Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya filmer på Viaplay

Nya filmer på Viaplay

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 september 2020

Filmtips på Viaplay – nya bra filmer.

Sveriges ledande streamingtjänst fyller kontinuerligt på sitt redan imponerande filmbibliotek. Letar du efter nya filmer på Viaplay så har du hittat rätt. Nedan presenterar vi både nyligen släppta och kommande titlar.

Nya filmer på Viaplay - Zombieland: Double Tap
Zombieland: Double Tap. Foto: Viaplay

Viaplay arbetar flitigt med att kunna erbjuda högkvalitativa filmer till sina kunder och det är inte alltid lätt att hänga med på vilka titlar som tillkommit på streamingtjänsten. I den här artikeln tipsar vi om några av de filmer som har landat på Viaplay den senaste tiden – och flaggar för en och annan kommande titel att hålla utkik efter.

Bästa nya filmerna på Viaplay.

Under våren och sommaren har Viaplay släppt mängder av nyheter på sin streamingtjänst. Bland de nyaste tillskotten hittar du fantastiska actionfilmer, komedier, draman, filmer för barnen – det finns något för alla, helt enkelt. 

Här är några av våra nya favoritfilmer på streamingtjänsten:

Orca (2020)

Orca
"ORCA" är en av alla bra nya filmer på Viaplay. Foto: Viaplay.

Om det finns en svensk film- och serieskapare som är på allas läppar nu så är det Josephine Bornebusch. Även om hon länge har funnits på vår rader är det först de senaste åren som hon verkligen har bevisat att hon inte bara är en skådis i toppklass, utan även författare och regissör.

Efter sin lysande långfilmsdebut som regissör, LasseMajas detektivbyrå - det första mysteriet, och dundersuccén med den egna serien Älska mig är hon nu aktuell med sin andra långfilm ORCA. Vad som också gör ORCA extra kul, förutom att den är inspelad med begränsade medel på ett innovativt sätt under den rådande pandemin, är att det är Viaplays första svenska originalfilm.

Om du bara ska se en av alla nya filmer på Viaplay är detta det givna valet!

JoJo Rabbit (2019)

JoJo Rabbit
Foto: Viaplay

Bland nya filmer på Viaplay hittar vi ingen mindre än "JoJo Rabbit", den senaste filmen av filmskaparen Taika Waititi och det blev genast succé. Denna urflippade dramakomedi vann Oscar för Bästa adapterade manus och nominerades även för Bästa kvinnliga huvudroll (Scarlett Johansson). Filmen handlar om en ensam tysk grabb som upptäcker att hans ensamstående mamma gömmer en jude i sin källare. Omskakad av upptäckten försöker han nu konfrontera sin blinda nationalism, och vid sin sida har han ständigt sin påhittade och enda kompis, Adolf Hitler, som spelas av Waititi själv. 

Quick (2019)

Filmen Quick
Jonas Karlsson och Alba August i "Quick". Foto: Nordisk Film

I Mikael Håfströms spännande thriller Quick följer vi fallet om Thomas Quick, vilket är känt som Sveriges mest skandalomsusade genom tiderna. I huvudrollerna ser vi Jonas Karlsson och Alba August, som de två kända journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim som utreder caset. Som Thomas Quick ser vi David Dencik som vann en Guldbagge för sin birollsinsats. Filmen nominerades i hela sex övriga kategorier, bland annat Bästa manliga huvudroll och kvinnliga biroll.

Zombieland: Double Tap (2019)

Tio år efter succén med “Zombieland” så kom äntligen uppföljaren “Zombieland: Double Tap”. Filmen håller kanske inte riktigt samma höga nivå som föregångaren, men det är fortfarande en sevärd actionrulle, fullproppad med både äventyr och humor. 

I rollerna återvänder kvartetten Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone och Abigail Breslin, och precis som för tio år sedan så är kemin mellan dem alldeles utmärkt.

Judy (2019)

Judy - ny film på Viaplay
Foto: Viaplay

Renée Zellweger spelar rollen som Judy Garland i “Judy” från 2019. Filmen kretsar kring den ikoniska skådespelaren och artisten under 1968 när hennes glittrande liv som stjärna kraftigt kontrasterade ett betydligt dystrare privatliv.

Zellweger belönades med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll tack vare sin tolkning av Garland. 

Moneyball (2011)

Moneyball på Viaplay
Brad Pitt i "Moneyball". Foto: Viaplay

Det biografiska sportdramat “Moneyball” kammade hem stora framgångar efter sin premiär 2011. Filmen, som handlar om hur Billy Beane (Brad Pitt) plockar ihop ett nytt basebollag med en revolutionerande metod, blev nominerad till hela sex stycken Oscars. 

Parallellt med Pitt ser vi stjärnor som Jonah Hill, Robin Wright och Philip Seymour Hoffman i filmen.

Late Night (2019)

Mindy Kaling i Late Night på Viaplay
Foto: Viaplay

Mindy Kaling har en framgångsrik karriär både framför och bakom kameran i serier som bland annat “The Office” och “The Mindy Project”. 2019 tog hon sina författar- och skådespelartalanger över till filmens värld med komedin Late Night

Filmen handlar om en programledare för en talkshow (Emma Thompson) som anställer en manusförfattare (Kaling) för att bryta en trend av minskande popularitet och sjunkande tittarsiffror.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Filtips på Viaplay - Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Foto: Viaplay

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind” är en av 2000-talets främsta pärlor. Jim Carrey och Kate Winslet är båda briljanta i detta annorlunda science fiction-drama från manusförfattaren Charlie Kaufmans penna. 

Filmen vann en Oscar för bästa originalmanus och är ett perfekt val för den som är ute efter att både bli känslomässigt berörd och få lite intellektuell stimulans. En klassiker som äntligen finns bland de alla nya filmer på Viaplay.

Terminator: Dark Fate (2019)

Se Terminator: Dark Fate på Viaplay
Foto: Viaplay

He’s back … igen. Det här är valet för alla nostalgiker där ute. Terminator: Dark Fate är ingen home run som James Camerons två Terminator-titlar, men med Linda Hamilton tillbaka som Sarah Connor – givetvis med Arnold Schwarzenegger vid sin sida – så är det omöjligt att hindra känslorna från att färdas tillbaka i tiden till filmseriens glansdagar. Bara det är anledning nog att sätta på den här rullen.

The Angry Birds Movie 2

Nya filmer på Viaplay - The Angry Birds Movie 2
Foto: Viaplay

Även de yngsta i familjen har givetvis några nyheter att njuta av på Viaplay. En av dessa är The Angry Birds Movie 2 som tar kampen fåglarna och grisarna till nya höjder. Till skillnad från de flesta uppföljare där ute, så är det här faktiskt en film som överträffar föregångaren, The Angry Birds Movie

Fler nya filmer på Viaplay:

 • Downton Abbey (2019), Drama/Romantik

 • Bloodshot (2020), Action, Science Fiction
 • Thicker Than Water (2019), Thriller

 • Ladies in Black (2018), Drama/Komedi

 • Quick (2019), Thriller

 • The Sisterhood (2019), Thriller

 • Smärta och ära (2019), Drama

 • Welcome the Stranger (2018), Drama

 • Midway (2019), Action

 • Them That Follow (2019), Thriller

 • Jakten på snömonstret (2017), Animerad/Äventyr/Komedi/Familjefilm

 • Family (2018), Komedi

 • Cover Versions (2018), Drama

 • Kill Chain (2019), Thriller/Action

 • Drottningens Corgi (2019), Animerad/Komedi/Familjefilm

 • Good Boys (2019), Komedi/Äventyr

 • Cross: Rise of the Villains (2019), Action

 • Var blev du av, Bernadette (2019), Komedi

Kommande premiärer på Viaplay.

Under sensommaren och hösten kommer det att komma ännu fler nya filmer på Viaplay. Har du redan hunnit beta av majoriteten av de ovan listade titlarna så har du med andra ord ingenting att oroa dig över – mer av det goda är på väg. 

Dessa kommande filmer har du att se fram emot på Viaplay:

Le Mans ‘66 (2019) – 4 september

Oscarsbelönade Le Mans '66 på Viaplay
Foto: Viaplay

“Le Mans ‘66” lyckades nypa hela två Oscars under senaste upplagan av galan och den var dessutom nominerad till bästa film. Filmen skildrar Fords jakt på att kunna utmana och besegra suveränen Ferrari på Le Mans 1966. 

Den legendariske racerföraren Ken Miles spelas av Christian Bale och bildesignern Carroll Shelby spelas av Matt Damon.

21 Bridges (2019) – 12 september

21 Bridges kommer till Viaplay
Foto: Viaplay

Nyligen bortgångne Chadwick Boseman spelar huvudrollen i det actionpackade kriminaldramat “21 Bridges”. Boseman är utmärkt i sin roll som New York-polisen Andre Davis. I filmen ger sig Andre Davis ut på en jakt för att hitta personerna som kallblodigt mördade hans åtta kollegor under ett rån.

Sune - Best Man (2019) – 17 september

Se Sune - Best Man på Viaplay
Foto: Viaplay

Viaplay har flertalet utmärkta familjefilmer och den 17 september kommer nästa tillskott i form av “Sune - Best Man”. En av Sveriges mest älskvärda karaktärer, Sune, är alltså tillbaka i ännu en film. Denna gången ställs han inför ett riktigt dilemma när en kommande klassresa krockar med hans morfars bröllop.

Sorry We Missed You (2019) – 26 september

Filmtips på Viaplay - Sorry We Misse You
Foto: Viaplay

“Sorry We Missed You” är en av de främsta pärlorna från 2019. Den brittiska filmen handlar om en familj som kämpar för att göra det bästa av livet utefter förutsättningarna som de har. Trots välviljan så fastnar de i en ond cirkel av slit som aldrig verkar ta slut – och filmen riktar nödvändig uppmärksamhet mot de orättvisa arbetsförhållanden som i dagens samhälle är betydligt vanligare än vad många tror.

Fler kommande nya filmer på Viaplay: 

 • Kollision (2019), Drama – 11 september

 • Förfärliga snömannen (2019), Animerad/Komedi/Familjefilm – 18 september

 • The Best of Enemies (2019), Drama – 19 september

 • Bloodshot (2020), Sci-fi/Action – 25 september

Har du inte tålamod att vänta på att filmerna ska släppas, så finns de redan nu tillgängliga att hyra eller köpa på Viaplay.

Viaplays originalfilmer.

Efter flertalet framgångsrika originalserier, så har Viaplay även gett sig in på marknaden för originalfilmer. Än så länge är filmerna som stämplats som Viaplay-original till största delen samarbeten med andra drivande bolag, som möjliggjort exklusivitet hos Viaplay, men intentionen om fler, kommande filmoriginal från streamingtjänstens sida börjar kännas allt mer uppenbar.

Valley Girl (2020)

Nya filmer på Viaplay - Valley Girl
Foto: Viaplay

I juli kom Viaplays första Hollywood-original, “Valley Girl”. Valley Girl är en remake på filmen med samma namn från 1983 och är en romantisk musikalkomedi. Den är producerad av Orion Classics som tillhör MGM – ett bolag som samproducerar flera andra produktioner med Viaplays ägare NENT Group. Samarbetet mellan MGM och NENT Group öppnade dörren för att Valley Girl skulle bli ett Viaplay-original. 

Filmen handlar om ett ungt par som måste trotsa sin omgivning och sina rötter för att kunna vara tillsammans. 

Catwalk (2020)

Catwalk på Viaplay
Foto: Viaplay. Catwalk är ett varmt tips till de som letar efter en ny och bra film på Viaplay.

“Catwalk” hade biopremiär redan i januari, men i juli meddelade NENT att man tänker lansera dokumentärfilmen, och även en tillhörande serie, som originalproduktioner. Dokumentären finns redan nu att hyra och köpa på tjänsten, men i september blir både den och serien tillgänglig för alla Viaplay-abonnenter. 

Den inspirerande och upplyftande dokumentären kretsar kring Emma Örtlund, som drömmer om att bli modell, och resten av gänget på Glada Hudik – ett teatersällskap för personer med funktionsvariationer. Vill du se Emma och hennes vänner utmana normerna på New York Fashion Week så bör du kasta dig över Catwalk.

Orca (2020) – Hösten 2020

Josephine Bornebusch har haft stora framgångar i sina samarbeten med Viaplay, inte minst med sin serie “Älska mig”, och i höst landar nästa originalproduktion med Bornebusch bakom rodret. Denna gången är det en långfilm som växte fram i samband med att coronapandemin svepte in över världen och fick oss alla att isolera oss från varandra. 

Filmen kommer att handla om 11 personer som tvingas till social distansering och lyfter hur viktigt närhet är för oss människor. 

Ja, det har helt klart landat många bra nya filmer på Viaplay under 2020 – och ännu fler är på väg!

För fler tips --> Scrolla vidare eller spana in vår lista med de bästa serierna på Viaplay!