Nytt på Viaplay hösten 2020

Nytt på Viaplay hösten 2020

  • Viaplay
Filmtopp
26 augusti 2020 kl. 14:56

Vad ser du fram emot mest på streamingtjänsten i höst?

Viaplay spänner musklerna och fortsätter att visa varför de är Sveriges ledande streamingtjänst. Höstens premiärer bjuder på mängder av nya originalproduktioner, men också serier som återvänder med nya säsonger. Vi får även ta del av Viaplays allra första långfilm.

Nordic Entertainment Group höll i årets höstpresentation på Hasselbacken i Stockholm där vi fick ta del av de titlar som är näst på tur att landa på Viaplay. Peter Jihde var programledare och flera medverkande befann sig på plats för att prata om sina kommande produktioner. 

Catwalk – säsong 1

Catwalk på Viaplay
Foto: Viaplay.

I den hyllade dokumentärfilmen fick vi följa Emma Örtlund, som ville ta revansch på de som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning genom att gå en catwalk. Detta ledde henne ut på en spännande resa, från Glada Hudik till New York. I serien får vi lära känna henne närmare, tillsammans med seriens huvudpersoner. 

Emma berättar om hur livet är idag efter succén med filmen: 

– Det är underbart. Jag är ny i kändisvärlden, och alla vill vara kompis med mig. Folk känner igen mig på gatan och vill ta selfies och ha autografer. 

Premiär: 11 september 
Antal avsnitt: 6

Älska mig – säsong 2

Efter den första säsongens överväldigande positiva mottagande är vi knappast förvånade över att Josephine Bornebuschs romantiska drama redan kommer tillbaka. I Älska mig säsong 2 får vi följa vidare karaktärerna Sverige förälskade sig i under förra året. Bornebusch återvänder tillsammans med  Sofia KaremyrGustav LindhGörel CronaSverrir Gudnason, Nina Zanjani och Johan Ulvesson. Vi får också ta del av nya ansikten, inte minst Ulf Stenberg som är känd för Innan vi dörJohan Falk och Björnstad. Ett måste att se av det som är nytt på Viaplay hösten 2020.

Premiär: 13 september
Antal avsnitt: 6

På gränsen med Peter Jihde – säsong 2

På gränsen med Peter Jihde
Foto: Viaplay.

TV-profilen Peter Jihde åker till USA där han träffar kontroversiella personer med åsikter som snuddar på oacceptabla här i Sverige. Genom extrema människor tar säsongen upp ämnen som pornografi, abort och dödsstraff. 

Peter berättar att de grät ofta under inspelningarna. Han delar också med sig om när han var som mest rädd under den andra säsongens inspelning: 

– Vi var på en demonstration med 16500 beväpnade personer som tyckte att deras delstat satte för hårda vapenlagar. De stod med k-pistar och andra vapen och lyssnade på Björn Skifs Hooked on a Feeling. Vi fem i vårt team var de enda utan vapen. Tänk om en jävel hade skjutit, vad hade de andra gjort?

Premiär: 28 september
Antal avsnitt: 6

Ambassadören – säsong 1

Mikael Tornving i Ambassadören.
Foto: Viaplay.

I komediserien Ambassadören ser vi Mikael Tornving i titelrollen. Den folkkäre skådespelaren som är känd från bland annat Playa del Sol, Partaj och Johan Falk, spelar här självcentrerade ambassadören Thomas Hofwander som lider av storhetsvansinne och kanske alldeles för höga ambitioner. Hans personal utgörs av begåvningar som Happy JankellFredrik HallgrenAnna GunnarssonElisabeth WernesjöEmil Almén och Maria Selbing

– Jag har ofta, kanske på goda grunder, fått spela skitstövlar. Men jag hoppas att det inte speglar mig som verklig person. Till Thomas försvar vill jag säga att han i alla fall är rättvis på det sättet att han är lika jävlig mot alla, säger Mikael. 

Premiär: 11 oktober
Antal avsnitt: 10

Lyckoviken – säsong 1

Camilla Läckberg
Foto: Viaplay.

Med såpan Lyckoviken gör Deckardrottningen Camilla Läckberg hennes första serie. Hon har byggt upp det universum vi kallar Lyckoviken, ett Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida. Det utlovas kaotiska relationer, intriger och, förstås, mordgåta. I huvudrollerna ser vi Disa Östrand som polisen Johanna och Martin Stenmarck som Danne. Den meriterade Viaplay-skådisen Alexander Karim pryder även han den gedigna rollistan. 

Premiär: 20 oktober
Antal avsnitt:

Cryptid – säsong 1 

Oscar Zia i Cryptid
Foto: Viaplay.

Cryptid är en ungdomsthriller i skolmiljö där det övernaturliga lurar runt hörnet. Precis som med Partisan får vi här en ny visuellt smarrig produktion av Viaplay. Estetiken i Cryptid är explosiv och påminner oss om 80-talet och neonljusen. På rollistan ser vi bland annat Julius FleischanderlAstrid Morberg och Oscar Zia

Premiär: Början av november
Antal avsnitt: 10

Orca – Viaplays första originalfilm

Johan Rheborg i Orca
Foto: Viaplay.

Josephine Bornebusch slog genom som filmskapare med Älska mig. I höst är hon inte bara aktuell med säsong 2 av den generationsskildrande dramakomedin, utan också långfilmen Orca. Berättelsen handlar om elva personer som tvingas till social distansering i lägen där de verkligen behöver någon vid dem. Upplägget är unikt där samtliga skådespelare spelats in var och en i taget.

Josephine berättar om hur idén kom till: 

– Vi skulle precis börja spela in serien Harmonica men blev tvungna att skjuta på den. När jag kom hem och la mig på soffan tänkte jag att någonting måste jag ju kunna filma... så när min exekutive producent på Warner, Johan Hedman, ringde mig och var ledsen över den uppskjutna inspelningen, sa jag till honom att jag kommer skriva en långfilm på tre veckor och så börjar vi spela in den om fyra. Han sa att jag inte var klok, men gick med på det. 

Hon förklarar vidare om filmens koncept: 

– Filmen handlar inte om pandemin, utan om att inte kunna vara där när man vill, och hur mycket närhet betyder för oss. Vi har känt av nu att det betyder mer än man kunnat föreställa sig. 

I Orca ser vi Marie Göranzon, Johan Rheborg, Gustav Lindh, Alba August, Vera Vitali, Joel Spira och flera. 

Premiär: Senare i höst

The American Runestone – säsong 2

American Runestone
Foto: Viaplay.

Den första säsongen av Peter Stormares dokumentär The American Runestone gav oss en spännande grävning i en av historiens mest omdiskuterade stenar – Kensingtonstenen. Den väcker frågan om det fanns vikingar i USA redan innan Columbus upptäckte kontinenten. Jakten på sanningen fortsätter och Stormare återförenas här med amatörarkeologen Elroy Balgaard

Missa inte Filmtopps intervju med Peter Stormare om The American Runestone, sin internationella karriär i stort, tiden med Ingmar Bergman och mera. 

Premiär: Senare i höst 
Antal avsnitt: 6

The Head – säsong 1

The Head på Viaplay
Foto: Viaplay.

Viaplays dansk-engelska thriller The Head utspelar sig på en forskningsstation i Sydpolen där ett team undersöker klimatförändringar. Men när sommaren kommer och biologen Johan ska kliva in som ny ledare tycks teamet ha antingen dött eller försvunnit, däribland hans fru. En mördare tycks gå lös och Johan börjar ett nervigt och desperat letande tillsammans med den unga doktorn Maggie, som verkar vara stationens enda överlevare. Inte minst något för alla John Carpenter-fans därute!

Rollistan pryds bland annat av John Lynch (The Terror), Katharine O’Donnelly (Mary Queen of Scots), Alexander Willaume (Hidden – Förstfödd), Hannes Fohlin (Vår tid är nu), Andreas Rothlin Svensson (Vår tid är nu), Amelia Hoy (Killing Eve) och Álvaro Morte (La casa de papel). 

Premiär: Senare i höst
Antal avsnitt: 6

The Professionals – säsong 1

Brendan Fraser.
Foto: IMDb.

Med The Professionals väcker Viaplay väckt liv i en riktig storhet: Brendan Fraser. Med Mumien-filmerna, Djungel George och Crash var skådespelaren het i Hollywood. Nu är han alltså tillbaka i en av sina första huvudroller på länge. I Viaplays nya originalserie spelar han miljardären Peter Swann vars satellit exploderar och väcker misstankar om internationellt espionage och sabotage inom rymdraketsbranschen. 

I andra roller ser vi Elena Anaya (Wonder Woman), Tom Welling (Smallville) och Steven Marc (Noughts + Crosses). 

Premiär: Senare i höst 
Antal avsnitt: 10

Try Hard – säsong 1

Try Hard
Foto: Viaplay.

Counter Strike-nörden Sebastian (spelad av Ari Alexander) slängs ut av sina föräldrar som är trötta på hans datorspelande. Sebastian väljer tillsammans med sina vänner att jaga drömmen som innebär att lyckas inom e-sport. Men de lär sig snart att det är en tuff väg till toppen där många är beredda att gå över lik för att lyckas.

Try Hard görs av den danske regissören Anders Morgenthaler (Princess) och bland andra medverkande framför kameran har vi Allan Hyde (True Blood), debuterande Patrick HansenNiclas Kølpin (Sommaren 92) och Alexander Magnússon (Jag är William).

Premiär: Senare i höst
Antal avsnitt: 8

Fler serier på Viaplay hösten 2020

Magnus Hedberg och Madgalena Wolanczyk.
Magnus Hedberg och Madgalena Kowalczyk. Foto: Viaplay.

Mias magiska värld (säsong 2) – Vi följer nu med på nya äventyr tillsammans med Mia och gänget, som på skolrasterna dissar lekplatsen och drar in i deras egna magiska värld. Premiär: 22 augusti.

Drömfällan (säsong 1) – I den här spinoffen på Lyxfällan ska programledaren Magnus Hedberg hjälpa svenska kändisar att nå deras framtida mål genom att se över deras ekonomier. Han stöttar Emma Igelström, Douglas "Dogge Doggelito" Leon, Josefin Crafoord och Sandra DahlbergPremiär: 25 augusti.

Helikopterpiloterna (säsong 1) – Följer några av Sveriges främsta piloter i deras livsfarliga vardag som går ut på att hålla Norrlands inland levande genom att bekämpa skogsbränder, hjälpa polisen, flyga sjuka människor och mera. Premiär: 31 augusti.

Efterlyst (säsong 56) – Förra året hjälpte tittarna polisen i hela sextio procent av brottsutredningarna. Snart kommer nästa säsong av serien som sänds live från Stockholm med poliser och experter i studion. Premiär: 3 september.

Svenska fall (säsong 5) – Dokumentärserien fortsätter med granskningar av brott som skakat om Sverige. Den här gången följer vi bland annat ökände "Högsbomannen" som bröt sig in och mördade folk i sömnen och en ung man som med stabil bakgrund följde med en kvinna hem och mördade henne. Premiär: 3 september.

Paradise Hotel (säsong 13) – En av Sveriges mest anrika realityserier kommer snart tillbaka, nu späckad med kvinnor från tidigare säsonger. Rebecca Stella återvänder som programledare. Premiär: 21 september.

Lyxfällan (säsong 28) – Magnus Hedberg och Magdalena Kowalczyk fortsätter att hjälpa människor ur deras ekonomiska kris. Premiär: 22 september.

Anna & Kristian: Forever (säsong 1) – Paradise Hotel-paret Anna Pankova och Kristian Täljeblad ska gifta sig, men bröllopet har visat sig vara svårare än de föreställt sig att planera. Premiär: 11 oktober

I huvudet på en mördare (säsong 4) – Nästa säsong av den här fängslande dokumentärserien fokuserar på Jimmy som högg ner en äldre en kvinna, Henrik som mördade sin fru och rånaren David som erkänner en rad fruktansvärda brott. Premiär: 22 oktober.

Frusna vägar (säsong 6) – Stefan, Danne och Kent fortsätter att vara hjältar i olyckstäta Norrland. I den kommande säsongen får vi för första gången se Kent bärga en illa placerad lastbil. Premiär: 26 oktober.

Pantbanken (säsong 2) – Experterna från Pantbanken Sverige är tillbaka för att värdera allt möjligt deras kunder lägger framför dem. Premiär: 3 november

Fixi i Playland (säsong 2) – Fixi och drönaren Elis kommer tillbaka, och ny är tigern Morris. Tillsammans fortsätter de att styra Viaplay. Premiär: Senare i höst.

Viaplay serier som har premiär 2021

Julia Dufvenius, Eva Röse, Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist
Fr.v. Julia Dufvenius, Eva Röse, Anja Lundqvist, Alexandra Rapaport (Heder). Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp Media.

Heder (säsong 2) – Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Eva Röse, Anja Lundqvist

Delete Me (säsong 1) – Happy Jankell

Home Invasion (säsong 1) – Johan Glans, Morena Baccarin

Max Anger (säsong 1) – Adam lundgren, Evin Ahmad

Huss (långfilm) – Karin Franz Körlof

Dystopia (säsong 1) – Madeleine MartinHappy Jankell

Det som göms i snö (säsong 2) – Robert GustafssonIa LanghammerLouise Peterhoff

Den som dräper (säsong 2) – Natalie Madueno

Pernille (säsong 1) – Henriette Steenstrup

Close to Me (säsong 1) – Connie NielsenChristopher Eccleston

Nog finns det mycket nytt på Viaplay hösten 2020 och nästa år att se fram emot. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL