Netflix höjer priserna

Netflix höjer priset i Sverige

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 08 september 2022 kl. 15:09 | Publicerad 07 oktober 2021 kl. 10:10

Går emot strömmen

Streamingjätten Netflix kommer snart att höja priserna på sina abonnemang här i Sverige. Detta trots att de svenska kontona redan är bland världens dyraste.

Häromdagen kunde vi rapportera att HBO väljer att sänka sitt pris i samband med HBO Max-lanseringen den 26 oktober. Trots att utbudet uppges utökas markant, går de från en kostnad på 109 kr/mån till 89 kr/mån. Alla som redan har ett HBO Nordic-konto kommer också att få ta del av prissänkningen.

I dag går Netflix ut med motsatt besked. Istället för att sänka sina priser, väljer de nu att höja dem. Basickontot kommer att höjas från 89 kr/mån till 99 kr/mån, standard från 109 kr/mån till 129 kr/mån och premium från 159 kr/mån till 179 kr/mån.

Bland de dyrast i världen

Netflix är inte bara en av de dyraste streamingtjänsterna på den svenska marknaden, de svenska abonnemangen är bland de dyraste i världen. Abonnemangsformen Basic är endast dyrare i Schweiz och Danmark (räknat före höjning, dessutom). Om vi ser till de billigaste länderna i världen toppar Argentina listan med en kostnad på 28 kr/mån.

Trots att vi i Sverige har bland de högsta Netflixpriserna i världen har vi också ett av de sämsta utbuden. I nämnda Argentina beräknas över 1 000 ytterligare titlar finnas i utbudet och i USA finns ett ungefär dubbelt så stort utbud som i Sverige, trots att man i USA bara betalar 79 kr/mån.

Därför höjer Netflix priserna

Enligt Netflix själva höjs priserna med jämna mellanrum för att finansiera nya investeringar i TV-serier och filmer. Här i Sverige satsar man exempelvis nu på Young Royals säsong 2, Snabba Cash säsong 2, Kärlek & Anarki säsong 2 samt en ny dramaserie om Spotify.

Här hittar du vår lista med de bästa serierna på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL