premiär för Viaplays första stora, norska film Guldtransporten. Ett verklighetsbaserat krigsdrama om när hela Norges guldreserv fraktades under näsan på det invaderande Nazityskland. Ärligt talat helt galet. 50 miljoner ton ska förflyttas tvärs över landet och sedan skeppas till USA. Och allt av civila hjältar med stöda av militären. Storslaget och mycket välgjort.

Glaciär
Alexander Karim och Lena Endre i "Glaciär". Foto: Filmtopp Int.

Glaciär (2021)

I en inte allt för avlägsen framtid härjar ett virus som utplånat halva mänskligheten. Viruset sprider sig via kroppsberöring, så de kvarlevande människorna har tvingats in i total isolering från varandra. På ett glamoröst hotell i Stockholm bor några av överlevarna i steril lyx. Men vad är det egentligen för liv? Den frågan ställer sig Anna (Lena Endre) och Erik (Alexander Karim), två boende på hotellet.

Orca – en av de bästa filmerna på Viaplay
Foto: Viaplay.

Orca (2020)

Efter succén med Älska mig är Josephine Bornebusch nu aktuell med den första långfilm hon både skrivit och regisserat, Orca, som handlar om social distansering. Filmen är inspelad med en skådis i taget och utgörs till stora delar av videosamtal. Det är från början till slut engagerande. I den stjärnspäckade ensemblen ser vi Bornebusch själv, Johan RheborgGustav LindhMarie GöranzonGustav Lindh och flera.

Fler snabba tips på nya filmer på Viaplay: 

 • Hjärter Dam: Lysande danskt drama med svenske Gustav Lindh i en ledande roll. Här inleder han en affär med en äldre, gift kvinna, något som bara kan sluta illa. Eller?
 • The Dry: Spännande thriller från Australien där Eric Bana spelar polis som återvänder till sin hemort för att reda i ett mystiskt dödsfall.
 • Room: Oscarsvinnande drama om en ung kvinna som hålls fången hos en man, tillsammans med hennes son. Gastkramande på alla sätt och vis och helt klart en av de bästa filmerna Viaplay har att erbjuda.
 • We Own the Night: Gangsterdrama med Joaquin Phoenix om nattklubbsvärlden på 80-talet i Queens, New York. Ett regelrätt krig om kontrollen över nattlivet pågår mellan NYPD och den ryska maffian. 
 • About Time: Romantiskt drama med Rachel McAdams. När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta "den rätta", uppvakta henne och starta en familj.
 • Carol: Romantiskt drama med Cate Blanchett och Rooney Mara. Om Therèse Belivet som jobbar i ett av Manhattans många varuhus och en dag träffar den förföriska och vackra Carol Aird som är fast i ett misslyckat äktenskap. Deras kärlek visar sig ha ett högt pris.
 • Whiplash: Intensivt musikdrama om en stor trummistalang som pushar sig själv genom alla barriärer för att bli bäst i världen.
 • The Post: Politisk spänningsfilm om hur USA:s stora tidningar under början på 70-talet modigt ställning för yttrandefrihet och rapporterade om The Pentagon Papers, den massiva mörkläggningen av regeringshemligheter som spände över fyra decennier. 
 • Happy Death Day: Som tidigare nämnda Palm Springs är detta också en film som leker med "måndag-hela-veckan"-konceptet. Men istället för att behöva genomlida en trött bröllopsfest i all evighet, måste vår hjältinna överleva sin egna död. Om och om och om och om och om… och om och om och om… och om igen.

Missa inte att du även kan få tips på nya serier på Viaplay.

Aktuella filmtips på Viaplay

 • Tag (Komedi, 2018)
 • 1917 (Drama, 2019)
 • Game Night (Komedi, 2018)
 • Sound of Metal (Drama, 2020)
 • Host (Skräck, 2020)
 • Inside Llewyn Davis (Drama, 2013)
 • Living (Drama, 2022)
 • Bombshell (Drama, 2019)

Summering av de bästa filmerna på Viaplay

De bästa filmerna på Viaplay är nyanserade och innebär titlar för alla. Och sett till hur flitigt de jobbar med att förnya deras bibliotek, kanske mest med sina originalserier, är det enkelt att säga att en prenumeration på Viaplay rekommenderas. 

NÄSTA ARTIKEL