Quiz Collage02

Klarar du våra kluriga quiz?

Välkommen till Filmtopps Quiz-sida!

Är du som oss och inte kan få nog av roliga quiz? Då har du kommit helt rätt! Här samlar vi nämligen alla våra filmquiz, seriequiz och kändisquiz. Bäst av allt – varje måndag fyller vi på med MINST ett nytt quiz så sätt ett bokmärke på sajten och håll dig uppdaterad!

Det är dags att gnugga geniknölarna och verkligen gräva djupt i kunskapsbanken. Åtminstone om du vill klara av våra kluriga quiz och bevisa för vännerna att du är den i gänget som vet mest om ditten och datten. För visst gör du det?

Flera olika typer av Quiz

Hos oss hittar du flera olika sorters quiz med fokus på film, serier och kändisar. Men här finns också personlighetsquiz, som ger dig svar på de där existentiella grubblerierna vi alla här. För vem har inte klurat om man skulle vara sith eller jedi i Star Wars-världen, vilket hem man skulle tillhöra på Hogwarts eller vilket Game of Thrones-hus man skulle höra hemma i?

Faktaquiz

Det vanligaste storen av quiz är så kallade faktaquiz, där det gäller att hålla reda på allt från små till stora detaljer, årtal och bakom kulisserna-info. Dessa har vi gott om, oavsett om det kommer till de stora klassikerna som Star Wars och Astrid Lindgren, eller om det rör sig om de moderna storheterna som Riverdale, The Witcher eller Stranger Things.

Pesonlighetsquiz

En annan typ av populärt quiz är personlighetsquiz där man får dyka huvudstupa in i aktuell film eller serie och få svar på vem man skulle vara i denna världen. Som tidigare nämnt är det med dessa som man får svar på frågor som om man skulle vara Sith eller Jedi, eller vilken karaktär man skulle vara i en speciell serie – exempelvis Vänner.

Filmquiz

Star Wars

Hur djupt går dina kunskaper om en specifik film eller filmserie? Det får du svar på bland våra filmquiz. Här hittar vi populära quiz som Sant eller falskt i Disney-filmerna eller Vilken film tillhör egentligen postern?. Perfekt för filmnörden med andra ord!

Seriequiz

Riverdale

Våra seriequiz fungerar precis som våra filmquiz men med fokus på TV-seriernas värld. Vissa skulle hävda att dessa faktiskt är ännu svårare eftersom det rör sig om bra mycket mer speltid att hålla koll på. Att kunna detaljerna i en långkörare som Buffy the Vampire Slayer eller kultiga Twin Peaks kan så klart vara lite knivigare än att hålla koll på detaljerna i Avatar. 

Kändisquiz

För den som istället är mer intresserad av personerna bakom titlarna så är våra kändisquiz vägen att gå. Här gäller det så klart att hålla tungan rätt i mun och vara säker på saker som vilka roller en viss person har spelat, vilka år det eller det andra hände och vilka priser kändisen har i bagaget. Men dessa klurigheter är väl ingen utmaning för dig?