Dödsfällan först ut – då har alla Beck-filmer premiär 2022-2023

Dödsfällan först ut – då har alla Beck-filmer premiär 2022-2023

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 10 december 2023 kl. 20:08 | Publicerad 24 november 2022 kl. 09:06

C More med stor uppdatering!

Nu har vi fått veta information om två nya Beck-filmer vad gäller titel och premiär. Här är allt vi vet om "Beck – Dödsfällan" och "Quid Pro Quo".

Beck – Dödsfällan är den 47:e filmen i ordningen och efter en röjig ungdomsfest i ett villaområde utanför Stockholm hittas en av festdeltagarna död. Kroppen hittas av Vilhelm (Valter Skarsgård) som är polisaspirant och ute på sin första praktik. Det blir en väldigt traumatisk händelse för Vilhelm. Alex (Jennie Silfverhjelm), som är hans mentor, axlar en tung roll i att vägleda och hålla tillbaka Vilhelm i den kommande utredningen. 

Mer läsning:

– Det känns otroligt roligt att få ge alla Beck-fans en ny film i julklapp. Alex Beijer får en något otippad resurs i utredningen, vilket ställer till det för vissa andra, och även för henne själv… Generellt tycker jag att alla karaktärer har fördjupats, våra historier har slipats till och jag tror att Beck är på väg att gå in i en ny era, vilket känns mycket spännande. Med Valter Skarsgård ombord har en ny dynamik i Beck skapats, vilket jag tror kommer bidra till att ännu fler vill se filmerna, säger Jennie Silfverhjelm.

Dödsfällan först ut – då har alla Beck-filmer premiär 2022-2023
Foto: C More.

Då har Beck – Dödsfällan premiär

I Beck - Dödsfällan så är Vilhelm Beck polisaspirant och ute på sin första praktik i den verkliga världen. Han och hans handledare Trine (Maria Sundbom Lörelius) blir rutinmässigt kallade till ett inbrott. På brottsplatsen blir Vilhelm den som upptäcker en död 17-årig pojke och uppdraget går direkt över till Beck-gruppen. Vilhelm känner sig djupt påverkad av situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger ok till, vilket leder till oanade konsekvenser. Den döde pojkens pappa är förtvivlad och har inte en aning om vad hans son kan ha varit inblandad i.

Martin Beck (Peter Haber) vill gärna vara involverad i Vilhelms aspiranttid, men Vilhelm ber sin morfar att ta ett steg tillbaka. Alex (Jennie Silfverhjelm) är också engagerad i Vilhelm och vill stötta honom. Jenny (Anna Asp) är nybliven mamma och brottas med både sin relation och föräldraroll. Både Martin och Oskar (Måns Nathanaelson) vill göra allt för att stötta henne när hon begår ett ödestiget misstag som visar sig få riktigt allvarliga konsekvenser. 

– I den nya säsongen utsätts Beckgruppen för både yttre och inre utmaningar, var går egentligen gränsen för en polis emotionella engagemang och vad händer när en människas moraliska kompass kollapsar och känslorna tar över, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och TV4 Play.

Beck – Dödsfällan har premiär på juldagen. I övriga roller ses bland andra Martin Wallström, Ingvar Hirdwall, Elmira Arikan, Jonas Karlsson, och Rebecka Hemse.

UPPDATERING 01-11-2023: nu har vi fått veta när film #49 Beck – Inferno har premiär. Vi inväntar fortfarande premiärdatum för den sista delen, "Dödläge".

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL