Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Hilma (2022)

Nya filmer på Viaplay

 • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
04 september 2020

Filmtips på Viaplay – nya bra filmer.

Sveriges ledande streamingtjänst fyller kontinuerligt på sitt redan imponerande filmbibliotek. Letar du efter nya filmer på Viaplay så har du hittat rätt. Nedan presenterar vi både nyligen släppta och kommande titlar.

Viaplay arbetar flitigt med att kunna erbjuda högkvalitativa filmer till sina kunder och det är inte alltid lätt att hänga med på vilka titlar som tillkommit på streamingtjänsten. I den här artikeln tipsar vi om några av de filmer som har landat på Viaplay den senaste tiden.

Bästa nya filmerna på Viaplay

Under våren och sommaren har Viaplay släppt mängder av nyheter på sin streamingtjänst. Bland de nyaste tillskotten hittar du fantastiska actionfilmer, komedier, draman, filmer för barnen – det finns något för alla, helt enkelt. 

Här är några av våra nya favoritfilmer på streamingtjänsten:

Viaplays nyaste originalfilmer

Hilma (2022)

Nya bra filmer på Viaplay
Lasse Hallströms "Hilma". Foto: Viaplay.

Viaplays senaste originalfilm Hilma är regisserad av Oscarsnominerade Lasse Hallström och handlar om den svenska konstnären Hilma af Klint, som blev känd långt efter sin död. Det är en klassisk, romantisk film i traditionell Hollywoodanda – något som knappt finns längre. Med bra skådespel och snyggt kameraarbeta är detta en film som är värd din tid.

Suedi (2021)

Suedi - Viaplay
Foto: Viaplay.

Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar? Förortskillen Mahmut tar snabbt beslutet att förverkliga drömmen om att bli sedd som en svensk – det vill säga en riktig "suedi". Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Men ett problem uppenbarar sig snart. Pengarna han kommit över består helt av kontanter som blir ogiltiga om bara två veckor.

Stjärnspäckade Suedi har blivit lite av en vattendelare, men har utan tvekan gått hem hos en stor del av Viaplay-användarna.

The Trick (2021)

The Trick
Foto: Viaplay.

Den världsberömda professorn Philip Jones (Jason Watkins) hamnar i mitt i en internationell mediestorm när tusentals av hans e-postmeddelanden stjäls och används för att hävda att klimatförändringarna är en konspiration.

Detta är en av två engelskspråkiga original (tillsammans med "Valley Girl") som just nu finns på Viaplay, och det finns ett och annat välkänt namn i den, som George MacKay (1917, Captain Fantastic) och Jerome Flynn (Game of Thrones).

Glaciär (2021)

Glaciär
Foto: Viaplay.

Halva jordens befolkning har dött i en skoningslös pandemi och på ett hotell sitter två personer fast i karantän. Deras överlevnad hänger på att de följer hotellets restriktioner – fysisk kontakt är lika med döden, och isolering är det enda hoppet om räddning. Ändå är det människans natur att söka samhörighet. Medan de lär känna varandra växer kärleken, och till slut ställs de inför ett oåterkalleligt val. Vad händer när man måste välja mellan kärleken och livet?

Glaciär är ett gripande drama om en pandemi – som kom ut mitt under den brinnande pandemi vi själva befann oss i. Manuset till filmen är skrivet av den svenska deckardrottningen Camilla Läckberg.

Valley Girl (2020)

Valley Girl
Foto: Viaplay.

Julie är den typiska tonåringen i 1980-talets Los Angeles. Hennes liv kretsar kring att shoppa och storslagna planer inför balen. Men detta förändras när hon faller handlöst för Randy, en rockare från Sunset Strip som är hennes raka motsats.

Det här är en musikalremake på Valley Girl ("Det svarta fåret" på svenska) från 1983.

Orca (2020)

Orca
"ORCA" är en av alla bra nya filmer på Viaplay. Foto: Viaplay.

Om det finns en svensk film- och serieskapare som är på allas läppar nu så är det Josephine Bornebusch. Även om hon länge har funnits på vår rader är det först de senaste åren som hon verkligen har bevisat att hon inte bara är en skådis i toppklass, utan även författare och regissör.

Efter sin lysande långfilmsdebut som regissör, LasseMajas detektivbyrå - det första mysteriet, och dundersuccén med den egna serien Älska mig är hon nu aktuell med sin andra långfilm ORCA. Vad som också gör ORCA extra kul, förutom att den är inspelad med begränsade medel på ett innovativt sätt under den rådande pandemin, är att det är Viaplays första svenska originalfilm.

Aniara (2018)

Aniara
Foto: Viaplay.

Aniara är ett av de många rymdskepp som ska flyga jordens befolkning till Mars. Men ödet vill annat för Aniara som hamnar ur kurs efter en kollision. Plötsligt driver skeppet riktningslöst genom den oändliga rymden och passagernarna är nu dömda att leva resten av sina liv på väg mot ingenstans. Ovissheten riskerar att bryta ner var och en av människorna på Aniara.

Filmen är baserad på den svenske nobelprisvinnaren Harry Martinsons rymdepos med samma namn, från 1956.

De senaste dokumentärfilmerna på Viaplay (original)

 • King Otto (2021)
 • Underdogs – Silvret i Egypten (2021)
 • Aksel (2021)
 • Catwalk (2020)
 • Nike's Big Bet (2019)
 • 63 slag (2017)

De senaste filmerna på Viaplay:

Spencer (2021)

Spencer
Kristen Stewart i "Spencer". Foto: Scanbox Sweden.

Genre: Drama
I rollerna: Kristen Stewart, Jack Farthing, Sally Hawkins m.fl.

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles har rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles, medan hon fortsatt tvingas spela den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig, stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång. Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål: att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet.

Pig (2021)

Pig med Nicolas Cage är en av alla nya filmer på Viaplay
Nicolas Cage i "Pig" – En av alla nya filmer på Viaplay. Foto: NonStop Entertainment.

Genre: Drama
I rollerna: Nicholas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin, Nina Belfore m.fl.

En tryffeljägare lever ensam i Oregons vildmarker men måste snart resa till Portland för att hitta den mystiska personen som stal hans älskade tryffelsvin. Ett tungt och intensivt drama med en exemplarisk Nicholas Cage i huvudrollen. Helt klart en av de bättre nya filmerna på Viaplay.

The Green Knight (2021)

The Green Knight
Foto: Viaplay.

Genre: Drama/Äventyr
I rollerna: Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton m.fl.

När den väldige, mystiske Gröne riddaren konfronterar riddarna kring det runda bordet, är det kung Arthurs modige och våghalsige systerson sir Gawain som antar hans utmaning. Ett år senare ska de båda drabba samman igen. På väg till den ödesdigra återföreningen kämpar Gawain mot vålnader, jättar och tjuvar och möter en hemlighetsfull skön lady. Han kommer till insikt om att det han egentligen slåss för är sin heder och sitt värde i familjens ögon.

Nobody (2021)

Nobody
Foto: Viaplay.

Genre: Action/kriminaldrama
I rollerna: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, Christopher Lloyd, RZA m.fl.

Hutch Mansell (Odenkirk) är en underskattad och förbisedd pappa och make som tar emot livets smällar och förödmjukelser utan att någonsin slå tillbaka. När två tjuvar bryter sig in i hans förortshem avstår Hutch från att försvara sig själv och sin familj, i hopp om att förhindra allvarliga våldsamheter. Men efterdyningarna eldar på Hutchs sedan länge sjudande raseri, utlöser latenta instinkter och får honom att välja en väg som kommer att avslöja mörka hemligheter och dödliga färdigheter.

Every Breath You Take (2021)

Every Breath You Take
Foto: Viaplay.

Genre: Thriller
I rollerna: Casey Affleck, Sam Claflin, Michelle Monaghan m.fl.

En psykiatrikers klient begår självmord, vilket leder till att han introducerar den avlidnes bror för sin fru och dotter – ett beslut som ska visa sig slita deras tillvaro itu.

Land (2021)

Land
Foto: Viaplay.

Genre: Drama/Äventyr
I rollerna: Robin Wright, Brad Leland, Demián Bichir m.fl.

I efterdyningarna av en outgrundlig händelse finner sig Edee (Wright) oförmögen att hålla kontakten med den värld hon en gång kände och retirerar till de magnifika men oförlåtande vildmarkerna i Klippiga bergen. Efter att en lokal jägare fört henne tillbaka från dödens rand måste hon hitta ett sätt att leva igen.

Hard Kill (2020)

Hard Kill
Foto: Viaplay.

Genre: Action/Thriller
I rollerna: Bruce Willis, Jesse Metcalfe, Natalie Eva Marie, Lala Kent m.fl.

Miljardären Chalmers (Willis) vill se till att han och hans senaste skapelse inte hamnar i fel händer, och anställer den före detta marinsoldaten Miller (Metcalfe) och hans team för att göra jobbet. Ett rutinjobb, tycker de, tills en fruktad terrorist ingriper och kidnappar Chalmers dotter.

The Father (2020)

The Father
Foto: Viaplay.

Genre: Drama
I rollerna: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss m.fl.

Anthony närmar sig de 80, men i hans ögon finns ingen anledning till oro – han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar.

Oscarsvinnare i kategorierna för bästa manus efter förlaga och bästa manliga huvudroll.

Bad Boys for Life (2020)

Bad Boys for Life
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi/Action
I rollerna: Will Smith, Martin Lawrence, Paola Nuñez, Vanessa Hudgens m.fl.

Mike Lowrey (Smith) och Marcus Burnett (Lawrence) börjar bli till åren. Medan Marcus funderar på att gå i pension, är Mike mer sugen på action än någonsin. De får det hett om öronen när en hämndlysten kartelledares änka (Kate del Castillo) och hennes son (Jacob Scipio) ställer in siktet på Mike.

 

 

Fler nya filmer på Viaplay (nyligen tillagda):

 • No Man's Land (2020) – Action, Thriller
 • Spencer (2021) – Drama

 • 12 Mighty Orphans (2021) – Drama

 • Gaia (2021) – Skräck

 • Vengence Is Mine (2021) – Action, Thriller

 • Zola (2020) – Drama, Komedi

 • Land (2021) – Drama

 • Andra sidan (2020) – Skräck

 • In the Earth (2021) – Skräck, Sci-fi

 • The Card Counter (2021) – Drama

 • As In Heaven (2021) – Drama

 • Ghostbusters: Afterlife (2021) – Action, Komedi

 • Halloween Kills (2021) – Skräck

 • Pig (2021) – Drama

 • The Green Knight (2021) – Drama, Äventyr

 • Supernova (2021) – Drama
 • No Time to Die (2021) – Action

 • Old (2021) – Skräck
 • Ice Road (2021) – Action

 • The Forever Purge (2021) – Action, Skräck

Viaplay fortsätter att fylla på med nya filmer – både original och utifrån. Det bästa av allt är att det alltid väntar nya kommande titlar runt hörnet.

För fler tips --> Scrolla vidare eller spana in vår lista med de bästa serierna på Viaplay!

 

 

 

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL