Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg tror inte på Sverige i Eurovision

Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg tror inte på Sverige i Eurovision

Axel Diedrichs
07 maj 2024 kl. 14:05

"Det blir för dyrt"

I en intervju med Filmtopp berättar Ulf Ekberg från popgruppen Ace of Base vad han förväntar sig av Sverige i "Eurovision" och om vi kan förvänta oss att se honom på Mello-scenen i framtiden.

Ace of Base-medlemmen Ulf Ekberg är just nu aktuell med den nya dokumentären Ace of Base – All That She WantsViaplay. I den leds vi genom de storartade åren för ett av Sveriges mest kända popgrupper genom tiderna, men också de svåra tiderna som kom att prägla dem.

I dag inleds Eurovision Song Contest 2024 med sin första semifinal i Malmö. När Filmtopp pratar med Ulf Ekberg berättar han om sina förväntningar på Sverige i tävlingen, där man ställer upp med Marcus & Martinus och deras låt Unforgettable. Ekberg är märkbart skeptisk, men inte nödvändigtvis på grund av bidraget i sig.

Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg tror inte på Sverige i Eurovision
Foto: SVT.

Ulf Ekberg om Sveriges chanser i Eurovision 2024

Kan Sverige komma att vinna Eurovision två gånger på raken? Om vi ska tro på Ulf Ekberg är det inte särskilt troligt. 

– Det är ju så här att när man har vunnit ett år så vill landet nästan inte vinna igen, det blir för dyrt. Det är ingen billig historia att köra en Eurovision-final direkt, säger Ulf till Filmtopp och fortsätter:

– Jag har hört låten en gång men inte hört konkurrensen, så jag har väldigt svårt att säga var den kommer hamna nånstans. Det är tråkigt om vi inte hamnar topp tio, jag tycker att vi ska hamna där. Jag hoppas att vi hamnar där, det blir roligare då.

Tittar vi på vilka experterna tror vinner Eurovision 2024 så saknas Sverige mycket riktigt bland de stora favoriterna.

Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg tror inte på Sverige i Eurovision
Ace of Base med Ulf Ekberg. Pressbild från Viaplay.

Ace of Base i Melodifestivalen?

Med ett annalkande Eurovision på svensk mark och med Ulf Ekberg på tråden är det förstås obligatoriskt att stämma av med honom om vi kan förvänta oss att se Ace of Base i Melodifestivalen. Här är vad han har att säga till Filmtopp:

– De har ringt och tjatat men Mello har aldrig känt som en plattform för oss, även om det har mognat enormt genom åren och faktiskt blivit en spännande plattform för bra musik. Det gick från schlager till pop, så jag förstår band som är med i Mello. Det är extremt mycket uppmärksamhet om man ska släppa något, men det har aldrig varit på tal om att vi ska vara med. 

Även om Ekberg inte ser sin popgrupp ställa sig upp på scenen, så tycker han om att följa programmet från TV-soffan:

– Jag tittar gärna på Mello med mina barn, framför allt finalen. Jag är väldigt stolt över hur duktiga vi är i Sverige med Loreen och Zelmerlöw. Vi är bra på alla plan, med jättebra låtar. 

Här hittar du all information vad gäller plats, datum och tider för Eurovision 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL