Den officiella trailern till Obi-Wan Kenobi är här

Alla nya Star Wars serier 2023

  • Disney+
18 maj 2022 kl. 14:05

Fyra spännande projekt på gång

Om du inte får nog av Star Wars serier så kan du skatta dig lycklig. Inte bara kommer Obi-Wan ut nästa vecka och en ny säsong av The Mandalorian vid årsskiftet, det kommer även en ny serie redan i sommar. Samtidigt jobbar Lucasfilm förfullt med tre andra projekt.

Förutom Ewan McGregors återvändande som den legendariska jedin i serien Obi-Wan Kenobi den 27 maj så är det mycket på gång hos Lucasfilm. En tredje säsong av The Mandalorian förväntas komma i slutet av året eller början av 2023, men det är också en hel del nya serier på gång. Detta rapporterar Vanity Fair

Andor

Diego Luna återvänder som rebellspionen Cassian Andor som introducerades för oss i Rogue One (2016). Serien kommer utforska karaktärens bakgrundshistoria och är skapad av Tony Gilroy (Bourne, Micheal Clayton). 

Luna Diego som rebellen Cassian Andor i "Rogue One". Foto: Disney.

Luna beskriver serien som en flyktinghistoria om folk som desperat flyr från Rymdimperiet. Gilroy berättar att serien utforskar varför Andor var villig att offra sitt liv för galaxen. Handlingen börjar med förstörelsen av Andors hemvärld och följer honom tills han är vuxen, då han inser att han inte kan fly för alltid.

Andor kommer även att följa rebelledaren Mon Mothma, spelad av Genevive O'ReillyMörkrets hämnd (2005) och i Rouge One. Karaktären introducerades dock redan 1983 i Return of the Jedi där hon spelades av Caroline Blakiston. I serien kommer hennes historia att löpa parallellt med Andors. 

Serien förväntas komma i slutet av sommaren i år. Du kan läsa mer om "Andor" här och här.

The Acolyte

I The Acolyte blir vi introducerade för en ny era i Star Wars-universumet. Serien utspelar sig 100 år före Det mörka hotet (1999) och utforskar hur en Sith kunde infiltrera senaten utan att någon Jedi märkte det. Det kommer vara en mystery-thriller som utspelar sig i en till synes välmående och fredlig era. Serieansvarige Leslye Headland berättar att hon och teamet gällande handlingens era drar referenser till Renässansen och Upplysningstiden.

Headland berättar också att The Acolyte kommer utforska politiska, personliga och andliga saker inom Star Wars som kom från den perioden men som vi inte vet så mycket om idag. Vi kommer även att få se extravaganta Jediuniformer i vitt och guld, där idéen är att visa hur lite Jediriddarna var delaktiga i skärmsytlingar. 

Det finns inget premiär datum än, men vi kommer hålla dig uppdaterad om "The Acolyte".

Ahsoka

Även om Ahsoka inte släppts än så har huvudrollsinnehavaren Rosario Dawson fått serien omtalad. Hon råkade nämligen läcka information om att Hayden Christensen skulle återkomma som Vader i serien om hans padawan Ahsoka. Lucasfilm har inte bekräftat om denna informationen är sann eller om Dawson råkat dela en falsk nyhet.

Rosario Dawson som Ahsoka Tano i säsong 2 av "The Mandalorian". Foto: Disney.

Dave Filoni är ansvarig för serien och skapade tillsammans med George Lucas karaktären till den animerade serien The Clone Wars (2008–2020).

Vad serien kommer handla om är inte känt, men Ahsoka antyder i The Mandalorian och The Book of Boba Fett (2021) att hon jagar en storamiral från Rymdimperiet som försvann i slutet av Star Wars Rebels (2014–2018). 

"Ahsoka" förväntas komma ut under 2023. Du kan läsa mer om serien här.

Grammar Rodeo

Den fjärde serien Vanity Fair skrivit om har ännu ingen titel, utan går under kodnamnet Grammar Rodeo. Kodnamnet kommer från ett The Simpsons-avsnitt där Bart och hans vänner stjäl en bil och försvinner under en veckas tid. Som alibi använder de ett påhittat skolevent de kallar för "Grammar Rodeo."

Serien ska utspela sig efter Jedins återkomst och följer Rymdimperiets fall, liksom The Mandalorian. Dock så är detaljer kring handlingen fortfarande hemliga. Vad vi vet för tillfället är att Grammar Rodeo produceras av regissören Jon Watts och manusförfattaren Chris Ford som jobbade tillsammans på Spider-Man: Homecoming (2017).

Det har även hållits i auditions för barn i 11-års åldern och Lucasfilm beskriver serien som en intergalaktisk version av de klassiska Amblin-äventyrsfilmerna från 1980-talet.

Mer information finns det inte, men vi kommer hålla dig uppdaterad om projektet "Grammar Rodeo"

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL