Partisan

Partisan säsong 2 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 23 juni 2021 kl. 13:42 | Publicerad 01 september 2020 kl. 11:00

Har vi sett det sista av årets bästa svenska thrillerserie?

Viaplays succéserie "Partisan" med Johan Rheborg, Fares Fares och Sofia Karemyr i huvudrollerna slog tittarrekord på streamingtjänsten. Det svenska folket undrar nu säkerligen ifall vi får se mer av serien.

Johan Rheborg och Fares Fares i "Partisan".
Foto: Viaplay.

I Partisan följer vi lastbilschauffören Johnny (Fares Fares) som hämtar upp och lämnar två flickor, Maria (Ylvali Rurling) och Nicole (Sofia Karemyr), i jordbrukssamhället Jordnära där det drivs en framgångsrik ekologisk odling. Affärerna i det lilla samhället sköts av Kent (Johan Rheborg) som har hett temperament och gör stora affärer där allting betalas i cash. Ju längre Johnny och tjejerna stannar där, desto tydligare blir det för dem att någonting är surt i grunden här. 

MER LÄSNING:

Partisan har gjort enorm succé. I mitten på augusti fick vi veta att den hade 18 procent fler tittare under sin öppningshelg än vad den tidigare rekordhållaren Maskineriet hade. Förutom att locka stor publik har serien också hyllats av den svenska kritikerkåren. Men trots framgången känns det inte säkert att vi får se Partisan säsong 2. Viaplay har ännu inte gett besked gällande seriens framtid.

BEKRÄFTAT: Partisan säsong 2 blir av!

I juni bekräftade NENT Group att "Partisan" återvänder med en ny säsong. Den nya säsongen kommer att ta vid strax efter händelserna i den första säsongen. Efter den dramatiska avslutningen i säsong ett kommer olycksbilen i en dödlig trafikolycka att koppla samman polisen med Jordnära, vilket blir ett nytt hot för Maud (Anna Björk) som kämpar för att hålla sin pappas livsverk vid liv.

– Jag är väldigt glad över att få göra en till säsong av Partisan. Intresset och uppmärksamheten runt serien har varit enorm både i Sverige och internationellt. Att vi nu fortsätter där vi slutade säsong 1 är därför given. Jordnära, den ekologiska communityn som vi älskar att hata, blir ännu en gång en central plats för handlingen, säger Amir Chamdin, skapare och regissör av serien.

LÄS MER: Partisan återvänder med en ny säsong

Flera återvändare i säsong 2.

Flertalet skådespelare är klara för säsong 2 av Partisan, och bland dem hittar vi flera av dem som var med i den första säsongen.

Några som i dagsläget är klara för den kommande säsongen är Anna Björk, Sofia Karemyr, Pelle Holmström, Ylvali Rurling, Linus Wahlgren, Emelie Garbers, Andreas Kundler och Thomas Holmin.

Den kommande säsongen av "Partisan" kommer att bestå av fem avsnitt och de har premiär på Viaplay 2022.

För fler nyheter -->scrolla vidare! Se också vår lista med de bästa serierna på Viaplay!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL