Robinson 2024

Zayera Khan lämnar Robinson: ”Sämsta tävlingsmänniskan någonsin”

  • TV4 Play
Eyla Runsten
19 maj 2024 kl. 20:00

Stötte på problem med labyrinten – nådde inte hela vägen runt

I dagens avsnitt av "Robinson" 2024 är nervositeten hög hos de fyra som ska tävla i utslagskampen. Men det blir extra svårt för en av dem när de inte når runt för att klara labyrinten.

Det är dags för utslagskampen där Zayera Khan, Maureen Asic, Alma Skoog och Rooble Gedi ska tävla om vem som lämnar Robinson, precis innan finalveckan. I denna tävling är fokuset helt avgörande men deltagarna blir inte mer klocka för det. Zayera hoppas att det inte är något fysiskt ansträngande då hon gärna vill hamna i finalveckan tillsammans med Alexander Strandberg.

– Om Zayera tar sig tillbaka från utslagskampen kommer hon få min immunitet ikväll, så kanske jag kan mindfucka någon av dem så, säger Alexander.

Zayera Khan lämnar Robinson: ”Sämsta tävlingsmänniskan någonsin”
Foto: TV4.

Alla är redo att ge sitt allt i den här tävlingen och alla tänker lika; att inte hamna sist. På tävlings-stranden står Anders Lundin och väntar på de fyra deltagarna. Här berättar han hur tävlingen går till. De ska föra en nyckel genom en labyrint, de kommer inte att se labyrinten utan kommer att göra detta blint. När de har frigjort nyckeln så ska de låsa upp buren de är i och ta ut tre tunnor, en i taget. På tunnorna så sitter de fast en boll. När de har fått upp tunnorna på stranden så ska de kasta tre bollar i en korg, de första tre som lyckas med detta får stanna kvar i Robinson.

När tävlingen börjar är de snabbt igång, men när Zayera kommer till mitten av labyrinten så märker hon att hon inte riktigt når runt. Hon försöker allt och en efter en så börjar de andra tre att lämna sina burar. Först klar är Alma, efter henne är Rooble klar. Dock märker Alma att Zayera ger upp när Maureen har börjat kasta sina bollar, då tar Alma initiativet att hoppa ner i vattnet, simma upp till Zayeras bur och säga åt henne att kämpa in i det sista.

– Ge fan inte upp, säger Alma.

Zayera Khan lämnar Robinson: ”Sämsta tävlingsmänniskan någonsin”
Foto: TV4.

Zayera Khan lämnar Robinson 2024

Tillsist sätter Maureen sin sista boll och det blir Zayera som behöver lämna Robinson. Hon är otroligt besviken över att hon behöver lämna och när Anders undrar hur det känns så säger hon att hon inte har de fysiska förutsättningarna att lyckas i Robinson. Hon är inte besviken på sig själv, men på utmaningen, och hon har inget emot att lämna tävlingen. Alla säger att hon är en krigare och är otroligt stark i överlevnad och när det kommer till svåra situationer.

– Du är en guldgruva, glöm aldrig det, säger Maureen.

De ger henne en gruppkram och då bryter hon ihop när Alma säger att de ska hälsa till Alexander från henne. Hon tror att han kommer att vara otroligt besviken på henne, men då argumenterar alla emot det och säger att han är otroligt stolt över henne.

– Jag lovar att han är väldigt stolt över dig, och imponerad som alla andra, säger Anders.

Zayera Khan lämnar Robinson: ”Sämsta tävlingsmänniskan någonsin”
Foto: TV4.

"Stolt över mig själv"

Zayera går ifrån stranden, hon är inte förvånad över att hon åkte ut, utan hon är förvånad över att hon klarade sig så länge som hon gjorde. Hon trodde att hon skulle åka ut redan första veckan men kämpade sig kvar.

– Jag är stolt över mig själv, men jag är nog den sämsta tävlingsmänniskan någonsin i Robinsons historia, säger Zayera.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL