Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filip Johansson vinner Robinson 2022

Filip Johansson vinner Robinson 2022

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2022

Den skäggige äventyrsguiden står som säsongens segrare

Efter en maxad final kan vi meddela att Filip Johansson vinner Robinson 2022. Äventyrsguiden från Vimmerby besegrade Jessica Jonasson i sista tävlingen.

Säsongen är över och Filip Johansson vinner Robinson 2022. Deltagaren, som vuxit i favoritskap under slutspurten, löpte linan ut. På finaldagen besegrade han sina motståndare Henrik Appelberg och Jessica Jonasson och belönas därför med den åtråvärda statyetten och en check på femhundratusen kronor.

Var illa ute under första tävlingen

Filip Johansson vinner Robinson 2022
Filip hann bränna sönder snöret innan Henrik Appelberg som åkte ut ur Robinson först av de tre finalisterna. Foto: TV4.

Finalen började med att avsluta duellen mellan Henrik Appelberg och Hanna Bergwall. Segern gick till Henrik som därmed tog sig vidare till den stora finaldagen. Den delades då upp i två tävlingar, där den första gick ut på att göra upp en eld och bränna sönder ett snöre så snabbt som möjligt och där den som är sist förlorar. Trots att det inledningsvis såg lovande ut för Filip Johansson, så var känslan att han höll på att bli omkörd av Henrik och Jessica.

Efter att den sistnämnda brände sönder sitt snöre först, så såg det väldigt tajt ut mellan Filip och Henrik. Desperat och med fingrarna direkt i elden, gjorde Filip vad som krävdes för att att få elden att brinna högre. Mycket riktigt fick han också fart på elden och lyckades därmed bränna sönder snöret innan Henrik som därmed åkte ut ur Robinson.

Tog självklar seger i sista tävlingen

Filip Johansson vinner Robinson 2022.
Filip Johansson och Jessica Jonasson gör upp i finalen. Foto: TV4.

Efter att Henrik Appelberg åkte ut ur Robinson 2022 skulle Filip och Jessica mötas i en allra sista tävling. I ett bäst av tre-upplägg gick den ut på att de två skulle balansera på en planka utan att trilla i vattnet. Programledare Anders Öfvergård fanns på plats för att göra livet svårare för dem genom att allt eftersom hacka loss snören som höll uppe stödplankor. 

Filip Johansson vinner Robinson 2022.
Filip som lugnet själv under avgörande balanstävlingen. Foto: TV4.

Jessica gav Filip en god match, men som han bevisat under säsongen så har han ett balanssinne av det exemplariska slaget. Det gick helt enkelt inte att slå honom och när allting var sagt och gjort vann han med 2-0. Filip kammade därmed hem den stora segern.

Filip Johansson vinner Robinson 2022
Filip Johansson gratuleras till segern. Foto: TV4.

Ja, Filip Johansson är vinnaren av Robinson 2022. På plats för att gratulera honom fanns dagens deltagare samt de nyligen utslagna deltagarna Hanna Bergwall, Joel HäggblomDesirée RenforsLinn Lund och Peter Szabo.

Nu sätter vi punkt för den här säsongen av det populära tävlingsprogrammet och får blicka fram emot nästa. 

Stora händelser från Robinson 2022:

NÄSTA ARTIKEL