Krönika: Det här med gubbar som gnäller på superhjältefilmer...

Bröderna Russo bakom Avengers: Endgame gör ny storfilm

Uppdaterad 01 juli 2022 kl. 06:07 | Publicerad 30 juni 2022 kl. 06:06

Äventyr med Mille Bobby Brown och Chris Pratt

Bröderna Russo jobbar på ännu en film med hög budget, som går under namnet "The Electric State". Denna gången blir det en historia om en tonårstjej, en gul leksaksrobot och en försvunnen lillebror.

Anthony och Joe Russo gör ny film tillsammans. Den framgångsrika regiduon ligger tidigare bakom kritikerhyllade Avengers: Endgame, som med en budget på 356 miljoner dollar blev en av historiens dyraste filmer. Satsningen visade sig vara en framgångssaga då filmen genererade intäkter på nästan 2,8 miljarder dollar endast under sin biografrunda.

Nu rapporteras det att Bröderna Russo gör ännu en till storbudgetrulle tillsammans, denna gång går filmen under namnet The Electric State. Collider rapporterar även att projektet kommer att påbörjas inom kort, närmre bestämt i oktober.

Stjärnorna som är klara

The Electric Estate baseras på en novell av Simon Stalenhag, boken skrivs om till manus av Christopher Markus och Stephen McFeely. Filmen handlar om en föräldralös tonårstjej, som rymmer tillsammans med sin mystiska, gula leksaksrobot för att försöka leta upp sin lillebror.

THR berättar att Mille Bobby Brown kommer att ha en huvudroll tillsammans med Chris Pratt. Än så länge har vi inte fått veta vilka andra skådespelare vi kan räkna med. Men något vi nästan kan lova är att The Electric Estate kommer att få en mycket hög budget – omkring 200 miljoner dollar och uppåt.

Baseras på svensk historia

Filmen görs för Netflix och baseras på en illustrerad bok av den svenske kreatören Simon Stålenhag, som även ligger bakom förlagan till Amazons TV-serie Tales From the Loop.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL