Gratis streamingtips – tips på filmer att streama gratis

Gratis streamingtips – tips på filmer att streama gratis

Eric Diedrichs
25 juni 2024 kl. 13:00

Fantastiska filmupplevelser utlovas

På flera streamingtjänster går det att streama film gratis och lagligt. Låt oss titta på några fantastiska tips för sommaren.

Matt Damon i Rädda menige ryan
Matt Damon i mästerverket "Rädda meniga Ryan". Foto: DreamWorks Pictures

Rädda menige ryan (1998) – SVT Play

Steven Spielbergs klassiska krigsfilm bjuder på en av historiens bästa och mest hemsökande öppningsscener. I samband med de allierades invasion av Normandie försvinner den amerikanske soldaten Francis Ryan spårlöst. Tre av hans bröder har redan dödats i andra världskriget och kapten John Miller får nu order om att till varje pris hitta Ryan och föra honom i säkerhet. På rollistan syns bl.a. Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper och Vin Diesel.

Fler tips på SVT Play

 • Boiling Point (2021) – Intensivt köksdrama om kaotisk Londonrestaurang, (t.o.m. 28 juni)
 • Den bästa sommaren (2000) – Ulf Malmros magiska klassiker om föräldralösa Annika och Mårten, (t.o.m. 30 juni)
 • True Grit (2010) – Stenhård västern med Jeff Bridges och Josh Brolin, (t.o.m. 30 juni)
 • Det vita bandet (2009) – Michael Hanekes rosade krigsskildring lämnar ingen oberörd, (t.o.m. 7 juli)
 • Hotel Mumbai (2018) – Verklighetsbaserat och mycket spännande om ett terrordåd mot ett lyxhotell, (t.o.m. 21 juli)
 • Jag är Zlatan (2021) – Omtalade filmatiseringen av Zlatan-biografin, (t.o.m. 14 juli)
 • Skruva den som Beckham (2002) – Klassisk feelgood med Keira Knightley, ett måste! (t.o.m. 14 juli)

SVT Play adderar varje månad en stor mängd nya filmtitlar. Se filmpremiärerna på SVT Play i juli här.

Sofia Kappel i Pleasure – en av de bästa filmerna du kan streama gratis.
Sofia Kappel briljerar i "Pleasure" som nu går att streama gratis. Foto: SF Studios

Pleasure (2021) – Cineasterna

Barnförbjudet så det står härliga till när 19-åriga Linnéa lämnar en svensk småstad för att bli porrstjärna i Los Angeles. Ninja Thybergs långfilmsdebut är en mästerlig skildring av en av världens mest omdiskuterade industrier. Sofia Kappel vann med rätta en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll. Hennes insats är helt otrolig, att även hon debuterar är obegripligt.

Fler tips på Cineasterna

 • The Gangster the Cop the Devil (2019) – Sydkoreansk actionthriller om en gangster och en polis som samarbetar för att fånga en seriemördare.
 • Talk to Me (2023) – Fjolårets mest omtalade skräckfilm finns nu att streama gratis.
 • Total Recall (1990) – Sci-fi-klassiker med Arnold Schwarzenegger, håller lika bra nu som då.
 • Parasit (2019) – Dunderhyllad drama/komedi/thriller om en fattig familj som nästlar sig in hos en rik.
 • Wind River (2017) – Jeremy Renner och Elizabeth Olsen skiner i en av millenniets allra bästa thrillers.
 • Hustlers (2019) – Superskön dramakomedi om hämndlystna strippor ledda av Jennifer Lopez.
 • The Road (2009) – Far och son rör sig genom ett postapokalyptiskt landskap. Baserad på Cormac McCarthys prisade roman.
Nicolas Cage och Val Kilmer i "Bad Lieutenant".
Val Kilmer och Nicolas Cage i "Bad Lieutenant". Foto: First Look Studios

Bad Lieutenant (2009) – TV4 Play

Nicolas Cage vrålar och har sig i Werner Herzogs actiondänga Bad Lieutenant, om en snut som alltid är redo att korsa alla gränser som finns. En rolig actionfilm som många gånger går åt det bisarra. Just det, Val Kilmer syns i en biroll.

Fler gratis filmer på TV4 Play

 • Jönssonligan och den svarta diamanten (1992) – Utan Gösta Ekman och med Peter Haber. En skruvad Jönssonligan-film som bjuder på flera skratt.
 • Tsatsiki, farsan och olivkriget (2015) – För hela familjen om när Tsatsiki försöker rädda sin pappas hotell i Grekland.
 • The Catcher Was a Spy (2018) – Basebollspelare blir spion under andra världskriget. Paul Rudd spelar huvudrollen.

MER LÄSNING: Sommarens bästa filmer på TV4 Play

Mel Gibson springer jämte en bil i Edge of Darkness.
Mel Gibson på jakt efter hämnd i "Edge of Darkness". Foto: Warner Bros. Pictures

Edge of Darkness (2010) – Rakuten

Martin Campbell har gjort filmer som GoldenEYE (1995), The Mask of Zorro (1998) och Casino Royale (2006), men när han inte gör klassiska äventyrsfilmer eller rebootar Bond-serien bjuder han på sköna actionrullar. Edge of Darkness, med Mel Gibson i huvudrollen, är en sådan. Här spelar Hollywoodstjärnan en hårdnackad polis som gör allt i sin makt för att hämnas sin mördade dotter. Brutalt.

Fler tips på Rakuten

 • The Ledge (2022) – Spännande om en bergsklättrare som blir vittne till ett kallblodigt mord. Långt ifrån ett mästerverk, men underhållande nog.
 • Everything Must Go (2010) – Skön dramakomedi med Will Ferrell och Rebecca Hall som flög under radarn. Will Ferrell spelar en alkoholist som försöker starta ett nytt liv.
 • Brothers (2009) – Med stjärnor som Jake Gyllenhaal, Natalie Portman och Tobey Maguire på rollistan kan vi förvänta sig kvalitativt skådespel, och det får vi. Krigsthriller om en ärrad veteran som återvänder hem.
Streama Captain Fantastic (2016)
Den annorlunda familjen i "Captain Fantastic". Foto: Entertainment One

Captain Fantastic – En annorlunda pappa (2016) – Pluto TV

Skön feelgood där Viggo Mortensen bjuder på annorlunda uppfostringsmetoder. Men en dag tvingar den udda familjen lämna sitt självutnämnda paradis ute i skogen och bekanta sig med den "riktiga" världen.

Andra filmer att streama gratis på Pluto TV

 • Man on the Moon (1999) – Jim Carrey är i toppform när han spelar legendaren Andy Kauffman i denna underbara biopic signerad Gökboet-regissören Milos Forman.
 • Paris, Texas (1989) – Wim Wenders starka drama om en man som försöker återförenas med sin dotter, är ett totalt mästerverk.
 • Match Point (2005) – Woody Allens rosade tennis-thriller ed Scarlett Johansson är en smärre sensation. Diaboliskt och underhållande!
 • Remember (2015) – Gripande dramathriller om en pensionär, vars familj mördades av nazisterna, som rymmer från sitt ålderdomshem för att utkräva hämnd innan det är för sent.
 • Take Shelter (2011) – Curtis plågas av visioner om en sorts domedag, något som får allt större konsekvenser för hans fru och dotter.
 • Paterson (2016) – Adam Driver briljerar i Jim Jarmuschs mysiga dramakomedi om en busschaufför som också är poet. Helt klart roligare än vad det låter, hypnotiserande och svår att slita sig från.
 • The Gren Knight (2021) – Äventyr baserat på legenden om Kung Arthyr, men om hans systerson Sir Gawain som måste bevisa sitt mod.

Med dessa streamingtips på filmer att streama gratis, hoppas vi att du hittar en hel del guldkorn att njuta av! Utforska fler tipsartiklar på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL