Emily Blunt tar paus efter Oppenheimer: "Känner aldrig att jag gör det rätt"

Emily Blunt tar paus efter Oppenheimer: "Känner aldrig att jag gör det rätt"

Emil Oscar Rasmussen
13 juli 2023 kl. 15:00

Stjärnan avslöjar att hon inte jobbar igen den närmaste tiden

Emily Blunt är just nu högaktuell med Christopher Nolans "Oppenheimer", men snart kommer vi att behöva klara oss utan henne en tid framöver. Stjärnan har nämligen avslöjat att hon har svårt att balansera familjelivet och yrkeslivet, och att hon därför inte jobbar i år.

Den 21 juli kommer vi att få se Emily Blunt i en avgörande roll i OppenheimerChristopher Nolans stjärnspäckade storsatsning om J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) och utvecklingen av atombomben.

Blunt och filmens övriga cast har på flera håll hyllats av dem som har sett förhandsvisningar av filmen, och hon går in i den med flera år av framgångsrika rollprestationer i ryggen. Bara det senaste årtiondet har vi sett Emily Blunt glänsa i filmer som Edge of Tomorrow (2014), Sicario (2015), A Quiet Place (2018) och Mary Poppins kommer tillbaka (2018) samt serier som The English (2022).

Trots de många framgångarna lär vi få se aningen mindre av Blunt framöver – åtminstone för tillfället.

Emily Blunt tar paus efter Oppenheimer: "Känner aldrig att jag gör det rätt"
Cillian Murphy och Emily Blunt i "Oppenheimer". Foto: UIP.

Emily Blunt tar paus efter Oppenheimer: "Känner aldrig att jag gör det rätt"

Häromdagen medverkade Emily Blunt i podcasten Table for Two med Bruce Bozzi, och i avsnittet avslöjar Oppenheimer-stjärnan att hon just nu tar en paus från skådespelandet.

Avslöjandet gör hon i samband med att Bozzi för samtalet in på det för kvinnliga skådespelare typiska ämnet om hur de balanserar yrkeslivet med att vara mödrar. Blunt erkänner att hon det inte alltid fungerar fläckfritt.

– Jag känner aldrig att jag gör det rätt, förklarar Blunt i podcasten. Men i år arbetar jag inte.

Emily Blunt är gift med skådespelaren och regissören John Krasinski (The Office, A Quiet Place, Jack Ryan) och duon har två döttrar tillsammans, båda under tio år, och Blunt betonar att hon vill finnas där för dem innan de hinner fylla tvåsiffrigt.

– Jag behöver bara finnas där för [alla vardagsstunder] under en längre period. Och det känner jag ända in i benmärgen.

Trots att Emily Blunt just nu tar en paus från att skådespela kommer hon inte att lysa med sin frånvaro helt och hållet framöver. Kommande Pain Hustlers där hon spelar mot Chris Evans och The Fall Guy med Ryan Gosling och Aaron Taylor-Johnson är exempelvis redan färdiginspelade.

"Ser aldrig Matt Damon i annat än sina tofflor"

I podcasten avslöjar Emily Blunt också att hon bor i samma byggnad som Oppenheimer-kollegan Matt Damon, som hon beskriver som "den mest lättsamma, underbara personen".

– Jag ser aldrig Matt Damon i annat än sina tofflor längre, skämtar Emily Blunt.

"Oppenheimer" har svensk biopremiär den 21 juli.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL