Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Haber: "Inga fler Beck-filmer planerade"

Peter Haber: "Inga fler Beck-filmer planerade"

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 januari 2023

Ett längre uppehåll tycks vänta fansen

Tre delar ska släppas under våren, men därefter ser det ut att bli ett längre uppehåll. Enligt skådespelaren Peter Haber är inga fler Beck-filmer planerade.

Peter Haber har nu hunnit bli 70 år gammal och på vägen gjort hela 50 Beck-filmer, där vi fortfarande väntar på att få se tre av dem. Inför premiären av den senaste delen Dödsfällan flaggade han dock för att arbetet på filmserien snart kan ta slut. Enligt stjärnan är inga fler Beck-filmer planerade den närmaste tiden, och vad gäller hans egen medverkan i framtida filmer är han osäker.

Peter Haber: "Inga fler Beck-filmer planerade"
Peter Haber som Beck. Foto: TV4 / C More.

Peter Haber berättar att Inga fler Beck-filmer är planerade

I en intervju med Expressen innan årsskiftet berättar Peter Haber att det inte finns några fler Beck-filmer planerade – åtminstone inte i den takt så som det brukar. I vanliga fall spelar produktionen in under våren för att sedan börja släppa dem till vintern och våren som följer. Om vi vågar tro skådespelarens ord från i december kommer de alltså inte att spela in några nya filmer alls under 2023: 

– Vi gör ingenting nästa år, i så fall blir det 2024. Jag har inte fått en formell förfrågan än, utan en lös förfrågan. Jag funderar på det, och pendlar väldigt, säger Peter Haber till Expressen.

Habers ord innebär att nästa Beck-film troligen kommer som tidigast den 25 december 2024. Juldagen är det datum som TV4 och C More under senare år släppt de första delarna i varje ny klump med Beck-filmer. Att det kommer en paus för serien kan tyckas vara anmärkningsvärt nu när de håller på att bana väg för en ny generation inom polisen, där Valter Skarsgård spelar en central roll. Kanske kommer delarna som är runt hörnet att ge oss mer klarhet kring produktionens resonemang.

Vad gäller de aktuella filmerna har vi än så länge fått se "Dödsfällan", den 47:e delen med Peter Haber som Beck. Inom en hyfsat snar framtid kommer ytterligare tre filmer att släppas. Näst på tur är då "Quid Pro Quo".

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL