Robinson 2024

Rooble Gedi förlorar den första tävlingen – lämnar dagen efter vännen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
20 maj 2024 kl. 19:30

Första att lämna under finalveckan

I dagens avsnitt av "Robinson" är det dags för den första tävlingen av finalveckan, som Rooble Gedi blir först ut med att förlora i och därmed lämna programmet.

Under dagen så märker Marcus Håkansson att det finns en liten skylt uppsatt vid stranden. Han läser den innan han går tillbaka till de andra och berättar att de borde gå och de den. Han läser upp den högt när alla väl är där. På skylten står det att denna vecka kommer att vara deras största prövning hittills, en vecka där de behöver kämpa för om de kommer till finalen eller inte. Under veckan kommer det vara tre tävlingar där vinnaren av varje tävling kommer att få en fördel till nästa tävling, för den som förlorar kommer äventyret att vara över och de kommer skickas hem. Den som vinner den sista tävlingen kommer att vara säker för finalen, men vilka de andra två blir kommer att avgöras i ett sista öråd. Nu är det dags för deras första finaltävling.

– Nä, vilket jävla brev, säger Alma.

Alla är enade om att detta är en av de viktigaste tävlingarna hittills och Rooble Gedis magkänsla säger att han kommer att gå vidare till nästa tävling. De är otroligt nervösa och just nu så ligger fokuset på att inte komma sist, för då är resan över.

Rooble Gedi förlorar den första tävlingen – lämnar dagen efter vännen
Foto: TV4.

Rooble får hjärnspöken

När de kommer till stranden så står Anders Lundin där redo för att ta emot dem. När Alexander Strandberg inser att det är en tävling som handlar om armstyrka så tror han att han kommer att kunna vinna den första finaltävlingen. Denna tävling handlar om att hålla en hink över huvudet, den som tippar över hinken först förlorar tävlingen och är därmed ute ur Robinson. Rooble har insett att den här tävlingen inte alls passar honom då han har långa och smala armar, hans taktik är att intala sig själv att han har "de biffigaste armarna" och att han inte kommer att ha några problem att hålla upp hinken.

– När jag hör Anders berätta om tävlingen, asså mina hjärnspöken de flyger in direkt bara, säger Rooble.

Olivia Lindegren inser att hon kanske inte kommer kunna klara den här tävlingen då hon har en gammal skada på sin axel, hon vet att det kommer att börja göra ont ganska snabbt och hon är inte bra på att hantera smärta. Hennes enda tanke den här tävlingen är att inte komma sist. Tävlingen startar och Olivia får ont i sin axel direkt. Maureen Asics taktik är att hitta sin position för att sedan stänga ute allt, hon ska bara fokusera på sin andning och vågorna.

Rooble Gedi förlorar den första tävlingen – lämnar dagen efter vännen
Foto: TV4.

Rooble blir chockad över vikten på hinken och får snabbt mjölksyra i armarna, han kämpar för att hålla uppe hinken. När Olivia hör att han också kämpar med att hålla uppe hinken så inser hon att det inte är lång tid kvar tills att han släpper, vilket ger henne lite extra kämparglöd för att hålla kvar längre. Tillsist så blir det Rooble som släpper först och är ute ur Robinson. Efter en liten stund släpper även Olivia och ger Rooble en kram.

Nu återstår endast Alexander, Alma, Maureen, Olivia, Marcus och Simone i tävlingen.

"Robinson" sänds på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL