Bild på Kristofer Hivju, Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Peter Haber samt regissören Pontus Klänge från inspelningen av Beck 47-50.

Inspelningen av fyra nya Beck-filmer har påbörjats

  • C More
Uppdaterad kl. 12:02 | Publicerad 21 februari 2022 kl. 11:02

Beck 47-50 är på väg

"Beck 46 – Den gråtande polisen" har premiär den 18:e mars, och blir den sista av de fyra filmer som släpps för den här gången. De som vill ha mer av Beck behöver dock inte oroa sig, inspelningen av fyra nya filmer har nu dragit igång.

De fyra nya filmerna kommer ta vid direkt efter handlingen i Beck 46 – Den gråtande polisen, där Beck-gruppen måste utreda ett attentat på en buss från polishögskolan, som de tror kan kopplas till tidigare demonstrationer mot just polisen. Det hela blir än mer personligt eftersom Martin Becks barnbarn Vilhelm går på skolan och skulle ha varit på bussen. Martin börjar nu fundera över hur klimatet för poliser förändrats under hans tid i yrket, och vad det egentligen är för värld hans barnbarn är på väg att kliva in i.

C More har även släppt information om storyn i Beck 47-50. I de kommande fyra filmerna kommer Martin Beck inte bara behövas brottas med allt mer utmanande mordfall, utan även interna stridigheter. Samtidigt drabbas han på ett mer personligt plan när hans barnbarn Vilhelm Beck hamnar mitt i händelsernas centrum. Vilhelm Beck spelas av Valter Skarsgård, som verkar få en större roll i de nyare filmerna.

 – Det är så kul att få fortsätta utveckla karaktären Vilhelm när han envist följer i sin morfars fotspår in i en allt hårdare och mer brutal samtid, säger Valter Skarsgård i ett pressmeddelande från C More

Kristofer Hivju, Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström och Peter Haber med regissör Pontus Klänge på inspelningen av Beck 47-50

Bild från inspelningen av de nya Beck-filmerna. Foto: C More

Precis som i de senaste filmerna kommer de nya även ha samma Beckgrupp, bestående av Oskar, Jenny, Ayda, Steinar och Josef, ledda av Alex Beijer. Polisenheten jobbar tight och effektivt ihop, men det finns orosmoln. Har Alex gjort upp med sitt förflutna? Passar Josef in i gruppen? Kan Steinar bidra när de som mest behöver honom? Och den nytillsatta Säpochefen Klas Fredén (Jonas Karlsson) fortsätter dyka upp där han inte ska och lägger sig i utredningar som han inte har med att göra.

Beck firar i år 25 år. Det är i nuläget inte känt när Beck 47-50 kommer ha premiär.

I samband med premiären av Beck 44 – Rage Room intervjuade Filmtopp Martin Wallström och Valter Skarsgård. Ni kan se den intervjun nedanför:

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL