Serier som liknar Squid Game

Netflix planerar Squid Game-spel i appen

  • Netflix
Filmtopp
15 oktober 2021 kl. 10:10

Succéserien får liv i nytt format

Netflix har unika planar för sin otippade dundersuccé "Squid Game". Nu utvecklar de ett spel baserat på serien som ska släppas direkt i Netflix-appen.

Netflix fortsätter med sin spelsatsning som vi kunde rapportera om den 27 augusti. Redan då var det klart att streamingjätten planerade att släppa två stycken Stranger Things-spel direkt i appen – ett sätt att sticka ut hakan i det stora streamingkriget.

Nu skriver The Hollywood Reporter att Netflix spinner vidare på sitt nya koncept, men denna gången är det dags för ett Squid Game-spel.

För den som mot alla odds inte hört talas om streamingjättens internetvältare, är Squid Game en koreansk actionserie som tidigare i veckan tog hem rekordet som Netflix mest sedda serie någonsin. Under sina första fyra veckor har serien setts i 111 miljoner hushåll – en total utklassning mot förra rekordhållaren Bridgerton med 82 miljoner hushåll.

I serien följer vi 456 djupt skuldsatta människor som måste utstå olika utmaningar, den som överlever längst vinner hundratals miljoner kronor.

Finns redan i Roblox och Fortnite

Squid Game blev snabbt ett spel i det populära onlinespelet Roblox, där användarna kan skapa egna världar och spel. Det finns också ett Squid Game inne i onlinespelet Fortnite.

Eftersom Netflix planer är relativt nya är det svår att säga när deras egna Squid Game-spel släpps i appen. Men redan nu har Netflix testat att släppa två stycken mobilspel direkt i sin polska app. Beroende på mottagandet och hur väl spelen fungerar, kommer man sedan bestämma takten på släpp i övriga delar av världen.

För mer läsning --> scrolla vidare eller spana in vår lista med serier som liknar Squid Game.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL