Bästa filmerna på Netflix 2023 – 8 vassa tips

Bästa filmerna på Netflix 2023 – 8 vassa tips

Filmtopp
27 december 2023 kl. 18:12

Åtta titlar som stuckit ut under året

Året lider mot sitt slut och det har blivit dags att sammanfatta. Här listar vi de bästa filmerna på Netflix 2023 som tilldelats minst 4 av 5 i betyg.

Bästa filmerna på Netflix 2023 – 8 vassa tips
Foto: Netflix.

Flykten från kycklingfabriken

Betyg: 4

Den senaste filmen att kvala sig in på listan över de bästa filmerna på Netflix 2023 är Flykten från kycklingfabriken som kommer mer än tjugo år efter föregångaren Flykten från hönsgården. Den här gången pågår det något skumt på en närliggande bondgård, så att en grupp modiga kycklingar måste samarbeta för att rädda sina medsystrar.

Läs Filmtopps recension av Flykten från kycklingfabriken

Bästa filmerna på Netflix 2023 – hela listan
Foto: Netflix.

Pain Hustlers

Betyg: 5

Filmtopp har delat ut en enda femma i betyg till Netflix alla nya filmer, och det råkar vara till Pain Hustlers som är "utstuderat underbar i alla aspekter". Den följer en ekonomiskt utmanad men ambitiös ensamstående mamma som får ett välbetalt arbete som säljare av läkemedel. Frågan är dock hur långt hon är redo att sträcka sig för att uppnå framgång?

Läs Filmtopps recension av Pain Hustlers

Konferensen tar plats bland årets bästa filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Konferensen

Betyg: 4

Netflix roliga svenska slasher fångade allas uppmärksamhet – och den levde upp till mångas förväntningar. I händelsernas centrum står en grupp av kommunanställda som hamnar i konflikt med varandra. Samtidigt dras de in i en farlig situation när en hänsynslös mördare dyker upp mitt under vad som skulle ha varit en lugn konferens.

Läs Filmtopps recension av Konferensen

Ballerina är en av de bästa filmerna på Netflix 2023
Foto: Netflix.

Ballerina

Betyg: 4

Varje lista behöver sin actionrökare. Det leder oss till våldsamma Ballerina, som tar med oss på en hämndresa när den före detta livvakten Ok-ju ska ge igen på den som mördat hennes vän. Garanterad underhållning som resulterar i en av de bästa filmerna på Netflix 2023.

Läs Filmtopps recension av Ballerina

Bästa filmerna på Netflix 2023 – 8 vassa tips
Foto: Netflix.

Den underbara historien om Henry Sugar (kortfilm)

Betyg: 4

Wes Anderson är en av världens mest hyllade filmregissörer. Här har han för omväxlingens skull gjort en kortfilm och han är knappast sämre för det. Den underbara historien om Henry Sugar är en filmatisering av Roald Dahls älskade historia om en förmögen man som försöker lära sig konsten att fuska i spel.

Läs Filmtopps recension av Den underbara historien om Henry Sugar

Extraction 2 är en av Netflix bästa filmer 2023
Foto: Netflix.

Extraction 2

Betyg: 4

Första filmen var riktigt bra, men frågan är om tvåan inte är snäppet vassare. Extraction 2 ger oss ännu hårdare bataljer än de i ovan nämnda Ballerina och följer den erfarna kommandosoldaten Tyler Rake som får ett livsfarligt uppdrag: att befria en brutal gangsters tillfångatagna familj. Den stora pangfilmen när vi summerar de bästa filmerna på Netflix 2023.

Läs Filmtopps recension av Extraction 2

Marry My Dead Body bland årets bästa filmer på Netflix
Foto: Netflix.

Marry My Dead Body

Betyg: 4

Sugen på något lite skruvat? Då kan vi rekommendera Marry My Dead Body. När polisen Ming-han stöter på en mystiskt kuvert, tar hans liv en övernaturlig sväng: Han befinner sig nu i äktenskap med en ande, och tillsammans måste de lösa ett brott.

Läs Filmtopps recension av Marry My Dead Body

Bästa filmerna på Netflix 2023 – 8 vassa tips
Foto: Netflix.

Painkiller

Betyg: 4

Det här dramat är även det ett av årets starkaste drag av streamingtjänsten. Painkiller berättar om upphovet till den amerikanska opioidkrisen, dess påverkan och följderna, med fokus på förövarna, offren och en kvinna som ivrigt försöker avslöja sanningen.

Läs Filmtopps recension av Painkiller

Här hittar du fler tips över Netflix bästa filmer 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL