Torsten om hårda orden till Anastasia i GVFÖ: ”Jag har varit väldigt elak”

Torsten om hårda orden till Anastasia i GVFÖ: ”Jag har varit väldigt elak”

  • SVT Play
Karna Mahoney
20 maj 2024 kl. 20:00

"Gift vid första ögonkastet" drar på husbilssemester

De fyra paren i årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" blir ihoptussade på husbilssemester av experterna. Under den typiskt regniga sommarturen tar Anastasia och Torsten upp svårigheterna de haft.

Torsten om hårda orden till Anastasia i GVFÖ: ”Jag har varit väldigt elak”
Paren skriver dikter i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT

Paren drar på campingsemester

Nytt för årets upplaga av Gift vid första ögonkastet är att paren spenderar mer tid ihop med de andra deltagarna än vad de har gjort under tidigare säsonger. Paren har redan haft en träff under smekmånaden och ska nu samlas ytterligare en gång för att campa i Lidköping. 

Under deras semester har paren bidragit med vars en aktivitet. Linnea och Jim ger de andra uppgift att skriva en dikt om sin partner, Torsten och Anastasia får de andra att bygga ihop sin första gemensamma möbel, Rosanna och Christoffer kommer med en lek där de ska känna igen sin partner av att bara känna på deras händer med ögonbindel på och Emmy och Mattias sätter upp ett spådisko. 

Finner varandra i liknande situationer

Meningen med att de olika paren träffas är att de ska kunna prata öppet med människor som befinner sig i liknande situationer som de själva. Ganska snabbt läser de av varandra och stämningen bland de andra paren.

– Direkt när jag såg Linnea så såg jag att det var någonting. Det var något annat än när vi sågs sist, säger Emmy i programmet som tydligt märker av den spända stämningen mellan Linnea och Jimmi. 

– Han behöver ju bekräftelse men problemet är att han söker den bekräftelsen desperat, säger Christoffer till Rosanna om Jimmi. 

– Rosanna och Christoffer verkar ju vara jättekära, asså jävlar, säger Emmy till Mattias.

– Anastasia är jävla… man kan liksom inte stampa på henne. Jag tycker att hon är cool, säger Linnea i programmet. 

Torsten om hårda orden till Anastasia i GVFÖ: ”Jag har varit väldigt elak”
Torsten kallar Anastasia elak i "Gift vid första ögonkastet" 2024. Foto: SVT

Problem med att öppna upp sig

Att öppna upp sig om sina känslor för andra människor kommer inte helt utan konflikter om man inte tänker på vad man säger. Flera gånger får Torsten frågor av de andra deltagarna om sin och Anastasias relation och vid upprepade tillfällen svarar han att Anastasia är så elak för att hon är rak på sak. Som tittare går det att se att Anastasia ser allt mer sammanbiten ut och tillslut brister det för henne. 

– Jag känner att jag fått väldigt mycket kritik från dig. Jag tänker bara hur många gånger du har kallat mig elak framför alla idag, säger Anastasia gråtandes till Torsten.

Torsten ber om ursäkt för vad han har sagt och börjar förstå vikten av hans egna ord. 

– Jag hör aldrig liksom något positivt om mig. Jag tänker att jag inte får det för att jag är elak, eller att jag är ful, fortsätter Anastasia. 

– Jag ser ditt arbete och vilken fantastisk människa du är som orkar med det här men jag ser också nu att jag har varit väldigt elak och sagt hårda saker idag, svarar Torsten. 

Paret kommunicerar väl på den ömma punkten och verkar tillslut komma överens om att det är dags att gå vidare. Kvar blir de ändå i sin lilla husbil med regnet piskandes utanför. Njutningen av husbilssemester va, så mycket att se fram emot med den svenska sommaren!

Gift vid första ögonkastet sänds på SVT och SVT Play

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL