Det stora Beck-quizet – bara ett sant Beck-fan klarar dessa frågor

Det stora Beck-quizet – bara ett sant Beck-fan klarar dessa frågor

Eric Diedrichs
Uppdaterad 23 juni 2024 kl. 17:48 | Publicerad 22 juni 2024 kl. 16:00

Hur väl kan du din Beck?

Att Martin Beck är svenskarnas favoritkommissarie råder det inga tvivel om. 50 filmer med Peter Haber och ytterligare ett gäng sedan tidigare. Här kommer ett utmanande quiz för Beck-älskaren.

Med älskade karaktärer som Gunvald Larsson, Lennart Kollberg, "Grannen" och Mr. Beck själv, har Beck-filmerna blivit närmast en institution i svensk film.

Baserade på Sjöwall Wahlöös romansvit Roman om ett brott var de ursprungliga berättelserna om Martin Beck präglade av 60-talets realism. Senare, när filmserien skulle starta om med Peter Haber i huvudrollen, drog inspirationen snarare från 90-talets hårda, amerikanska thrillers som Se7en (1995) och När lammen tystnar (1991).

Trots att det redan har blivit 50 filmer med Haber som Beck, har fansen inte tröttnat. Fler filmer är på gång och i framtiden tycks Valter Skarsgårds karaktär, Vilhelm Beck, ses som en potentiell efterträdare. Detta hintade nämligen Peter Haber själv om i en intervju med Filmtopp. 

Länge har det spekulerats i att den älskade skådespelaren kommer att lämna över Beck-brickan åt en ny, yngre talang, och Valter tycks vara ett säkert alternativ. Men frågan är om Beck verkligen är Beck utan Martin. I en intervju med Filmtopp delade Kristofer Hivju, som spelar karaktären Steinar, med sig av sina tankar om Beck verkligen kan fortsätta utan Haber.

Låt oss blicka tillbaka över fenomenet Beck och utmana varandra med ett klurigt quiz.

Testa dig själv med det stora Beck-quizet

 

För fler roliga utmaningar, besök vår avdelning med quiz!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL