Sverige floppar i Eurovision 2024 – obefintlig vinstchans

Sverige floppar i Eurovision 2024 – obefintlig vinstchans

Emil Oscar Rasmussen
09 maj 2024 kl. 12:05

Det lär inte bli någon seger i Malmö för Marcus & Martinus

Experter och spelbolag har låga förhoppningar om att Sverige ska kunna vinna Eurovision Song Contest 2024 på hemmaplan. Enligt oddsen förväntas Marcus & Martinus floppa och deras vinstchans ses som närmast obefintlig.

Efter Loreens framgångar med låten "Tattoo" under Eurovision Song Contest förra året är det Sverige som står som värdland för världens största musikfest. Eurovision-veckan är i full gång i Malmö och på lördag den 11 maj är det dags för den stora finalen.

Representant för Sverige i Eurovision 2024 är de norska tvillingbröderna Marcus & Martinus, som tävlar med låten "Unforgettable". Syskonduon vann svenska Melodifestivalen tidigare under våren efter att ha dragit det längsta strået framför bland andra Medina och Smash Into Pieces.

Sverige är det land som tillsammans med Irland har vunnit Eurovision Song Contest flest gånger, men ytterst lite tyder på att Sverige kommer att gå upp i ensam ledning efter helgens final.

LÄSTIPS: Bästa filmerna för Eurovision-älskare

Sverige floppar i Eurovision 2024 – obefintlig vinstchans
Foto: SVT.

Experterna ger Sverige minimala chanser i Eurovision Song Contest 2024

Tidigare i veckan skrev vi om hur Kroatien går in i finalen som storfavoriter med bidraget "Rim Tim Tagi Dim" av artisten Baby Lasagna, enligt de stora spelbolagen. Därefter skuggar länder som Schweiz och Ukraina som eventuella bubblare.

Sverige finns däremot inte någonstans att se bland förhandsfavoriterna. Tvärtom behöver man blicka mot nedre delen av bidragslistan för att hitta Marcus & Martinus. Med spelbolagens odds omvandlat till procent ses Sverige har en vinstchans på blott 1 procent.

Det ska dock nämnas att Marcus & Martinus inte är ensamma om att ha närmast obefintliga chanser att lämna finalen som vinnare. Endast åtta av de medverkande bidragen har enligt prognosen en vinstchans på 2 procent eller mer, och för flera av bidragen i tävlingen ses chansen till vinst som mindre än 1 procent.

Inte heller Ace of Base-profilen Ulf Ekberg tror på Sverige.

Finalen av Eurovision Song Contest 2024 går av stapeln den 11 maj med sändningsstart kl. 21.00 på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL