Mel Gibson bekräftar Dödligt vapen 5: “Jag ska regissera den femte filmen“

Mel Gibson bekräftar Dödligt vapen 5: “Jag ska regissera den femte filmen“

Sofie Landgren
18 juni 2024 kl. 18:00

Glada nyheter för alla actionfantaster

Hollywoodstjärnan och actionikonen Mel Gibson öppnar upp sig i en podcast om att "Dödligt vapen" 5 kommer att bli av och att han planerar att vara filmens regissör.

Mel Gibson om Dödligt vapen 5
Foto: Warner Bros. / Lions Gate Entertainment.

Mel Gibson bekräftar "Dödligt vapen" 5

I oktober släpps Mel Gibson-regisserade thrillern Flight Risk – med Mark Wahlberg i huvudrollen – på biografer världen över. Efter det ska Gibson regissera sin länge omtalade uppföljare till The Passion Of The Christ. Därefter ser det ut som att han äntligen riktar sin uppmärksamhet mot ett annat efterlängtat projekt, nämligen Dödligt vapen 5.

Tar över facklan efter Richard Donner

Innan han dog 2021, 91 år gammal, planerade regissören Richard Donner, som låg bakom de fyra första Dödligt vapen-filmerna att göra den femte filmen själv, men efter hans bortgång såg projektet ut att skrotats helt, fra tills nu. Nu har Mel Gibson i en podcastintervju bekräftat att filmen kommer att bli av.

– Jag ska regissera den femte filmen i "Dödligt vapen"-serien, säger Mel Gibson inför en applåderande publik innan han fortsätter.

– Richard Donner, som gjorde de andra fyra, gick tyvärr bort och han var en god vän. Han gav mig uppdraget att bära hem flaggan den här gången, så det ska bli en ära för mig att göra det. Han hade kommit en bra bit på vägen med manuset så vi har använt det som fanns där och fortsatt att jobba vidare på det, förklarar Mel Gibson under intervjun.

Än så länge finns det inget planerat premiärdatum för "Dödligt vapen 5", men Filmtopp lovar att uppdatera dig om filmens status så fort vi kan.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL