Oppenheimer-stjärnan Emily Blunt i blåsväder – för ett 12 år gammalt klipp

Oppenheimer-stjärnan Emily Blunt i blåsväder – för ett 12 år gammalt klipp

Emil Oscar Rasmussen
21 oktober 2023 kl. 19:10

Stjärnan ber om ursäkt

Filmstjärnan Emily Blunt – senast aktuell med "Oppenheimer" och närmast med "Pain Hustlers" – är i blåsväder för en kommentar från 2011. Nu ber hon om ursäkt.

Den brittiska filmstjärnan Emily Blunt slog igenom 2006 med Djävulen bär Prada och har från den punkten etablerat sig, steg för steg, som en av branschens största. Med titlar från de senaste åren som inkluderar A Quiet Place (2018), Mary Poppins kommer tillbaka (2018), Jungle Cruise (2021), The English (2022) och, inte minst, Oppenheimer (2023) kan hon numera kategoriseras som en del av Hollywoodeliten.

Vid sidan om sitt hantverk – kanske till och med sina stora framgångar till trots – uppmärksammas Blunt titt som tätt för sin ödmjukhet och vänlighet. Men de senaste dagarna har den bilden fått sig en törn. På grund av ett över 12 år gammalt klipp.

Emily Blunt i Looper (2012)
Foto: Noble Entertainment. 

Emily Blunt kritiseras för 12 år gammalt uttalande om en servitris: "Enorm"

Av okänd anledning har ett klipp från september 2012 fått spridning, där Emily Blunt gästar talkshowen The Jonathan Ross Show. Blunt är vid tiden för klippet inbjuden till Jonathan Ross för att bland annat prata om Rian JohnsonLooper (2012), där hon spelade mot Bruce Willis och Joseph Gordon Levitt.

Emily Blunt förklarar för Jonathan Ross att de under inspelningen brukade besöka en närliggande Chili's, varpå Ross påstod att restaurangkedjan var en förklaring till varför så många av deras "amerikanska vänner är enorma". 

– Tjejen som serverade oss var faktiskt enorm, svarar Blunt.

Det är just ordvalet "enorm" i klippet som människor online ifrågasatt användandet av, då det enligt vissa anses vara ett nedvärderande sätt att beskriva personer med obesitas.

Stjärnan ber om ursäkt: "Slog hakan i backen"

Spridningen av intervjun med Emily Blunt har inte gått stjärnan obemärkt förbi och hon har snabbt varit ute och besvarat kritiken. Via People ber hon om ursäkt:

Jag måste besvara det här direkt eftersom jag slog hakan i backen när jag tittade på det här klippet från 12 år sedan. Jag är bestört över att ha sagt något så okänsligt, sårande och irrelevant för händelsen jag försökte beskriva på talkshowen. Jag har alltid sett mig själv som någon som inte ens skulle drömma om att göra någon upprörd, så vad det än var som fick mig att säga något sånt här i det ögonblicket är inget jag känner igen mig i eller står för. Men trots allt hände det, och jag sa det och jag ber så mycket för all skada jag orsakat. Jag var utan tvekan gammal nog att veta bättre.

Emily Blunt gästade avsnittet av The Jonathan Ross Show tillsammans med komikern John BishopDavid Guetta och nyligen bortgångne Michael Gambon.

Oppenheimer-stjärnan Emily Blunt i blåsväder – för ett 12 år gammalt klipp
Emily Blunt i "Pain Hustlers". Foto: Netflix. 

Får stöd efter ursäkten

Emily Blunts ursäkt verkar ha gått hem – åtminstone om man kollar i kommentarsfältet för klippet. I skrivande stund består kommentarerna överhängande av folk som ifrågasätter att hon ska behöva be om ursäkt för en så gammal kommentar, eller inte anser termen vara problematisk. Med sagt finns det också personer som fortsatt anklagar henne för så kallad "fat shaming".

På fredag, den 27 oktober, är det premiär för "Pain Hustlers" på Netflix, där Emily Blunt spelar mot Chris Evans.

NÄSTA ARTIKEL