KLART: då har Beck – Inferno premiär på TV4

KLART: då har Beck – Inferno premiär på TV4

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 09:11 | Publicerad 01 november 2023 kl. 09:11

Josef i klistret när den nya filmen tar vid

Nu har TV4 gått ut med ett premiärdatum för den 49:e filmen "Beck – Inferno" med stjärnor som Peter Haber, Jennie Silfverhjelm och Martin Wallström.

Sedan de två första filmerna Dödsfällan och Quid Pro Quo har väntan varit lång på nästa del. Genom ett pressmeddelande som vi har fått ta del av kan vi äntligen meddela när den kommer. Beck – Inferno har premiär på TV4 Play den 8 december.

Den senaste filmen slutade med en rafflande final som sätter allting på spel för Beck-gruppens medlem Josef. Han är nämligen avstängd under en pågående intern utredning där han påstås ha misshandlat en SÄPO-agent. Klas Fredén, som blivit högsta chef på SÄPO, erbjuder honom sin hjälp men som vi tidigare fått lära oss är inga tjänster gratis. För att hjälpa Josef att rentvå sitt namn vill Klas att han söker upp en kvinna som ska ha stulit Botticellitavlan Inferno. Denna ska ha använts i en mängd olika knarkaffärer. Dealen som Josef inte kan tacka nej till kommer med stora risker för både honom och de andra.

Samtidigt som det knakar hos Beck-gruppen måste Alex Beijer göra det hon kan för att leda teamet och fokusera på ett nytt fall. Tillsammans utreder de en dödsskjutning vid en bensinmack, men med Josef i limbo och Jenny helt avstängd sedan tidigare är det svårt att hålla huvudet på plats. 

KLART: då har Beck – Inferno premiär på TV4
Även Ingvar Hirdwall kommer tillbaka i "Beck – Inferno". Foto: TV4.

Peter Haber tillbaka i Beck – Inferno

I den nya filmen återser vi stjärnorna från rollistan, inklusive Peter Haber och "Grannen" Ingvar Hirdwall som gick bort tidigare i år. Andra vi ser är Kristoffer Hivju, Måns Nathanaelson, Elmira Arikan, Valter Skarsgård och Happy Jankell. För Habers del innebär det här den 49:e gången som han gestaltar kommissarie Martin Beck.

Beck – Inferno är en av höstens mest efterlängtade filmer och nyheter på TV4 i stort. De två föregående filmerna släpptes i december 2022 respektive maj 2023, vilket innebär en längre väntan än vad vi blivit vana vid de senaste åren. Säsongens kvarstående två filmer har sedan i mitten på juli funnits tillgängliga att streama i Storbritannien men nu är åtminstone den första av dem på god väg till Sverige.

Se bilder från filmen här:

Peter Haber i Beck – Inferno
Foto: TV4.
KLART: då har Beck – Inferno premiär på TV4
Foto: TV4.
KLART: då har Beck – Inferno premiär på TV4
Foto: TV4.

Vi väntar fortfarande på ett premiärdatum för den 50:e Beck-filmen Dödläge

NÄSTA ARTIKEL