Sommarens bästa filmer på TV4 Play 2024 – något för alla smaker!

Sommarens bästa filmer på TV4 Play 2024 – något för alla smaker!

  • TV4 Play
Sofie Landgren
20 juni 2024 kl. 13:00

Från spänning till skratt och dramatik

Filmtopp har gjort en djupdykning i TV4 Play:s utbud när det kommer till sevärda titlar för sommaren 2024. Här är deras mest sevärda filmer!

Filmtopp tittar närmare på TV4 Plays utbud av filmer och tipsar om de bästa rullarna att streama under semestern och sommarlovet. För att du snabbt och enkelt ska hitta någon som faller dig i smaken har vi delat upp tipsen i tre kategorier. Spänningssökaren gör rätt i att utforska de inledande förslagen på thrillers att streama, dramatipsen följer för den som vill gå på djupet och slutligen väntar komedier för den som är sugen på något lättsamt.

Thrillerfilmer på TV4 Play sommaren 2024
Foto: Sandrew Metronome Distribution Sverige AB / Nordisk Film AB / First Look Studios.

Sommarens bästa thrillerfilmer på TV4 Play

Man kan inte direkt påstå att TV4 har slagit på den stora trumman när det kommer till att köpa in vassa thrillers för sommaren 2024, men det är inte helt tomt när det kommer till sevärda filmer i genren. Här är tre riktigt sevärda thrillers som finns att streama på TV4 Play.

Hangman (2017)

En polis på mordavdelningen börjar samarbeta med en kriminalprofilerare för att fånga en seriemördare som utför sina mord inspirerad av barnleken "hänga gubbe" (Hangman).

In i dimman (2018)

Det är sensommar och Krill lever ett dekadent festliv på en skärgårdsö tillsammans med sina vänner. När de bjuder dit Baggy som de inte träffat sen bilolyckan de alla var med om för fem år sedan är stämningen först på topp. Men snart märker Krill att Baggy beter sig märkligt på ett obehagligt sätt. Detta väcker ett tvivel inom Krill – kan han lita på sina vänner? Kan han ens lita på sig själv?

The Contract (2006)

När Frank Cordell (Morgan Freeman) kommer flytande i älven, fastfängslad med en döende polis, är det Ray Keene (John Cusack) som hjälper dem upp ur vattnet. Ray är ovetandes om att han just räddat livet på en lönnmördare som är på flykt från rättvisan. Det är först när han får uppdraget att föra Frank tillbaka till myndigheterna och är tvungen att avbryta campingturen med sonen, som han inser sitt första misstag. Frank Cordell ska ställas inför rätta för en rad brott.

TV4:s utbud av dramafilmer sommaren 2024
Foto: SF / TV4 / The Weinstein Company.

Sommarens bästa dramafilmer på TV4 Play

Är du ute efter att se sevärda dramafilmerTV4 Play i sommar finns det en handfull alternativ. Nedan följer tre titlar som vi tror kan förgylla några regniga kvällar i sommar.

Some Freaks (2016)

Enögda Matt och överviktiga Jill blir kära, men Jill måste flytta tvärs över landet för att gå på universitetet. Där går hon ner över 20 kg – till Matts stora förvåning när han hälsar på henne. Matt och Jill tvingas nu konfronteras med vilka de är. Och vilka alla andra tycker att de borde vara.

My Best Friend's Baby (2013)

Lizzie längtar efter att bilda familj med sin man Peter, men lyckas inte bli gravid. Hennes bästa vän Andie, som är singel, blir gravid efter ett one night stand och erbjuder sig att ge Lizzie barnet. Motvilligt går Peter med på att bli barnets far, och Lizzie gör i ordning deras gästrum för att Andie under graviditeten.

The One I Love (2014)

Ett par, vars förhållande håller på att raseras åker iväg för att hitta varandra igen, men de upptäcker att ett oväntat dilemma väntar på dem.

TV4 Plays utbud av komedifilmer sommaren 2024
Foto: Nordisk Film AB / Atlantic Film.

Sommarens bästa komedifilmer på TV4 Play

När vi riktar in oss på specifikt sommarens utbud av komedifilmer på TV4 Play så är den fliken lite mer matig än de andra. Här är tips på fyra titlar som garanterat lockar fram skratt.

Lyrro - Ut & invandrarna (2018)

Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt – och har nog aldrig gjort. Lyrro – In och utvandrarna är en sketch-artad film som handlar om att människan alltid har varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort?

Stay Cool (2011)

Mark, skolans största nörd återvänder flera år senare som världsberömd författare för att hålla ett högtidstal på skolavslutningen. Ett perfekt tillfälle för revansch! Och kanske kan han kamma hem den stora kärleken, cheeleader-tjejen Scarlet, samtidigt? Men att lämna rollen han hade när han satt bakom skolbänken visar sig vara lättare sagt än gjort när Mark nu återvänder.

I nöd eller lust (2015)

Det är dags för bröllop! Hela släkten samlas för att fira Jenni och Gabriels kärlek. Jennis mamma Maria styr över festligheterna, som ska vara i dagarna tre. Marias syster Isabella med äkta mannen Micke och deras barn ska naturligtvis närvara. Isabellas och Mickes äktenskap knakar rejält i fogarna, men det är ingenting som man kan visa nu. Nu gäller det att hålla masken som det lyckliga paret, för Maria godtar inte att någon skulle ha problem när hon arrangerar det perfekta bröllopet. Men är Isabella och Micke verkligen de enda som behöver låtsas vara lyckliga?

My One and Only (2009)

En dag bestämmer sig Ann Devereaux för att lämna New York och sin odugling till man och blåser iväg i sin babyblå Cadillac utan att se sig om. De ger sig ut på en strapatsrik färd i 50-talets Amerika i jakt på en perfekt äkta man och far till hennes två söner, men det visar sig lättare sagt än gjort.

Vi måste givetvis tipsa om att du även kan se hela filmserien med Peter Haber i rollen som Beck med TV4 Play+. Och vi får inte heller glömma att är en riktigt stor James Bond-fest på TV4 i sommar!

Fler tips på TV4 Play:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL