Kritikerna älskar The English – nya västernserien med Emily Blunt

Kritikerna älskar The English – nya västernserien med Emily Blunt

  • Amazon Prime
Filmtopp
14 november 2022 kl. 13:28

Den internationella kritikerkåren tokhyllar nya västernserien "The English" med Emily Blunt i huvudrollen, som nu finns att streama på Amazon Prime Video.

Älskar du västern? Då har du någonting ruskigt spännande att ta dig an. Nya serien The English med Emily Blunt har hyllats till skyarna av den internationella kritikerkåren som beskriver den som en mästerlig och originell tagning på genren.

Skriven av författaren och regissören Hugo Blick, ger handlingen i serien oss en enastående historia om identitet och hämnd, ras, makt och kärlek. Den utspelar sig år 1890 på den amerikanska prärien, där en aristokratisk engelsk kvinna vid Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) träffar pawneen Eli Whipp (Chaske Spence). Tillsammans beger de sig av för att korsa ett landskap byggt på drömmar – och blod. De har båda två lärt sig att acceptera sitt öde, men ingen av dem är medveten om att det har sina rötter i ett gemensamt förflutet.

Kritikerna älskar The English – nya västernserien med Emily Blunt
Foto: Amazon Prime Video.

Så tycker kritikerna om nya västernserien The English med Emily Blunt

The Guardian ger högsta betyg beskriver serien som ett unikt och sensationellt mästerverk. Likaså Empire, som menar att den är en ambitiös och originell tagning på västerngenren med en fenomenal Emily Blunt i huvudrollen. En tredje aktör att ge The English 10/10 är Daily Beast. De kallar den för en av årets mest minnesvärda serier.

Strax under dem ger tidningarna Time, The Playlist och Consequence serien 9/10. De står alla enade om att den trots några mindre brister är omöjlig att värja sig emot. IndieWire, Collider, Decider, The Independent, The Wall Street Journal, Rolling Stone och The Hollywood Reporter lägger sig strax under men ger fortfarande The English 8/10. 

Den enda riktigt negativa recensionen bland de tunga internationella tidningarna kommer ifrån Variety

– Om The English hade ägnat mer tid åt att utveckla berättelsen om Eli och Cornelia, hade den kanske skapat en berättelse som är stark nog att motivera allt våld vi får ta oss igenom.

Hela den första säsongen av "The English" finns nu att streama på Amazon Prime Video.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL