Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Disney gör serie om Darth Maul

Var Darth Maul tänkt att vara med i Obi-Wan Kenobi?

  • Disney+
Jonathan Smeds | Nyhet
15 mars 2022
Jonathan Smeds | Nyhet
15 mars 2022

"Ryktas ha blivit utskriven från serien"

Snart är det bara en månad kvar till Obi-Wan Kenobi, och flera bekanta ansikten är med i serien. En som däremot inte kommer vara med är Darth Maul.

Flera olika källor till The Hollywood Reporter har sagt att fanfavoriten inte bara var tänkt att dyka upp, utan att skådespelaren Ray Park till och med förberedde sig för rollen som Sith Lorden. Idén skrotades dock, för att istället ha med antagonister som Darth Vader och Grand Inquisitor. 

Ryktena säger också att detta är anledningen till att produktionen av serien pausades 2020. Lucasfilm var då missnöjda med manuset, som i sitt tidiga stadie tydligen ska ha varit väldigt lik The Mandalorian. I detta första utkast var det alltså Darth Maul som var tänkt att vara seriens stora skurk, och Darth Vader var inte ens i närheten av att medverka i serien. I slutändan togs Joby Harold in som manusförfattare istället, och skrev den story som serien nu har.

Huruvida det är sant att Ray Parker blivit kontaktad är högst oklart. The Hollywood Reporter skriver att han ska ha varit på plats för någon slags inspelning, och att han även varit med på stuntträningar. Detta förnekar dock en källa hos Lucasfilm, som även säger att Maul aldrig ens påtänkt för serien.

Darth Maul
Darth Maul kommer inte vara med i "Obi-Wan Kenobi". Foto: Lucasfilm Ltd.

Istället för Maul innehåller Obi-Wan Kenobi Darth Vader och Grand Inquisitor, den senare känd från serien Star Wars Rebels. Dessutom kommer den helt nya karaktären Reva vara med. Hon introduceras förra veckan, när nya bilder från serien släpptes. Både bilderna, och den nya trailern, hittar ni här.

Maul är en av Star Wars mest omtyckta skurkar, så till den vida grad att han skrevs in i Star Wars-storyn igen efter sin död i Episod 1, genom Star Wars: The Clone Wars. Han återvände även som live-action karaktär i Solo: A Star Wars Story, där det hintades om att Maul kanske skulle få en större roll i framtiden. Eftersom Solo floppade är dessa planer numera högst osäkra. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL