Nu på bio

Det senaste på biofronten!

10 riktigt bra Netflix filmer – som flugit under din radar

10 riktigt bra Netflix filmer – som flugit under din radar

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
27 augusti 2019
Filmtopp
Filmtopp | Lista
27 augusti 2019

Bra Netflix filmer du bör passa på att se!

Vilka guldkorn på Netflix har du missat? Filmtopp hjälper dig att hitta rätt i streamingjättens myller.

I dessa tider behöver vi kanske streamingtjänster som Netflix allra mest. Att bege sig in i Netflixs djungel av filmutbud är inte alltid enkelt. Risken för att välja fel är stor när de större filmtitlarna allteftersom börjar sina, och blickarna istället vänds mot de mindre kända sådana.

Därmed har jag tagit på mig uppdraget att försöka vara din vägledare in till Netflixs mindre kända filmutbud – detta genom att rekommendera riktigt bra filmer som kanske flugit under din radar. För mer läsning spana in vår samlingssida för Netflix Sverige.

America: The Motion Picture

GALET värre när Channing Tatum som en animerad George Washington bestämmer sig för att hämnas mordet på Abraham Lincoln. Han skyr INGA medel. Och då menar vi INGA medal. Huvuden far och flyr… fånigt? Ja. Underhållande? Det med! Långt ifrån ett mästerverk, men det är fasen ett obskyrt litet guldkorn i streamingjättens ändlösa utbud.

Love and Monsters

"Love and Monsters" har kanske inte gått helt och hållet under radarn, men det har inte pratats så mycket om filmen som det borde, så det finns säkerligen en och annan där ute som har missat den. Alla som inte har sett Love and Monsters ännu ska vara tacksamma – det betyder att ni har något riktigt härligt framför er.

Love and Monsters på Netflix
Foto: Netflix

"Love and Monsters" bjuder tittaren på tonårsromantik i en postapokalyptisk värld – och det funkar. Kärleken mellan två ungdomar blir som extra stark i en trasig värld och det är inte svårt av känna sig investerad i huvudkaraktärens dröm om att återförenas med sin flickvän. Är du sugen på en actionfilm med mycket hjärta och äventyr är Love and Monsters helt rätt val för dig.

PS. Den här filmen är ett måste för alla hundälskare – hunden Boy fullkomligt stjäl showen!

A Classic Horror Story

Nya bra skräckfilmer är en raritet men A Classic Horror Story tillhör just denna exklusiva klick. Det är en riktigt bra Netflixfilm som verkligen förtjänar en ärlig chans.

Som titeln hintar om, är det just det klassiska med skräckvärlden som återanvänds, men på ett MYCKET roligare och mer innovativt sätt än i The Cabin in the Woods. Här finns det faktiskt en poäng med det hela, någonstans, djupt begravt mellan de kalla kårarna.

Dick Johnson Is Dead

I en helt unik dokumentärfilm har skaparen Kirsten Johnson förberett sig själv och hennes pappa Dick Johnson inför hans död. Detta gör de på ett minst sagt udda vis – genom att ha iscensätta hans bortgång på olika sätt, från att han snubblar i trappen till att en stor planka far flygande från en byggplats och träffar honom i pannan. 

Dick Johnson Is Dead – en riktigt bra film på Netflix
Foto: Netflix.

Dick Johnson Is Dead är både gripande och fantastiskt rolig. Samtidigt har den enastående vackra visuella inslag, som lyfter den egendomliga upplevelsen dokumentären redan är till någonting du förmodligen inte kommer att se på flera år.

I'm Thinking of Ending Things

Tiden står både stilla och rör sig med rasande fart i detta nyskapande skräckdrama. Vi bevittnar å ena sidan långa bilresor, där existentiella diskussioner mellan ''den unga kvinnan'' och hennes pojkvän Jake står i centrum, å andra hur kvinnan bokstavligen ser sina eventuella svärföräldrar åldras, för att sedan föryngras, på bråkdelen av en sekund. Det låter märkligt och det är det också. Parets visit till Jakes föräldrars ödsliga lantställe blir allt annat än en mysig utflykt.

Att se "I'm Thinking of Ending Things" är en ren och skär upplevelse. Mästaren Charlie Kaufman utgår från den kanadensiska författaren Iain Reids debutroman med samma namn och lyckas på ett för mig ofattbart sätt presentera en djupt originell, fascinerande och abstrakt betraktelse av vad det innebär att vara människa.

The Meyerowitz Stories (New and Selected)

The Meyerowits Stories
Adam Sandler och Dustin Hoffman i "The Meyerowitz Stories". Foto: Netflix.

Denna film av Noah Baumbach, som även ligger bakom filmer som The Squid and the Whale och Netflix succéfilm Marriage Story, är en ljuvlig dramakomedi om en kulturell New York-familj. I filmen ser vi tre rivaliserande syskon som tävlar om deras konstnärliga pappas uppmärksamhet. Det bjuds både på kärlek och tjafs när syskonen måste lära sig att komma överens med varandra och lägga sina olikheter åt sidan.

I rollerna ser vi flera stora namn. Syskonen spelas av Ben Stiller, Elizabeth Marvel och Adam Sandler, och fadern spelas av ingen mindre än en Dustin Hoffman i toppform. Vi är knappast bortskämda med att se Adam Sandler spela seriösa roller, men som vi fick erfara i Uncut Gems, är den många gånger utskällda komikern en lysande skådis – när han bara vill. Här bjuder han på en av sina bästa roller.

Med sitt skarpa skådespel, sin fina familjekemi och sin relativt höga mysfaktor är The Meyerowitz Stories en av alla bra filmer på Netflix att sätta klorna i. Netflix bästa komedier hittar du här.

The Invitation

10 riktigt bra Netflix filmer – som flugit under din radar
"The Invitation". Foto: Netflix.

The Invitation inleder med att Will (Logan Marshall-Green) och hans flickvän blir bjudna till en middagsbjudning hos Wills exfru Eden – tillsammans med hennes nya make och ett par andra vänner. Vad som inledningsvis verkar vara en lugn hemmakväll får istället en vändning när Will börjar misstänka att värdparet har illasinnade planer för sina gäster.

Detta är en psykologisk thriller som redan från start placerar sina tittare i ett ordentligt spänt läge. Med sitt “one location”-upplägg riktar filmens regissör Karyn Kusama sitt fokus på att bibehålla denna stämning, och samtidigt utveckla en extra ovanliggande otäck sådan - vilket fungerar ohyggligt bra. Detta tillsammans med filmens soundtrack och de kusliga dialogerna kommer du få det svårt att slita dig från dess järngrepp.

Om den här filmen låter spännande, passa också på att spana in vår lista med de bästa serierna på Netflix 2020, där vi listar alla de smarrigaste nyheterna.

Velvet Buzzsaw

Velvet Buzzsaw
Jake Gyllenhaal i "Velvet Buzzsaw", en av alla bra filmer på Netflix som finns där ute. Foto: Netflix.

"Velvet Buzzsaw" är en konstnärlig skräckfilm om konstnärer – yes, metanivån är uppvriden på max. Här spelar Jake Gyllenhaal en inflytelserik konstkritiker som får det hett om öronen när tidigare okända konstverk från en död målare börjar ställas ut på stadens gallerior. De har nämligen en förbannelse över sig som gör folk besatta.

Velvet Buzzsaw är en smart och rolig satir över konstvärldens många gångar komiska pretantioner. Jake Gyllenhaal är givetvis utmärkt i rollen, men även de andra skådespelarna levererar. En vattendelare som man helt enkelt måste se!

Detta var mina tips på riktigt bra Netflix filmer. Har du sett alla än?

The Platform – En ny bra film på Netflix som fått stor uppmärksamhet

The Platform är en spansk film på Netflix som har fått stor uppmärksamhet internationellt sett, vilket är väldigt kul sett till att filmen ändå är rätt udda. Den handlar nämligen om ett märkligt självhanteringscentrum där de inlagda spärras in i ett evighetshögt torn. I mitten av ens spartanska rum finns ett stort hål.

Varje morgon körs ett stort bord, maxat med ljuvlig mat genom hela tornet. Från första våningen ner genom hålet i allas rum, tills det når botten. Det stannar till på varje våning så att man snabbt kan trycka i sig lite mat. Kruxet är att bordet blir tommare och tommare för varje våning som går. Till slut tar maten slut och "patienterna" på nedre planen riskerar att bli utan. Vad gör man om de ovan inte är solidariska nog och man måste gå utan mat i flera dagar, kanske veckor? Dödar man sin roommate, börjar man äta på sig själv?

Varje månad sövs man dessutom ner och flyttas till en annan våning, vilket innebär att du en period kan leva som en kund men i nästa stund behöva suga ut benmärgen i resterna av de andras kycklingklubbor. En av flera bra filmer på Netflix, men inget för den känslige…

Good Time

Good Time kretsar kring bröderna Connie (Robert Pattinson) och Nick (Benny Safdie), och konsekvenserna av deras misslyckade bankrån. När den förståndshandikappade Nick skickas i fängelse försöker Connie alltmer desperat få ut honom, vilket leder honom längre och längre ned i New Yorks undre värld av våld och förödelse.

10 riktigt bra Netflix filmer – som flugit under din radar
Foto: Noble Entertainment.

Detta blev enligt många, inklusive mig själv, filmen som fick Pattinsons Twilight-stämpel bortspolad i och med sin fantastiska rolltolkning. Han bär här filmen på sina axlar, och gör det dessutom med bravur. Detta tillsammans med en intensivt utvecklande historia och utmärkt kombination mellan foto och musik blir resultatet också både underhållande och berörande.

Blindspotting

Blindspotting handlar om Collin (Daveed Diggs) som har tre dagar kvar av skyddstillsyn för sina tidigare brott, och är därmed nära frihet. Men med sin trogne bundsförvant Miles (Rafael Casal) verkar det dock inte vara helt enkelt att hålla sig kvar i skinnet. De tillsammans blir en odyssé av oväntade händelseförlopp som sätter Collin i ständig prövning mot klockan.

Blindspottning.
"Blindspotting" är ett filmtips på Netflix. Foto: Nonstop Entertainment.

Med sin uppfriskande genre-cocktail av mörk humor, drama och vass samhällskritik är detta med sina ynka 94 minuter en oerhört välbalanserad film med högt tempo. Kemin som infinner sig mellan karaktärerna Collin och Miles är närmast elektrisk, och man sitter som på nålar vid varje farlig händelse där Collin riskerar att återigen hamna i fängelse.

Missa inte vår lista på de bästa filmerna 2021!