Tips på serier för dig som älskar ”Allt och Eva” på Viaplay

Tips på serier för dig som älskar ”Allt och Eva” på Viaplay

Axel Diedrichs
20 maj 2024 kl. 14:00

Hyllade serien "Allt och Eva" har nu gått i mål. Vill du ha en ny serie att fördriva tiden med i väntan på besked om en andra säsong? Här kommer våra tips!

Hela Sverige har följt den första säsongen av den stjärnspäckade serien Allt och Eva där Tuva Novotny får gott sällskap av Bengt BraskeredSanna Sundqvist, Sissela Kyle och Jason Diakité med flera.

I handlingen följer vi Eva som tappat hoppet om att finna den stora kärleken att bilda familj med. Istället bestämmer hon sig för att skaffa barn med hjälp av en spermadonator i Köpenhamn. Men eftersom donatorn råkar vara en sådan som är öppen, kan Eva inte låta bli att göra det högst olämpliga och söka upp honom. Desto mer problematiskt blir det när hon inte berättar för honom att han ska bli pappan till hennes barn.

Hoppas du ivrigt på att få se Allt och Eva säsong 2 landa på Viaplay, men samtidigt behöver tips på titlar att se i väntan på besked om seriens framtid? Här tipsar vi om titlar som kan falla dig i smaken.

5 serietips för dig som älskar ”Allt och Eva”

KLART: Viaplay gör Pörni säsong 4 och 5 – då har de premiär
Foto: Viaplay.

Pörni

Precis som Eva får mycket på sitt bord i Allt och Eva har titelkaraktären i ruggigt underhållande Pörni oerhört mycket som hon slits emellan. Samtidigt som Pörni uppfostrar sina två döttrar och en systerson utan en partner vid hennes sida, tar hon hand om sin åldrande pappa som precis kommit ut ur garderoben. Samtidigt som allt är en enda stor röra, tjatar hennes på vänner på att hon ska börja dejta igen. 

Hittills har det gjorts tre säsonger av Pörni och sedan en tid tillbaka är både säsong fyra och fem bekräftade.

Här streamar du Pörni

Foto: Viaplay.

Call Me Dad

Det är inget snack om att Viaplay har kommit in i ett vasst stim. Strax efter Allt och Eva släppte de den utsökta danska komediserien Call Me Dad som även den har udda människomöten och trassliga relationer i fokus. I serien följer vi de unga företagarna tillika bästa vännerna Emil och Viktor som kämpar med sin cateringfirma med fokus på hållbarhet. Men snart vänds allt upp och ned när Viktor börjar dejta Emils mamma. Nu testas deras vänskap på ett sätt som det aldrig tidigare gjort, men som om det inte vore nog anmäler Emils flickvän firman. 

– Är man trött på evighetslånga serier som aldrig verkar ta slut är det här en perfekt, binge-värdig sådan att ge sig på, skriver Filmtopps recensent om Call Me Dad som finns att streama på Viaplay.

Tips på serier för dig som älskar ”Allt och Eva” på Viaplay
Foto: Viaplay.

Meningen med livet

Allt och Eva använder kanske frågan om barn främst som ett verktyg för att skapa ett oromantiskt och knivigt möte mellan två personer. I dramakomedin Meningen med livet följer vi de två systrarna Alva och Ellen som har två olika barnsituationer – Alva har ännu inte fått drömmen att bilda familj att gå i uppfyllelse och Ellen sliter med sina tre barn. Båda är de avundsjuka på varandra, men gör så gott de kan för att stötta varandra genom livet. Den mest självklara titeln att ha med på tipslistan.

Här streamar du Meningen med livet

Tips på serier för dig som älskar ”Allt och Eva” på Viaplay
Foto: Netflix.

Emily in Paris

Dramakomedin Emily in Paris är långt i från lika kaotisk som Allt och Eva – här bjuds vi istället på en hyfsat behaglig resa – men underhållande är det likväl. Och helt befriat från kaotiska beslut är det inte heller. Serien är en modern rom-com som utspelar sig i den franska huvudstaden och följer marknadschefen Emily som lyckas landa sitt drömjobb. Väl på plats försöker hon omfamna ett nytt liv samtidigt som hon jonglerar med arbete, vänner och, förstås, romantik.

Här streamar du Emily in Paris

Tips på serier för dig som älskar ”Allt och Eva” på Viaplay
Foto: SkyShowtime.

Lust

Medan Allt och Eva är en av 2024:s allra bästa serier, så tipsar vi här om en av de bästa svenska serierna från 2022, Lust. Serien med stora namn som Julia DufveniusSofia Helin och Anja Lundqvist följer en grupp nära vänner som tar an sig undersökning och får hör att ”sex är en motorväg till hälsa”. Kan det vara så att bra sex påverkar hälsan hos kvinnor över 40? Kan det även vara så att uteblivet sex har hälsosamma konsekvenser? Och när blev det så att passionen byttes ut mot schemalagt sex i kalendern?

Lust lyckas med konststycket att driva om vår lättkränkta samtid utan att håva in billiga poänger, skriver Eric Diedrichs i sin recension av serien och tilldelar den betyget 4/5.

Här kan du streama Lust

Bengt Braskered i "Allt och Eva". Foto: Viaplay.

Teamet från Allt och Eva ger sina egna tips 

– Jag älskar ju Tore. Jag tycker den är så fin och så öm. Den tillåter sig att bara vara i ett läge på ett sätt som man har börjat bli så rädd för. Sen avgudar jag ju inte bara William [Spetz] utan också Sanna [Sundqvist], säger serieskaparen Johanna Runevad.

– Den här filmen Maestro som handlar om Leonard Bernstein och som spelas av Bradley Cooper. Det tycker jag är en ljuvlig film. Sen ser jag just nu en serie, som jag kanske inte tycker är så jättebra, men som är otroligt vacker, Ripley. Det är sinnessjukt vad långsamt den går, men om man vill njuta av varje bild... det är så snyggt foto. Som att gå på en konstutställning, säger Bengt Braskered och kommer med ett sista tips:

– Young Royals. Det vill man ju bara se hela tiden. Jag tillhör inte målgruppen, men hade jag fått se den när jag var sexton år så hade den tamejfan ändrat mitt liv. När jag ser den ger jag den till min sextonåriga Bengt. Jag blir så rörd ibland att jag gråter hejdlöst. En sån serie hade varit omöjlig att göra på min tid men så kommer den nu och då njuter och gråter jag. Så den har jag slukat.

– Jag gillade ju jättemycket den här norska serien, Makten. Den var helt kanon, jag gillar den verkligen. Nu ser jag fram emot att få se Smärtpunkten, den om Norénuppsättningen. jag läste boken och tyckte att den var enastående. Det ska bli kul!

Här kan du streama:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL