Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär

Jason Diakité spelar mot Tuva Novotny – se trailern till "Allt och Eva"

  • Viaplay
Axel Diedrichs
27 mars 2024 kl. 11:03

Snart kommer streamingtjänstens nya originalserie

I april månad släpps "Allt och Eva" på Viaplay. I den nya serien ser vi en debuterande Jason Diakité spela mot Tuva Novotny.

Premiären för Viaplays dramakomediserie Allt och Eva, där Tuva Novotny spelar huvudrollen, närmar sig äntligen. Handlingen kretsar kring Eva, som beslutar sig för att bli ensamstående förälder och reser till Köpenhamn för att få spermadonation. Livet blir snart komplicerat när hennes lögn växer i omfattning i takt med hennes växande gravidmage. 

– Eva är totalt uppslukad av sitt kontrollbehov och sin rädsla för det oväntade, men eftersom livet oftast bjuder på en och annan överraskning, rasar hela hennes värld. Och hon har inga verktyg att ta till när detta sker, säger Tuva Novotny.  

Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär
Jason Diakité gör nu sin skådespelardebut. Foto: Viaplay.

Se trailern till Allt och Eva här

Eva, spelad av Tuva Novotny, har tappat tron på kärlek. Hon reser till Köpenhamn för att genomgå insemination på en klinik. Hon väljer en öppen spermadonator, Mads, som verkar vara den perfekta kandidaten. Men kvällen innan proceduren börjar tvivel smyga sig på henne, så hon söker upp honom i hemlighet. Till hennes förvåning visar sig Mads vara en helt vanlig, vänlig dansk man som inte verkar vara någon psykopat. Kan man begära mer?

Nöjd reser Eva tillbaka till Stockholm med ett embryo i magen. Men Mads kan inte släppa tanken på Eva efter deras möte och några månader senare söker han upp henne i Stockholm. Livet blir plötsligt komplicerat och Evas lögn växer i takt med hennes gravidmage.

I serien möter vi också Evas bästa vän James (Bengt Braskered), som motsatt Eva gör allt för att hitta kärleken i sitt liv eftersom han är övertygad om att livet börjar först när man kan dela det med någon. 

Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär
Bengt Braskered. Foto: Viaplay.

– Både jag och James har nog en bild av hur den stora kärleken ska kännas och se ut när man möter den. När den sedan dyker upp varken känns den eller ser ut som vi tänkt oss och då är det stor risk att man missar den, säger Bengt Braskered. 

Evas mamma Inger (Sissela Kyle) får aldrig den bekräftelse av sin dotter hon så länge hungrat efter. Som nybliven pensionär hamnar hon i en identitetskris när livet plötsligt tar en oväntad vändning.

Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär
Sissela Kyle. Foto: Viaplay.

– Mamma Inger tycker att hon och Eva är som bästa vänner, eller så borde det vara. Om Eva bara lyssnade lite så finns Inger där, full av goda råd. Eva krånglar till det men man får aldrig förlora hoppet. Aldrig någonsin, säger Sissela Kyle. 

Då har "Allt och Eva" premiär

Evas bästa vän Josefine (Sanna Sundqvist) har det egentligen bra. Hon har väl det? Eller? Trots detta, är det ändå något som gnager. Hennes man Nils (Jason Diakité) däremot är helt nöjd med deras rätt ordinära vardag med barnen. Och går aningslös genom livet. 

Då har Viaplays "Allt och Eva" med Tuva Novotny och Jason Diakité premiär
Sanna Sundqvist. Foto: Viaplay.

– Josefine känner att hon borde vara nöjd och glad över sitt liv. Men en skrämmande känsla av att livet liksom stannat upp smyger sig på. Hon längtar efter att få känna att hon verkligen lever. Hon vill skaka om allt lite utan att hon riktigt vet varför, säger Sanna Sundqvist. 

Viaplays dramakomediserie Allt och Eva har premiär på Viaplay och TV3 den 21 april. Här kan du se alla Viaplays nyheter i april 2024.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL