Partisan återvänder med en ny säsong

BEKRÄFTAT: Partisan återvänder med en ny säsong

  • Viaplay
Filmtopp
17 juni 2021 kl. 09:47

Viaplays originalserie kommer tillbaka.

Viaplays kriminalthriller "Partisan" kommer tillbaka med en säsong 2, det bekräftar NENT Group i ett pressmeddelande. Seriens första säsong kammade hem stora framgångar och vann bland annat priset som årets dramaserie vid Canneseries 2020.

Amir Chamdin regisserar Partisan säsong 2
Amir Chamdin (mitten). Foto: Ulrika Malm / NENT Group

Nu är det klart att regissören Amir Chamdin gör en ny säsong av kritikerrosade kriminalthrillern Partisan, som utsågs till årets dramaserie vid Canneseries 2020. Den nya säsongen tar vid strax efter de dramatiska händelserna i slutet av säsong 1. Bland skådespelarna som återvänder ser vi Anna Björk, Linus Wahlgren, Sofia Karemyr och Ylvali Rurling. Partisan säsong 2 får premiär 2022 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

– Intresset och uppmärksamheten runt serien har varit enorm både i Sverige och internationellt, säger Amir Chamdin.

MER LÄSNING: Så skapades succéserien Partisan

I säsong 1 av Partisan tar en polis (Fares Fares) jobb under täckmantel på den ekologiska farmen Jordnära, en mystisk gated community som styrs av den karismatiske ledaren Kent (Johan Rheborg) och matriarken Maud (Anna Björk). En hemsk upptäckt leder till en explosiv slutuppgörelse som skakar Jordnära i grunden.

När Partisan återvänder med en ny säsong tar handlingen vid kort efter den dramatiska avslutningen. Efter en dödlig trafikolycka upptäcker polisen att olycksbilen har kopplingar till Jordnära. Polisens intresse för Jordnära blir ett nytt hot för Maud (Anna Björk) som kämpar för att rädda sin pappas livsverk.

MISSA INTE:

"Partisan" är skapad av regissören Amir Chamdin, som tidigare gjort Viaplay-originalet Hassel och långfilmen Cornelis, och även ligger bakom Viaplays kommande dramaserie om Börje Salming.

– Jag är väldigt glad över att få göra en till säsong av Partisan. Intresset och uppmärksamheten runt serien har varit enorm både i Sverige och internationellt. Att vi nu fortsätter där vi slutade säsong 1 är därför given. Jordnära, den ekologiska communityn som vi älskar att hata, blir ännu en gång en central plats för handlingen, säger Amir Chamdin.

De skådespelare som är klara för säsong 2 är bland andra Anna Björk, Sofia karemyr, Pelle Holmström, Ylvali Rurling, Linus Wahlgren, Emelie Garbers, Andreas Kundler och Thomas Holmin.

– Första säsongen av Partisan golvade inte bara vår nordiska publik, utan tog även den internationella publiken med storm, det såg vi inte minst vid seriefestivalen i Cannes. Självklart ska den första nordiska vinnaren av Canneseries få en fortsättning, det är tydligt för oss att våra tittare inte har fått nog av Jordnära och allt som händer med dess minst sagt intressanta karaktärer, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Partisan produceras av Warner Bros., som även producerat Älska mig, Orca, och Harmonica för Viaplay. Producent är Johanna Wennerberg och exekutiv producent på NENT Group är Sara Askelöf.

"Partisans" fem avsnitt har premiär på Viaplay 2022.

MER LÄSNING: Bästa serierna på Viaplay

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL