Netflix släpper spel

EXTRA: Nu lanseras Netflix spelsatsning

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad kl. 10:11 | Publicerad 03 november 2021 kl. 09:11
ANNONS
ANNONS

Androidanvändarna är först på bollen

Världens största streamingtjänst lägger till en helt ny dimension i sitt ubud – spel direkt i mobilen kopplade till deras produktioner. Först ut är androidanvändarna.

Med 214 miljoner abonnenter utspridda i 190 länder har Netflix blivit absolut störst på streamingmarknaden. Samtidigt börjar konkurrenterna plocka marknadsandelar och för att vidhålla positionen som herren på täppan behövs innovation.

Sedan en tid tillbaka har vi kunnat rapportera om Netflix spelsatsning, att man testat vingarna i Polen för att sedan expandera gradvis. Nu meddelar Netflix chef för spelutveckling, Mike Verdu, att spelen lanseras över hela världen i dag:

"Vi älskar spel, vare sig det handlar om fysiska spel (Floor Is Lava), psykologiska spel (The Circle) eller Squid Game😉. Och vi älskar att underhålla våra medlemmar. Därför ser vi fram emot att äntligen få introducera vår nya mobila spelsatsning, Netflix Games."

Stranger Things-spel direkt i mobilen

"Från och med i dag kan medlemmar över hela världen spela fem mobilspel på valfri Android-enhet: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3: The Game, Shooting Hoops, Card Blast och Teeter Up. Vårt mål är att bygga ett spelbibliotek som erbjuder något för alla, oavsett om du är sugen på ett enkelt spel du kan slappna av med eller en medryckande upplevelse som låter dig dyka djupare ner i dina favoritberättelser."

"Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt stadium av vår spelutveckling och ser fram emot att få göra den här resan tillsammans med dig!”

När Netflix Games kommer till iPhone är i dagsläget oklart. Här hittar du ALLT du behöver veta om Netflix Games!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL