Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Scarlett Johansson stämmer Disney

Scarlett Johansson stämmer Disney

  • Disney+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 juli 2021

Anledningen uppges vara hur man släppte "Black Widow".

Amerikansk media rapporterar att Scarlett Johansson, som är aktuell med sin nya Marvelfilm "Black Widow", väljer att stämma Disney. Detta på grund av att man inte lät filmen ha exklusiv biopremiär innan den släpptes på Disney+.

MER LÄSNING:

Från det att Black Widow släpptes på biografer kunde prenumeranter på Disney+ hyra filmen. Variety uppger att draget ska vara anledningen att filmens stjärna Scarlett Johansson nu stämmer filmbolaget. Enligt Johanssons filmkontrakt bygger den främsta andelen av hennes intäkter på hur mycket den säljer på bio. Vid särskilda milstolpar skulle även bonusar kicka in för skådespelerskan. Hennes advokater hävdar i stämningsansökan att Disney gjorde detta medvetet för att hon inte skulle få maximerat arvode.

Disneys svar på stämningen

Enligt CNN svarade Disney idag, torsdag, att det inte finns några belägg för stämningen, och att den är bedrövande i sin ignorering av de hemska och långvariga globala effekterna av COVID-19-pandemin. De adderade följande i en kommentar: 

– Disney har helt uppfyllt Johanssons kontrakt och dessutom har lanseringen av Black Widow på Disney+ med Premier Access väsentligt förbättrat hennes förmåga att tjäna ytterligare kompensation utöver de 20 miljoner dollar hon hittills har fått.

Tidigare i juli kunde vi rapportera att Black Widow gått med rekordförsäljning på Disney+ där den via Premier Access-fönstret tjänade in 60 miljoner dollar, bara under sin premiärhelg. Vad gäller biointäkterna har den sålt för 319 miljoner dollar, vilket gör den till en av de Marvelfilmer som sålt sämst. Den bristande försäljningen förklaras naturligtvis av de rådande omständigheter som vi befinner oss i.

 

 

NÄSTA ARTIKEL