Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bästa filmerna på Netflix 2022 – alla bra filmtips!

Bästa filmerna på Netflix 2022 – alla bra filmtips!

 • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
19 december 2021

Tips på bra filmer på Netflix 2022

Världens ledande streamingtjänst Netflix släpper hundratals titlar varje år. Därför kan det vara svårt att välja vilken film du ska viga kvällen åt. Filmtopp hjälper dig att sålla agnarna från vetet. Här är de bästa filmerna på Netflix 2022!

Netflix fortsätter att växa på streamingmarknaden, vilket kanske märks allra tydligast på deras produktionstakt. Varje vecka får jättebolagets prenumeranter ta del av flera nya filmer och serier. Med den här listan fokuserar vi på att ta fram de filmtips Netflix kunder inte får missa för det nya året. 

Fram tills dess att vi kan rekommendera filmer vi recenserat, lyfter vi fram de mest efterlängtade titlarna. Listan uppdateras därför så fort en sevärd film dyker upp på streamingtjänsten!

Värt att nämna: majoriteten av premiärdatumen är ännu inte offentliggjorda av Netflix, som tenderar att göra det först någon månad innan en produktion släpps.

Du kan också kolla in vår lista över de bästa serierna på Netflix 2022.

De bästa nya filmerna på Netflix 2022

The House 

The House Netflix är fenomenal stopmotion-skräck i antologiform. Hatten av säger vi till streamingtjänsten som producerar någonting med så pass genuint hantverk och som inte ägnar en sekund åt publikfrieri. Har du ännu inte sett The House? Då kan du skatta dig lyckligt lottad. Se upp bara, för läskig är den!

betyg 4 av 5

Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Apollo 10 1/2: A Space Age Adventure
Richard Linklater regisserar. Foto: Matt Lankes/Netflix.

Efter filmer som Boyhood och Everybody Wants Some!! är coming of age-mästaren Richard Linklater snart tillbaka med en ny film om att bli vuxen. Den här gången är det dock en animerad film han kommer med. Handlingen utspelar sig i Texas förorter under sommaren 1989. Detta när Apollos historiska månlandning ägde rum. Störst namn på rollistan är allas älskling Jack Black, som briljerar i en annan av Linklaters hyllade filmer, School of Rock. Ett annat välkänt ansikte vi får se är Zachary Levi som nyligen gjorde succé med superhjältekomedin Shazam!. En av de bästa filmerna på Netflix 2022? Det finns det mycket som talar för.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Blonde

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Blonde
Foto: Netflix.

I Blonde får vi en fiktiv tagning på Hollywoodikonen Marilyn Monroes liv, som kantades av både framgång och olycka. Filmen som regisseras av Andrew Dominik (Mindhunter, Nick Cave – One More Time with Feeling) är en av årets största satsningar. Som Marilyn Monroe ser vi en av världens största stjärnor just nu, Ana de Armas.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Snuten i Hollywood 4

Den legendariska komediserien syntes på biodukarna för första gången under 1984. Därefter kom ytterligare två filmer. Nu är Snuten i Hollywood snart här och Eddie Murphy kommer tillbaka som polisen Axel Foley. Närmare detaljer om handlingen är ännu inte kända, men detaljer förväntas dyka upp inom kort.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Havoc

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Havoc
Foto: Netflix.

Regissören bakom Raid 2 är snart tillbaka med en ny explosiv film. Den här gången ser vi Tom Hardy i huvudrollen när han spelar en mörbultad detektiv som efter att en drogaffär går snett, måste kriga sig igenom en kriminellt undervärld för att rädda en politikerson. Samtidigt upptäcker han ett nätverk fullt av korruption och konspirationer, som snärjer hela staden. Det återstår att se ifall Havoc kan bli en av de bästa filmerna på Netflix 2022.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Hustle

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Hustle
Foto: Netflix.

År 2022 är det äntligen dags för en ny sportkomedi med Adam Sandler. Denna gången kommer stjärnan att spela en avdankad talangscout inom basket. Hans lycka ser ut att vända en dag när han upptäcker en enastående spelare på gatan när han är i Spanien. Kan den oupptäckte talangen vara biljetten tillbaka till NBA för Sandlers karaktär?

Sportkomedier brukar sällan falla in i kategorin för årets bästa filmer, men med tanke på vilken form Sandler visade upp i Uncut Gems (2021), och att han har andra tunga namn som Robert Duvall och Ben Foster med sig i filmen, så skulle det här kunna bli riktigt bra.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Knives Out 2

Rian Johnsons Star Wars-film The Last Jedi klöv stora delar av publiken, men han upprättade sig kort därefter med sin pusseldeckare Knives Out. Faktum är att filmen togs emot så väl att regissören inte fick något annat val än att krita på för en uppföljare. I Knives Out 2 återvänder Daniel Craig som Benoit Blanc och får ny klurig mordgåta att ta sig an. Även den här gången finns det ett gäng misstänkta personer att utreda. Ethan Hawke, Edward Norton, Dave Bautista och Kate Hudson är bara några av alla nya stjärna som medverkar i filmen. 

Premiär: Okänt premiärdatum.

Day Shift

Actionkomedi med Jamie FoxxDave Franco och Natasha Liu Bordizzo om en till synes hederlig familjefar, som jobbar med att städa pooler i San Francisco. Vad han gör där emellan? Jagar och slaktar vampyrer. Allt för att håva in stålarna som kan förse hans dotter med ett bättre liv.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Texas Chainsaw Massacre

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Texas Chainsaw Massacre
Foto: Netflix.

I februari bjuder Netflix oss på en riktig gammal goding – men i ny tappning. Motorsågsmassakern (1974) får en ny uppföljare på streamingtjänsten och handlingen utspelar sig nästan 50 år efter den första filmen. Leatherface tillvaro störs av en grupp ungdomar, och det ska bli något de sent glömmer.

Premiär: 18 februari.

Svart krabba

Bästa filmerna på Netflix 2022 – Svart krabba
Konceptbild. Foto: INDIO.

Jerker Virdborg succéroman blir till film på Netflix under 2022. När det kommer till svenska filmer så ser det här ut att vara något alldeles unikt. Handlingen utspelar sig i en postapokalyptisk värld, sargad av klimatförändringar och krig. En liten grupp soldater får i uppdrag att ta sig över det frusna havet för att leverera ett paket. De vet inte vad de innehåller, men lyckas de kan det betyda slutet på kriget.

Noomi Rapace spelar en av huvudrollerna i Svart krabba. Det kanske är för tidigt att spika att det här kommer bli en av de bästa filmerna 2022, men redan nu känns det som om det åtminstone kan bli en av årets bästa svenska filmer.

Premiär: 18 mars.

Enola Holmes 2

Det är inte hugget i sten att Enola Holmes 2 får premiär 2022, men i dagsläget ser det onekligen ut som om det kommer bli så. Vi vet inte vad uppföljaren kommer att handla om, men vi kan räkna med att Sherlock Holmes lillasyster har ett nytt mysterium att lösa.

Klarar Netflix av att hålla Enola Holmes 2 lika härligt lekfull och kanske ge lite mer gemensamt utrymme till Millie Bobby Brown och Henry Cavill, så kan det här definitivt bli en av de bästa filmerna på Netflix 2022.

Premiär: Okänt premiärdatum.

The Adam Project

Bästa filmerna på Netflix 2022 – The Adam Project
Foto: Netflix.

I detta sci-fi-äventyr, The Adam Project, kommer vi att få se stjärnor som Ryan Reynolds, Jennifer Garner, Zoe Saldana och Mark Ruffalo. Filmen handlar om en man som måste åka tillbaka i tiden för att få hjälp av sitt 13-åriga jag.

Premiär: Okänt premiärdatum.

The Gray Man

En av Netflix större satsningar för 2022 heter The Gray Man. Det är Avengers-regissörerna Anthony och Joe Russo som ligger bakom filmen och de har också en fantastisk cast med namn som Ana de Armas, Chris Evans, Ryan Gosling, Billy Bob Thornton, Regé-Jean Page och Jessica Henwick m.fl.

Handlingen i denna actionthriller kretsar kring en lönnmördare och före detta CIA-agent som försöker rädda livet på sina döttrar – som inte ens vet att han existerar. The Gray Man har utan tvekan potential att bli en av de bästa filmerna på Netflix 2022.

Premiär: Okänt premiärdatum.

Fler kommande filmpremiärer på Netflix 2022:

 • Four to Dinner (5 januari) – Romantisk komedi.
 • Brazen (13 januari) – Thriller med Alyssa Milano.
 • Riverdance: The Animated Adventure (14 januari) – Animerad familjefilm.
 • The Royal Treatment (20 januari) – Romantisk komedi.
 • Home Team (28 januari) – Familjekomedi med Kevin James.
 • Love Like the Falling Petals (24 mars) – Japansk romantisk film.
 • Slumberland (okänt premiärdatum) – Familjeäventyr med Jason Momoa.
 • Curs>r (okänt premiärdatum) – Skräck med Asa Butterfield och Robert Englund.
 • Escape from Spiderhead (okänt premiärdatum) – Action med Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett m.fl.
 • Monkey Man (okänt premiärdatum) – Actionthriller med Dev Patel.
 • Reptile (okänt premiärdatum) – Dramathriller med Benicio Del Toro och Justin Timberlake.
 • The Division (okänt premiärdatum) – Action med Jake Gyllenhaal och Jessica Chastain.
 • The Good Nurse (okänt premiärdatum) – Drama med Jessica Chastain och Eddie Redmayne.
 • Luther (okänt premiärdatum) – Den populära serien med Idris Elba fortsätter som långfilm.

Utöver alla de titlar vi listat ovan kan vi räkna med att Netflix fortsätter att producera många internationella titlar, samt att de säkerligen har en och annan överraskning som väntar under året.

Nyfiken på förra årets filmer? Kolla in vår lista över de bästa filmerna på Netflix 2021.