Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Veckans toppnyheter – det senaste från film- och tv-världen

Veckans toppnyheter – det senaste från film- och tv-världen

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
01 augusti 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
01 augusti 2021

Veckans främsta nyheter sammanfattade.

Det händer dagligen mycket i film- och tv-världen, och det kan vara svårt att hänga med på alla nyheter. För att underlätta har vi listat några av veckans toppnyheter, så att du kan läsa ikapp om vad som har hänt under de senaste dagarna.

Bob Odenkirk drabbad av hjärtattack under inspelningen av Better Call Saul.

En av veckans absolut största och mest omskakande nyheter var att Bob Odenkirk, huvudrollsinnehavaren i hyllade Better Call Saul, fick föras akut till sjukhus efter att ha kollapsat under inspelningen av seriens sista säsong. Det visade sig att stjärnan hade drabbats av en hjärtattack, men lyckligtvis har han överlevt incidenten.

LÄS MER:
Bob Odenkirk nära döden
Bob Odenkirk överlevde hjärtattacken
Better Call Saul-stjärnan uttalar sig efter hjärtattacken

Scarlett Johansson vs. Disney – stjärnan stämmer jätten.

Under veckan har det blivit en stor uppståndelse kring att storstjärnan Scarlett Johansson – som spelar rollen som Black Widow i MCU (Marvel Cinematic Universe) – stämmer Disney på grund av lanseringsmetoden av Black Widow. Anledningen till Johanssons stämningsansökan ska vara att hon gått miste om stora delar av sitt arvode, då Disney valde att lansera filmen på Disney+ samtidigt som den gick upp på bio. 

LÄS MER:
Scarlett Johansson stämmer Disney

Pokémon blir till otecknad tv-serie.

Populära Pokémon fortsätter att vara ett hett villebråd i film- och tv-branschen. Efter succén med Pokémon: Detective Pikachu ser det ut som om vi kommer att få ännu mer live action-material från franchisen. Netflix ska nämligen påbörjat arbetet med en otecknad Pokémon-serie tillsammans med Lucifer-producenten Joe Henderson.

LÄS MER:
Netflix gör otecknad Pokemon-serie

Waterworld blir tv-serie.

"Waterworld" från 1995, med Kevin Costner i huvudrollen, är ökänd som en av filmvärldens största floppar. Trots det är nu en uppföljare till filmen på väg, och det i form av en tv-serie. Enligt rapporter ska serien utspela sig 20 år efter händelserna i filmen.

LÄS MER:
Waterworld blir tv-serie

Tom Hanks i kommande Wes Anderson-film.

Wes Anderson är känd för att lyckas få med många stjärnor i sina filmer, men frågan är om han haft ett lika stort namn som Tom Hanks på sina rollistor tidigare. Storskådisen har slutit upp med Bill MurrayAdrien Brody och Tilda Swinton för att delta i Andersons kommande film, som ryktas vara av romantisk karaktär.

LÄS MER:
Tom Hanks ansluter till kommande Wes Anderson-film

Bridgerton-inspelningen sätts på paus.

Netflix-serien "Bridgerton" gjort extremt stor succé i slutet av 2020 och början av 2021, och en andra säsong är redan på god väg. Efter coronasmitta på inspelningen har dock den andra säsongen tillfälligt lagts på is.

LÄS MER:
Bridgerton säsong 2 avbryts

Mängder med nya trailers.

Under veckan har det kommit ut en stor mängd nya trailers, bland annat till omtalade filmer som House of Gucci och Ghostbusters: Afterlife, men även till en återvändare i form av serien Dexter. Det är bara några av alla sevärda trailers som har droppat de senaste dagarna. 

SE ALLA VECKANS TRAILERS HÄR:

Veckans hetaste trailers

NÄSTA ARTIKEL